تهدید جان 14 میلیون نفر با خشک شدن دریاچه ارومیه
به گزارش گروه فضای مجازی ، علیاکبر طاهراقدم در سمینار برنامه جامع مخاطرات سلامت بحران خشکی دریاچه ارومیه (آمادگی نظام سلامت) اظهار کرد: بررسی و کاهش مخاطرات تهدیدکننده سلامتی مردم یکی از وظایف اصلی و مهم نظام سلامت است که میتوان در این زمینه از نظرات متخصصان، کارشناسان و حتی از اقداماتی که در سایر نقاط دنیا در این مورد انجام شده بهره برد.
وی گفت: خیران در پژوهش مرتبط با خشکی دریاچه ارومیه با دانشگاه علوم پزشکی تبریز همکاری دارند و در منطقه شرفخانه محلی برای این کار در حال ساخت است.
معاون اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با استناد به نتایج تحقیقات بهعمل آمده و شرایط مشابه در سایر کشورها بیان کرد: خشکی دریاچه ارومیه سلامتی حدود ۱۴ میلیون نفر در استانهای مختلف کشور و حتی کشور آذربایجان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: درجه شوری بالای دریاچه ارومیه و خشکی آن سبب افزایش نمک در گرد و خاک و بعضاً طوفان نمک خواهد شد.
طاهراقدم افزود: طبق آمارهای اعلام شده شاهد کاهش ۵۰ درصدی میزان بارندگیها در پنجاه سال گذشته هستیم و این نکته ما را ملزم به رعایت الگوی درست مصرف آب توسط شهروندان و کشاورزان میکند.
قائم مقام دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر نقش مردم در پیشگیری از بیماریها خاطرنشان کرد: هر جا مردم در امور مختلف مشارکت کردهاند، موفقیت بهتری به دست آمده که مصداق این تجربه در هشت سال دفاع مقدس است.
وی افزود: همه مدیران و تصمیمگیران جامعه باید مشکلات دریاچه ارومیه را جزو اولویتهای کاری خود بدانند چرا که با خشکی آن همه و بهخصوص سلامتی آحاد مردم به خطر خواهد افتاد.
طاهراقدم تصریح کرد: امید است با اتخاذ تصمیمات کارشناسانه بتوانیم بر مشکلات ناشی از خشکی دریاچه ارومیه فائق آییم.
منبع: مهر