۵ اقدام تکاوران ارتش در سواحل جنوبشرق کشور/اجرای تاکتیک «زمین مسلح» برای اطمینان از انهدام کامل دشمن/ پوشش منطقه توسط قرارگاه پدافند هوایی/ «قدیر» عملیاتی شد+ تصاویر
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، بامداد روز دوشنبه (۲ بهمن) با اعلام رمز «یا رسول الله (ص)» توسط امیر دریادار «حبیبالله سیاری» معاون هماهنگکننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران در محدوده ۳ میلیون کیلومتر مربعی جنوب و جنوب شرق کشور، سواحل مکران و دریای عمان تا مدار ۱۵ درجه شمالی آغاز شد.
روز اول
نخستین روز رزمایش محمد رسول الله (ص) مختص «نیروی زمینی»، «هوانیروز» و «نیروی هوایی» بود و این نیروها توانستند با اقدامات متنوع تاکتیکی و استفاده بهینه از تجهیزات، تمرین موفقیتآمیزی را اجرا کنند.
«فجر» و «نازعات»
در ابتدای این رزمایش شاهد اجرای عملیات شناورهای سطحی، زیرسطحی و پروازی در صحنه دریا برای رصد فعالیتهای دشمن، شناسایی، رهگیری و انهدام یگانهای دشمن برای جلوگیری از وارد شدن به آبهای سرزمینی کشورمان بودیم. پس از آن یگانهای مدافع در نوار خط ساحلی که شامل یگانهای تکاور و عملیات ویژه است، با استفاده از شناورهای هجومی، تاکتیکهای موردنظر را برای انهدام یگانهای نفوذی دشمن انجام دادند و در نهایت نیروی زمینی ارتش برای کمک به نیروی دریایی در دفاع از ساحل و برای ممانعت از نفوذ دشمن به عمق میهن اسلامی با بهرهگیری از سازمان رزم در اختیار وارد کار شد. با ایجاد دفاع ساحلی و پدافند ساحلی و ایجاد سد و موانع و در نهایت کمین و انجام پدافند قاطع در مقابل نیروهای دشمن و به کارگیری راکت «فجر ۵» و موشک «نازعات» و همچنین پشتیبانی نیروی هوایی ارتش و تیزپروازان هوانیروز ارتش و حجم سنگین آتش توپخانه تلاش دشمنان ناکام ماند. در پایان این مرحله تاکتیک «زمین مسلح» برای اطمینان از انهدام کامل دشمن به اجرا رسید.
تاکتیکهای بومی
امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه برگزاری رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش اظهار داشت: دانش آموختگان دورههای آموزشی دانشکدهها و مراکز آموزش نظامی در پایان هر دوره، با حضور در رزمایشها که منطبق بر صحنههای واقعی نبرد هستند، آموزههای خود را مورد بازخوانی و آزمون قرار میدهند. نیروی زمینی ارتش در سواحل مکران و منطقه عمومی نیکشهر که منطقه عمل این نیرو در رزمایش محمد رسول الله (ص) است، نشان داد که توانسته افسرانی شایسته، پا در رکاب و چابک تربیت کند. در این رزمایش از سلاح و تجهیزات داخلی که توسط وزارت دفاع و متخصصان داخلی به تولید رسیده است، استفاده شد. همچنین از تاکتیکها و تکنیکهای بهرهگیری از تجهیزات که بومی شده هستند و توسط مسئولان نیروی زمینی ارتش سازماندهی و نهادینه شده است، استفاده شد.
لبیک ۱
در روز اول رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) ارتش، راکت دقیق زن لبیک یک و توپخانه متحرک هجومی با موفقیت اهداف تعیین شده را مورد اصابت قرار دادند.
جنگندهها و بالگردها
در جریان برگزاری رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص)، جنگندهها و بالگردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران بر فراز دریای عمان به پرواز درآمدند. این جنگندهها و بالگردها ضمن رصد فعالیتهای دشمن و شناسایی، رهگیری و انهدام یگانهای دشمن برای جلوگیری از وارد شدن به آبهای سرزمینی کشورمان به پشتیبانی از دیگر نیروهای عمل کننده در رزمایش پرداختند. بالگردهای هوانیروز در این رزمایش با اجرای عملیات هلی برن و شلیک انواع راکتها گوشهای از اقتدار و توانمندی این یگان را به نمایش گذاشتند.
هشدار
امیر «سید محمود موسوی» سخنگوی رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص) گفت: بامداد روز دوشنبه (۲ بهمن) و در ساعات اولیه مرحله نمایش قدرت، ۲ فروند از ناوهای ائتلاف که به منظور پایش یگانهای نیروی دریایی ارتش به محدوده رزمایش نزدیک شدند توسط پهپادهای این نیرو بصورت دقیق شناسایی و پس از اعلام به قرارگاه تاکتیکی رزمایش، هواپیماهای گشت و شناسایی با پرواز بر فراز ناوهای ائتلاف به آنها هشدار و این ناوها منطقه رزمایش را ترک کردند.
روز دوم
دومین روز رزمایش محمد رسول الله (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران، با قدرت نمایی نیروی دریایی راهبری ارتش همراه بود. ناوهای نداجا در این رزمایش برای نخستین بار تا مدار ۱۵ درجه شمالی به اجرای رزم پرداختند و این در حالی است که در رزمایشهای پیشین، گستره دریایی رزمایش تا مدار ۱۰ درجه بود.
اجرای عملیات مینروبی
عملیات ترکیبی مینروبی به صورت «صوتی» و «مغناطیسی» توسط بالگردهای مین روب یگان هوادریای نیروی دریایی راهبردی ارتش در منطقه رزمایش مشترک محمد رسول الله(ص) با موفقیت انجام شد. یکی از خصوصیات بارز عملیات مینروبی دریایی رزمایش مشترک محمد سول الله(ص) ارتش، طراحی و اجرای کانال مینروبی شده و پیچیده با بهره گیری از خلبانان جوان نیروی دریایی ارتش بود.
ناخدا یکم خلبان «منصور روح الامینی» فرمانده هوادریای نیروی دریایی ارتش در همین زمینه گفت: عملیات مینروبی در دریا از سخت ترین انواع عملیاتها توسط بالگرد بوده و در ابعاد مختلف با حساسههای متفاوت بصورت تکی و ترکیبی تمامی مینهای کاشته شده در دریا را منهدم و بسترهای ایجاد آبراه امن جهت تردد ناوهای جنگی و شناورهای تجاری را فراهم میکند.
شلیک «قدیر»
یگانهای شناور نیروی دریایی ارتش با شلیک یک فروند موشک کروز برد بلند «قدیر»، توانستند شناور دشمن فرضی را در فاصله دور و در عمق دریا منهدم کنند. موشک کروز برد بلند «قدیر» که برای اولین بار توسط یگانهای شناور نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تست عملیاتی شد، یک موشک پیشرفته با قابلیت آماده سازی سریع، ارتفاع پروازی پایین، ضد جنگ الکترونیک، برخورداری از نقطه چرخش و دقت بالای ناوبری است و جزو موشکهای پیشرفته و بهروز ضدسطحی محسوب میشود.
قدرتنمایی تکاوران
تکاوران نیروی دریایی به رغم وجود عوارض و موانع متنوع طبیعی با تسلط بر راهبردهای رزمی و رصد اطلاعاتی و عملیاتی یگانهای نفوذکننده مانع هرگونه فعالیت عملیاتی و تجسس اطلاعاتی دشمن شده و با پشتیبانی یگانهای پدافند ساحلی که نسبت به اجرای آتش سبک و سنگین توپخانهای بر روی اهداف از پیش تعیین شده اقدام کردند؛ این تکاوران در مدت زمان بسیار اندک توانستند پیشروی یگانهای مهاجم را مهار و نفرات و ستونهای تجمعی دشمن را منهدم کنند.
همچنین «عملیات تاخت»، «عملیات سقوط آزاد»، «ایجاد تلههای انفجاری»، «عملیات هلیبرن» و «تبادل عمودی یگانهای تکاور» ۵ اقدام تاکتیکی تیپهای تفنگدار و تکاور نیروی دریایی ارتش در دومین روز رزمایش محمد رسول الله (ص) بود که با موفقیت انجام شد.
نجات سرنشنیان یک قایق سرگردان
به گفته امیر دریادار «حمزه علی کاویانی» معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش، در راستای کنترل خطوط مواصلاتی، ناوشکن جماران در دومین روز رزمایش مشترک محمد رسول الله (ص)، سرنشینان یک قایق سرگردان که ۱۲ روز در دریا سرگردان بودند را نجات داد.
اشراف اطلاعاتی
پهپادهای نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با انجام عملیات شناسایی در منطقه رزمایش، اشراف اطلاعاتی خود را به نمایش گذاشت.
اقدامات قرارگاه پدافند هوایی
امیر سرتیپ دوم ستاد «محمد یوسفی خوشقلب» فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب شرق و فرمانده قرارگاه رعد پدافند هوایی گفت: ماموریت پدافند هوایی در این رزمایش پوشش پدافندی منطقه رزمایش و ایجاد چتر حمایتی نیروهای عمل کننده خودی در زمین و دریا ، در قالب شبکه یکپارچه پدافند هوایی در مراحل کشف در عمق، شناسایی، رهگیری، درگیری تا مرز انهدام علیه اهداف مورد نظر از قبیل ریز پرنده ها، پروازهای با سرنشین و بدون سرنشین، موشکهای کروز در ارتفاع پایین، متوسط و بلند بود.
ضمن آنکه قرارگاه پدافند هوایی به جز پوشش پدافندی منطقه رزمایش، اهداف دیگری از قبیل استقلال تاکتیکی، استفاده از تجهیزات بومی، اتخاذ تصمیم در شرایط نامتعارف و اقدامات واکنش سریع با استفاده از ظرفیتهای موجود در منطقه مورد نظر را در این رزمایش مشترک برعهده داشت.
پیش از آغاز رزمایش محمد رسولالله (ص)، اهدافی چون «افزایش مهارت و آمادگیهای دفاعی»، «ارتقای روحیه سلحشوری کارکنان و انتقال تجربیات»، «ارزیابی آموزشهای سالیانه و تمرین» و همچنین «هماهنگی بین نیروهای تابعه ارتش» برای آن ذکر شده بود و اکنون به نظر میرسد فرماندهان ارتش پس از انجام موفقیتآمیز تمامی مراحل اجرایی، به اهداف مورد نظر خود رسیدهاند.