حذف دهک های پردرآمد منوط به تصمیم مجلس

14:14 - 27 دی 1396
کد خبر: ۳۸۷۹۶۷
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: حذف یارانه پردرآمدها در انتظار مصوبه مجلس است.

به گزارش گروه اقتصاد ، نرگس پرستاری در توضیح زمان حذف دهک های پردرآمد از لیست یارانه تصریح کرد: تا زمان تصویب مجلس، هیچ تغییری در حذف افراد یارانه بگیر اتقاق نمی‌افتد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها گفت: تا زمان تصویب مجلس، هیچ تغییری در حذف افراد یارانه بگیر اتقاق نمی‌افتد.

وی در ادامه افزود: جلسات کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در حال برگزاری است و هنوز هیچ تصمیم جدیدی در باره حذف یارانه بگیرها گرفته نشده است.

مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها تاکید کرد: هنوز هیچ چیز مشخص نیست و هر تصمیمی که مجلس اتخاذ کند، دولت موظف به اجرای آن خواهد بود.

پرستاری از انجام مطالعات پژوهشی در راستای بررسی تاثیرات منفی و مثبت یارانه‌ها در حوزه‌های فرهنگی اجتماعی کشور خبر داد و گفت: این مطالعات در پنج استان تهران، کرمانشاه، سیستان بلوچستان، مازندران و خوزستان انجام شده که البته نتایج این پژوهش هنوز تحلیل نشده است.

وی اظهار داد: این پژوهش هیچ ارتباطی به حذف یارانه پردرآمدها ندارد؛ اما این طرح در تصمیم گیری دولت در سرنوشت یارانه ها موثر است.

مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها با بیان اینکه حذف یارانه پردرآمدها تا کنون بارها به دلیل تبعات اجتماعی و فرهنگی متوقف شده است اظهار کرد: براساس تحلیل های کارشناسی شکی وجود ندارد که نحوه پرداخت یارانه ها به شکل فعلی، نه تنها مشکلی را حل نکرده؛ بلکه مشکلاتی نیز بوجود آورده است.

پرستاری یادآور شد: ماهانه سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بابت یارانه نقدی افراد پرداخت می شود که این مبلغ می توانست در بخش های دیگر سرمایه گذاری شود.

وی عدم حمایت از بخش تولید و عدم سرمایه گذاری در مولدهای انرژی را از نواقص طرح هدفمندی یارانه ها دانست و اظهار کرد: از ابتدا قرار نبود دولت هزینه اضافه ای بابت یارانه ها بپردازد و قرار بود ۵۰ درصد از منابع صرف پرداخت نقدی و ۵۰ درصد دیگر در حوزه های بهره وری انرژی و حمایت از تولید، اشتغال و سلامت هزینه شود، این در حالیست که دولت در ابتدا با حمایت حدود سه هزار میلیاردی این طرح کار را آغاز کرد و در ۹ ماهه امسال بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان در این زمینه هزینه کرده است.

مدیرکل برنامه و بودجه سازمان هدفمندی یارانه‌ها با تاکید بر ضرورت بازتعریف شاخص های یارانه بگیران و لزوم حذف یارانه پردرآمدها تصریح کرد: محاسبه پرداخت یارانه از ابتدا دقیق نبوده و در این زمینه بیش برآوردی صورت گرفته که منجر به مشکلات کنونی شده است.

پرستاری در انتها خار نشان کرد: از ابتدای طرح تا کنون یارانه بیش از چهار میلیون نفر قطع شده که یارانه حدود یک میلیون نفر مجددا برقرار شده است که نشان می دهد میزان خطای در حذف افراد زیاد بوده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *