معرفی کلیسای ننه مریم
به گزارش گروه فضای مجازی ، کلیسای ننهمریم (حضرت مریم یا مارت مریم یا شرقآشور) یکی از قدیمیترین کلیساهای ایران و جهاناست و در خیابان خیام شهر ارومیه قرار دارد. برخی از تاریخ شناسان این کلیسا را دومین کلیسای بزرگ جهان پس از کلیسای بیتلحم فلسطین میدانند .
داخل این کلیسا به هیچ عنوان شبیه به آنچه از کلیساهای دیگر در ذهن دارید نیست. دالانهایی تودرتو که با سنگ و ملات درست شدهاند و سقفی کوتاه دارد. در کلیسای ننه مریم خبری از نیمکت و جایگاهی برای اعتراف و وعظ نیست.
این کلیسا با قالیهای دست بافت مفروش شده و فقط یک نیمکت کوچک برای سالمندان در انتهای سالن قرار دارد.
در بخشی از آن محرابی بسیار ساده و در عین حال نفسگیر وجود دارد که در پشت آن دالانی آبی رنگ و تزیین شده با عکس عیسی مسیح قرار گرفته و در زمان مراسم کشیش در آنجا میایستد.
در چپ و راست دالان ورودی کلیسای ننه مریم دو دهلیز با سنگ قبرهای نوشته شده قرار دارد که محل دفن روحانیان مسیحی بودهاست و سنگ قبر فعلی در دهلیزها متعلق به سه تن از رهبران کلیسای شرق آشور و یکی از مبلغان کلیسای ارتدوکس روسیه میباشد.
در سمت راست محراب دالان تنگ و کوتاهی قرار گرفته که در دیوار راست این اتاق اجاق دیواری تعبیه شده واز آن برای پخت نان مقدس استفاده میکردند.
در کنار این تنور حوضچهای سنگی در داخل دیوار برای غسل تعمید کودکان ایجاد شدهاست.
کلیسای ننهمریم نخستین بار در سال ۶۴۲ توسط شاهزادهای چینی مرمت شد. در سال ۱۳۴۲ و ۱۳۴۳ نیز مورد مرمت قرار گرفت. نمای فعلی آن به دورهٔ ساسانی تعلق دارد.
طبق روایت نویسندگان آشوری و مسیحی این بنا قبلاً آتشکده و یکی از معابد معروف زرتشتیان بوده است.
در زمان تولد حضرت مسیح، موبدان زرتشتی ساکن این معبد، ستارهای درخشان را در حال حرکت به سوی شرق میبینند، آن را نشانهای از تولد منجی وعده داده شده مییابند و به طرف اورشلیم روانه میشوند.
این موبدها پس از بازگشت به ارومیه، آتشکده را مبدل به کلیسا کرده و در آنجا دین مسیح را ترویج میدهند.