اتوبوسهای ابرخازنی در راه خیابانهای تهران+تصاویر
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، عصر دیروز در خلال چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و جمهوری بلاروس، در حضور رؤسای دو هیئت - محمد شريعتمداری وزير صنعت، معدن و تجارت ایران و ويتالي ميخايلوويچ ووک وزير صنايع بلاروس - قرارداد تولید مشترک اتوبوسهای پیشرفته برقی با نام اتوبوسهای ابرخازنی با همکاری دو شرکت ایرانی و شرکت خودروسازی «بل کامون ماش» بلاروس به امضا رسید.
شرکت بل کامون ماش سابقه نیم قرن تولید اتوبوس های برقی را یدک می کشد و اتوبوس های برقی ساخته شده در این شرکت و مد نظر در قرارداد صورت گرفته، نسل جدید اتوبوس های برقی با سیستم بی سیم و مجهز به ابرخازن است که با باتری شارژ می شود.
محمد صمصام سخیراوی رئیس هیات مدیره یک شرکت خودروسازی در گفتوگو با گفت: اولین نمونه از این محصول اسفند ماه به ایران وارد می شود و خط تولید این اتوبوس های برقی پیشرفته از اوایل تابستان سال آینده آغاز به کار خواهد کرد . این محصول یک اتوبوس 12 متری با قابلیت پیمایش 20 الی 40 کیلومتر تنها با 5 دقیقه شارژ است که می تواند در ایستگاه اتوبوس و هنگام تخلیه مسافر به راحتی شارژ شود.
وی درباره مزایای محصول مورد نظر افزود: این محصول تماما برقی و کاملا دوستدار طبیعت است و از آنجایی که بیش از 30 درصد آلودگی هوای تهران را به اتوبوس های حمل و نقل عمومی نسبت می دهند، یکی از مزایای این اتوبوس ها می تواند کاهش آلودگی کلانشهرها به خصوص تهران باشد.
سخیراوی در ادامه گفت: طبق برنامه ریزی و زمان بندی انجام گرفته با اولین سفارش 100 دستگاهی از این اتوبوس از اوایل تابستان با استفاده از پلتفرم و ظرفیت های شرکت شهاب خودرو تولید زود هنگام اتوبوس های ابر خازنی را شروع خواهیم کرد.
همچنین زارعی مشاور عالی و اجرایی مدیر عامل یک دیگر از شرکت های خودروسازی درباره قرارداد به امضا رسیده با شرکتبلاروسی به گفت: شرکت شهاب خودرو با سابقه بیش از 50 سال در تولید اتوبوس های درون شهری و بین شهری هم اکنون با همکاری شرکت های سام سبز خودرو ایرانیان و شرکت بل کامون ماش از جمهوری بلاروس به تولید داخلی و بومی سازی اتوبوس های برقی ابرخازنی به عنوان صنعتی برتر ورود کرده و امیدواریم بتوانیم قدم های موثری را در رفع آلودگی شهرها به عنوان یک طرح ملی، جهادی و همسو با اقتصاد مقاومتی برداریم.