راه اندازی سامانه اموال کشف شده از سارقان/کشف 74 درصدی جرائم فضای مجازی

12:01 - 04 بهمن 1396
کد خبر: ۳۹۰۱۹۷
جانشین فرمانده ناجا با اشاره به راه اندازی سامانه اموال مکشوفه، گفت: راه اندازی این سامانه در راستای استرداد اموال به مال باختگان است.

راه اندازی سامانه اموال کشف شده از سارقان/کشف 74 درصدی جرائم فضای مجازیبه گزارش گروه جامعه ،سردار اسکندر مومنی در حاشیه همایش روسای ادارات مبارزه با سرقت پلیس آگاهی سراسر کشور، اظهار کرد: صمیمانه از تلاش و همکاری اصحاب رسانه با پلیس برای ایجاد امنیت و آرامش در جامعه سپاسگزارم.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه اموال مکشوفه، افزود: بیش از ۷۰ درصد از جرائم به ویژه سرقت کشف می‌شود و در این میان استرداد اموال به مال باختگان از اهمیت زیادی برای پلیس برخوردار است و این سامانه در راستای سرعت دهی و تسهیل در فرایند استرداد اموال مکشوفه به مال باختگان راه اندازی شده است.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: متأسفانه در گذشته فرآیند استرداد اموال به مال باخته دارای پیچیدگی و کاستی‌هایی بود بدین جهت که بسیاری از مردم عادت به نگهداری مستندات و مشخصات اموال خود نداشتند و این مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

این مقام عالی انتظامی ادامه داد: در راستای استرداد اموال مکشوفه مسروقه به مال باختگان، طراحی سامانه‌ای در دستور کار قرار گرفت تا مردم بر مبنای ارائه مستندات و مشخصات اموال، اقلام مسروقه خود را شناسایی کنند.

سردار مومنی ادامه داد: گام بعدی این است، پلیس با توجه به مشخصات و مستندات ارائه شده توسط مردم، نسبت به استرداد اموال به مردم اقدام کند.

جانشین فرمانده ناجا ادامه داد: بانک اطلاعاتی در خصوص شناسایی خودرو‌های مسروقه وجود داشت چرا که مشخصات هر خودرویی اعم از شماره شاسی و ... در مراکز شماره گذاری خودرو ثبت می‌شد و امکان استرداد خودرو‌های مسروقه مکشوفه برای پلیس وجود داشت و این ساز و کار را با طراحی این سامانه برای سایر اموال مکشوفه ایجاد کردیم.

وی تأکید کرد: رسانه‌های جمعی در پیشبرد اهداف پلیس می‌توانند نقش بسیار موثری داشته باشند به طوری که در این حوزه با رویکرد "آموزش همگانی " مردم را نسبت به ثبت مشخصات اموال ترغیب کنند.

این مقام ارشد انتظامی بیان کرد: مردم می‌توانند با مراجعه به سایت اصلی پلیس یعنی police.ir به این سامانه دسترسی داشته باشند که البته با گذشت زمان، این سامانه تکمیل‌تر و نسخه‌های بعدی به روزتر می‌شود.

وی تأکید کرد: این سامانه و طرح از امروز به مدت یک هفته در تهران اجرایی و تا پایان بهمن ماه در سراسر کشور به کار گرفته می‌شود، تلاش داریم تمام اموال مکشوفه در این سامانه ثبت و درج شود.

جانشین فرمانده ناجا در پاسخ به سوالی در خصوص توزیع دفترچه‌های ثبت مشخصات اموال توسط پلیس آگاهی میان مردم، گفت: راه اندازی سامانه امروز در واقع کامل شده طرح یک دهه قبل است، در گذشته دفترچه‌هایی در خصوص ثبت سریال و مشخصات اموال پیشنهاد و توزیع شد، اما درصد کمی از مردم به ثبت اطلاعات در این دفترچه‌ها اقدام کردند، اما این سامانه یعنی سامانه اموال مکشوفه به راحتی در دسترس عموم قرار دارد و ان شاء الله با توجه و تعامل مردم به نتایج مثبتی در خصوص مبارزه با سرقت و استرداد اموال به مال باختگان می‌رسیم.

این مقام عالی انتظامی کشور در خصوص برخورد پلیس با فروش اموال مسروقه در فضای مجازی، گفت: در ۱۰ ماهه امسال ۷۴ درصد از جرائم فضای مجازی کشف شده که این مهم حاصل تلاش رده‌های مختلف پلیس به ویژه پلیس‌های فتا و آگاهی است؛ بنابراین باید گفت، پلیس بر فضای مجازی نیز اشراف دارد.

سردار مومنی در خاتمه گفت: این سامانه در واقع "نمایشگاهی مجازی از اموال مکشوفه پلیس" است، اموالی در این سامانه نمایش داده می‌شود که ممکن است مربوط به بازه‌های مختلف زمانی باشد که توسط پلیس آگاهی کشف شده است؛ ان شاء الله در گام‌های بعدی شاهد نسخه‌های به روزتر این سامانه خواهیم بود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *