سروش صحت: «لیسانسهها» نمیگرفت دیگر سریال نمیساختم/ با وزیر بهداشت خیلی شوخی کردیم
به گزارش گروه فضای مجازی ، سروش صحت کارگردان سریال لیسانسه ها درباره اینکه در نظرسنجی اخیر تلویزیون لیسانسهها پربینندهترین برنامه تلویزیون بوده است، گفت: ما ابتدا با ایمان صفایی به طرح ملودرام فکر کردیم. چند نکته باعث شد که دوباره به سمت طنز برگردیم. یکی اینکه طرح لیسانسه ها را از قبل داشتیم و یک تهیه کننده خیلی خیلی خیلی دنبال ساخت این کار بود که (رضا جودی) هیچ جور کوتاه نمی آمد و پیگیری می کرد که حتما ساخته شود. اگر واقعا پیگیری ها و تلاش های آقای جودی نبود قطعا ساخته نمیشد.
پس نخست اینکه ما طرح این کار را داشتیم، دوم اینکه پیگیری شدید آقای جودی بود و نکته سوم اینکه آیا واقعا ممکن است که در تلویزیون کار طنز بکنیم یا دیگر غیرممکن است؟ یعنی انگار چالشی برای من و ایمان شد و خواستیم که یکبار دیگر برای آخرین بار سعی کنیم و اگر نمی شد، می فهمیدم که دیگر کار من نیست و باید یک عده دیگر بیایند و امیدوار باشند که بشود. خیلی از مشکلات و نگرانی ها و دلمشغولی هایی که داشتیم، اتفاقا وارد کردیم و خدا را شکر هم مردم و هم مسئولین ارتباط برقرار کردند و کمک حالمان شد. مثلا ما خیلی نگران بودیم که هر شوخیای یکباره به کسی بر نخورد و هر چیزی که می نوشتیم را پاره می کردیم. دیدیم اصلا اینطوری نمیتوانیم پیش برویم و تصمیم گرفتیم که از همین استفاده کنیم که یک وقت به کسی بر نخورد و این جواب داد. اگر داریم با مسئولین شوخی می کنیم همانجا توضییح دهیم که این شوخی است و لطفا به شما برنخورد. احساس می کنم که این هم برای من اتفاق خوبی بود و هم کمی سعه صدرمان را بالاتر برد.
یعنی نیروی انتظامی که یک موقع نگران بود که سروان نعیمی ما ممکن است شوخی زیاد از حد شود ولی وقتی که مردم این پلیس را خیلی دوست دارند و ارتباط برقرار کرده اند و برایشان عزیز است متوجه شد که این شوخی نه تنها پلیس را دور نکرده که نزدیک هم کرده است. در واقع با ما خیلی همکاری کردند. در پخش این کار هم مثل هر کار دیگری ممیزی هایی هست. ولیکن خیلی چیزها هم پخش شد. مثلا ما با وزارتخانه ها و وزرا و نمایندگان شوخی کردیم. با پلیس و خود تلویزیون شوخی کردیم. البته یک جاهایی درآمد ولی خیلی جاها هم پخش شد که خیلی نکته مهمی است.
من خیلی راضی هستم. فکر میکنم هم مدیران و هم مسئولین و هم وزارتخانه ها و هم مردم با ما خیلی همراهی کردند. وقتی شمعدانی داشت پخش می شد اگر مرا می دیدید، یک آدم خسته فرسوده بودم به خاطر اینکه آنقدر فشار زیادی را تحمل می کردم که رمقی نمانده بود اما الان یک آدم خوشحال و راضی ام.
قبل از اینکه به انتخاب بازیگران برسیم در جاهایی احساس میشود سریال لیسانسهها در پوسته بیرونی خود طنز را به یدک میکشد اما اصل داستان ملودرامی تلخ از وضعیت جامعه است.
-اصلا مدل سلیقه من و ایمان اینطوری است. یعنی الان فیلم سینمایی که داریم با هم مینویسیم را وقتی برای بقیه تعریف می کنیم، می گویند چه شده که می خواهید یک فیلم به این تلخی بسازید؟ می گویم که این کمدی است! اما به نظرشان می رسد که به چه چیز این قرار است بخندند؟! خیلی جاها می توانند بفهمند که قرار است برایش گریه کنند و اشک بریزند ولی قسمت خنده دارش باید کجا باشد؟
ما حتی مثلا درباره مازیار که سرطان میگیرد خیلی فکر کردیم که در کار طنز پرداختن به یک بیماری صعب العلاج صحیح است؟ قسمتهای اول هم که پخش شد و معلوم شد که مازیار بیمار است، مردم واکنشهای زیادی داشتند. در واقع پیغامهایی داشتند که حواست هست چکار می خواهی بکنی؟ این کار طنز است و چه بلایی می خواهی سرش بیاوری؟ حتی خیلی از خانواده ها که بیماری داشتند که مبتلا به سرطان بود، پیغام می دادند که ما نگران هستیم و چه چیز قرار است که ببینیم؟ ولی ما فکر می کردیم که زندگی تلخ و شیرین با هم است و هیچوقت شیرینی یا تلخی مطلق نیست. و چقدر خوب است که در این کار اتفاقا سراغ مسائل داخلی مردم بیاییم.
در اعتیاد و بحث مراقبت ازحیوانات و طبیعت همینطور. درواقع فردی که در مورد اعتیاد صحبت می کرد خودش یکی از کارشناسان ترک اعتیاد است که خیلی هم خبره است. آقایی که در مورد حیوانات صحبت کرد، خودش کمپین نگهداری از حیوانات و دوستی با طبیعت دارد. خواستیم که سراغ خود واقعی شان برویم و لطف کردند و آمدند.
وزیر بهداشت، وزیر کار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست که خانم ابتکار بودند، از جمله افرادی هستند که ما با آنها شوخیهایی داشتیم. همین که برخورد بدی با ما نشده، به نظرم خیلی خوب است. من واقعا از احسان علیخانی متشکرم برای اینکه ما با او خیلی شوخی کردیم. من از آقای رضا رشیدپور واقعا متشکرم. از علی ضیا و وزرای مختلف تشکر می کنم. ما با وزیر بهداشت خیلی شوخی کردیم و وزارت کار به ما اجازه داد که در این وزارتخانه فیلمبرداری کنیم. سازمان حفاظت محیط زیست و خانم ابتکار اجازه فیلمبرداری به ما دادند. وزارت مسکن و شهرسازی به ما اجازه داد که در خود وزارتخانه فیلمبرداری کنیم. نیروی انتظامی کلی نیرو و موتور و ماشین در اختیار ما گذاشتند. من الان خیلی خوشحالم که این اعتماد را کردند که با آنها شوخی شود. این خیلی مهم است. وقتی می خواهید تبلیغ یک چیزی را بکنید تا وقتی می خواهید با آن شوخی کنید، متفاوت است. اگر اعتماد کنند و اجازه دهند که شوخی شود، خیلی گام مهمی است.
شوخی با پلیس به نظر میرسد پررنگتر از سایر بخشها بود و در تمام قسمتها مخاطب پلیس را میبیند و اتفاقا با او ارتباط خوبی هم برقرار میکند. به نظرم این شیوه بهتر است و باعث می شود که پلیس ملموس باشد و یک تافته جدابافته ای نباشد. پلیس مال همین اجتماع است و برادر و خواهرهای خودمان هستند.
منبع: فارس
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.