«کاهش ۱۰ درصدی دریافتی و فوق‌العاده مقامات» و «افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان و شاغلین» پیشنهاد شد

10:19 - 17 دی 1396
کد خبر: ۳۸۴۳۲۳
دسته بندی: سیاست ، مجلس و دولت
عضو «هیئت رئیسه مجلس» و «کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷» گفت: به دنبال ارائه پیشنهادی هستیم که بر اساس آن دریافتی و فوق‌العاده مقامات مشمول ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه در سال آینده ۱۰ درصد نسبت به سال ۹۶ کاهش یابد.
«کاهش ۱۰ درصدی دریافتی و فوق‌العاده مقامات» و «افزایش پلکانی حقوق بازنشستگان و شاغلین» پیشنهاد شداحمد امیرآبادی‌فراهانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی گفت: به دنبال طرح پیشنهادی در کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ هستیم که بر اساس آن دریافتی و فوق‌العاده مقامات مشمول ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه در سال آینده ۱۰ درصد نسبت به سال ۹۶ کاهش یابد.

وی افزود: همچنین در تلاش هستیم پیشنهاد دهیم تا افزایش حقوق بازنشستگان و شاغلین به صورت پلکانی انجام شود.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۹۷ در تشریح پیشنهاد دوم گفت: براساس این پیشنهاد کسانی که بالاتر از ۴ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند، افزایش حقوق نخواهد داشت و افزایش حقوق‌های کمتر از ۴ میلیون تومان نیز به این شرح خواهد بود:

حقوق یک تا ۲ میلیون تومان: ۲۰ درصد

حقوق ۲ تا ۳ میلیون تومان: ۱۵ درصد

حقوق ۳ تا ۴ میلیون تومان: ۱۰ درصد

حقوق ۴ میلیون تومان: ۵ درصد

امیرآبادی‌فراهانی اظهار داشت: در حال حاضر اگر حقوق‌ها ۱۰ درصد افزایش پیدا کند کسی که ۴ میلیون تومان حقوق می‌گیرد ۴۰۰ هزار تومان افزایش حقوق دارد، ولی کسی که یک میلیون تومان حقوق می‌گیرد فقط ۱۰۰ هزار تومان افزایش حقوق شامل او می‌شود بنابراین به دنبال عادلانه کردن افزایش حقوق‌ها هستیم.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بدیهی است این پیشنهادها باید به تصویب کمیسیون تلفیق بودجه و صحن عنلی مجلس شورای اسلامی برسد و ما تمام تلاش خودمان را خواهیم کرد تا این دو پیشنهاد تصویب شود.

به گزارش میزان، مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه باید در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و توسط شورای نگهبان تائید شود تا به عنوان قانون، لازم الاجرا شود.


ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری تصریح می‌کند: سمت‌های ذیل مدیریت سیاسی محسوب شده و به عنوان مقام شناخته می‌شوند و امتیاز شغلی

مقامات مذکور در این ماده به شرح زیر تعیین می‌گردد:
الف. رؤسای سه قوه (۱۸۰۰۰) امتیاز.
ب. معاون اول. رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضاء شورای نگهبان (۱۷۰۰۰) امتیاز.
ج. وزراء، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور (۱۶۰۰۰) امتیاز.
د. استانداران و سفراء (۱۵۰۰۰) امتیاز.
هـ. معاونین وزراء (۱۴۰۰۰) امتیاز.

این ماده چندین تبصره نیز دارد.

همچنین ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه تصریح دارد: دولت مکلف است طی سال اول اجرای قانون برنامه نسبت به راه‌اندازی سامانه ثبت حقوق و مزایا اقدام کند و امکان تجمیع کلیه پرداخت‌ها به مقامات، رؤسا، مدیران کلیه دستگاه‌های اجرائی شامل قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات و دانشگاهها، شرکت‌های دولتی، مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، بانک‌ها وو مؤسسات اعتباری دولتی، شرکت‌های بیمه دولتی، مؤسسات و نهاد‌های عمومی غیردولتی (در مواردی که آن بنیاد‌ها و نهاد‌ها از بودجه کل کشور استفاده می‌نمایند)، مؤسسات عمومی، بنیاد‌ها و نهاد‌های انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان قانون اساسی، بنیاد‌ها و مؤسساتی که زیر نظر، ولی فقیه اداره می‌شوند و همچنین دستگاه‌ها و واحد‌هایی که شمول قانون بر آن‌ها مستلزم ذکر یا تصریح نام است اعم از اینکه قانون خاص خود را داشته و یا از قوانین و مقررات عام تبعیت نمایند نظیر وزارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های تابعه آنها، ستاد اجرائی و قرارگاه‌های سازندگی و اشخاص حقوقی وابسته به آن‌ها را فراهم نماید، به نحوی که میزان ناخالص پرداختی به هر یک از افراد فوق مشخص شود و امکان دسترسی برای نهاد‌های نظارتی و عموم مردم فراهم شود. وزارت اطلاعات، نیرو‌های مسلح و سازمان انرژی اتمی ایران از شمول این حکم مستثنی هستند. اجرای این حکم درخصوص بنگاه‌های اقتصادی متعلق به وزارت اطلاعات، وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح تنها با مصوبه شورای عالی امنیت ملی مجاز خواهد بود.

دستگاه‌های مشمول این ماده مکلفند حقوق، فوق العاده‌ها، هزینه‌ها، کمک‌هزینه‌ها، کارانه، پرداخت‌های غیرماهانه و مزایای ناخالص پرداختی ماهانه اعم از مستمر و غیرمستمر، نقدی و غیرنقدی (معادل ریالی آن) و سایر مزایا به مقامات، رؤسا، مدیران موضوع این ماده را از هر محل (از جمله اعتبارات خارج از شمول قانون محاسبات عمومی کشور مصوب ۱/۶/۱۳۶۶، درآمد‌های اختصاصی، اعتبارات متفرقه، اعتبارات کمک‌های رفاهی، اعتبارات بودجه عمومی و منابع عمومی و همچنین اعتبارات موضوع ماده (۲۱۷) قانون مالیات‌های مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶، تبصره «۱» ماده (۳۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده، مواد (۱۶۰) تا (۱۶۲) قانون امور گمرکی مصوب ۲۲/۸/۱۳۹۰ و یا اعتبارات خاص ناشی از واگذاری و فروش شرکت‌ها در سازمان خصوصی‌سازی، اعتبارات مربوط به ردیف‌های کمک به اشخاص حقیقی و حقوقی و سایر درآمد‌ها و موارد مشابه)، منحصراً در فیش حقوقی منعکس و پس از ثبت در سامانه فوق، پرداخت کنند، به نحوی که میزان هرگونه ناخالص پرداختی ماهانه به هر یک از افراد مذکور بلافاصله در سامانه اطلاعاتی هر دستگاه مشخص باشد.

این ماده نیز ۳ تبصره دارد.



ناشناس
|
-
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۶
0
0
این درست نیست فردی که بازنشسته شده و بر اساس قانون خاص دستگاه که بازنشسته شده و بالای پنج میلیون حقوق میگیرد اضافه حقوق در سال نود و هفت شاملش نشود. بهتر است که این مصوبه فقط شامل مقامات ماده هفتاد و یک قانون مدیریت خدمات کشوری و فقط شاغلان را در بر بگیرد نه بازنشستگان که بالای پنج میلیون میگیرند. این درست نیست چون برخی بازنشستگان بالای پنج میلیون حقوق میگیرند هم بیکار هستند و هم دانشجوی بیکار دارند.
بازنشسته تحصیل کرده
|
-
|
۰۳:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۳
0
0
بسمه تعالی کسی که در زمان پرداخت بیمه سقف را پرداخت کرده گناه کرده؟ خوب درسالهای قبل هم افزابش پلکانی بوده حقوقهای پائین 20 درصد حتی بیشر بوده و حقوقهای بالا 12.5 درصد بوده خواهشمندم سلیقه ای این کار را نکنید بالاخره همه خرجها به نسبت بالاست و شخص تحصیل کرده نباید با یک کارگر معمولی فرق گذاشته شود.
ابراهیم
|
-
|
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۲
0
0
منظور از همسان سازی که این نبوده
بازنشسته
|
-
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
0
0
نمایندگان محترم لطفا فقط مصوب خودتان که همان همسان سازی است اجرا نمایید. متشکرم
ابراهیم بادافره
|
-
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
0
0
این طرح یعنی کسانی که حق بیمه بیشتری پرداخت کرده اند یا دارای تخصص و یا مسئولیتی بوده اند که حقوقشان در زمان اشتغال بیشتر بوده و لذا حق بیمه بیشتری پرداخت کرده اند بایدحالا جریمه شوند. خیلی کارهای دیگر دولت میتواند بکند که این قبیل مشکلات حل شود.
مشاهده نظرات دیگر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *