گسستگی در ساختار برنامه ریزی شهرداری/ مصوبات شورای چهارم شهر تهران بازنگری می شود
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، مرتضی الویری در سی و پنجمین جلسه شورای شهر تهران گفت: رویکرد شورای پنجم با شورای چهارم متفاوت است و به همین خاطر است که قرار شد سیاست های مصوب شورای چهارم بازنگری شود.
وی افزود: در کمیسیون برنامه و بودجه، مقرر شده موضوعات مورد بازنگری قرار گیرد.
در ادامه، محمود میرلوحی اظهارکرد: مطالعات، آمار و برنامه ریزی ها باید یکپارچه شوند.
وی افزود: گسستگی در ساختار برنامه ریزی شهرداری تهران مشاهده می شود و ساختار کنونی لازم است مورد بازبینی قرار گیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به لزوم افزایش مناسبت های شهرداری با سازمان های مردم نهاد خاطرنشان کرد: در بحثمشارکت مردم بسیار عقب هستیم و سال ها است که در بیان از این موضوع یاد می شود.
میرلوحی ادامه داد: اگر اکنون شاهد هستیم که در شهری مانند تهران انجمنهای تخصصی نقش ندارند به دلیل ضعف های گذشته است و باید تکلیف این موضوع مشخص شود.
وی با تاکید بر لزوم بیان شفاف موضوعات و طرح آن با شهروندان تصریح کرد:باید با مردم صادقانه و شفاف تر صحبت کنیم. اکنون شاهد هستیم که بودجهسال 97 در حال بسته شدن است اما ما هنوز زمینه بروز جدی موضوعاتی که در زمان انتخابات شوراها به آن پایبند بوده ایم را در این بودجه شاهد نیستیم.
در ادامه این جلسه، محمد جواد حق شناس، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران اظهارکرد: گزارش 45 ماهه برنامه های شهرداری باید همزمان با لایحه بودجه سال 97 تهیه و ارائه شود.
وی در خصوص جایگاه فرهنگ در برنامه های شهرداری تهران اذعان کرد: در دهههای گذشته اقدمات نمایش محور بوده و این اقدامات سبب بهبود شرایط شهرنشده است. باید در حال حاضر پیوند مناسبی را میان شهر و شهروندان داشتهباشیم.
بر اساس این گزارش، احمد مسجد جامعی، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران نیز اظهارکرد: سند حقوق شهروندی، مانع خشونت در شهر است و ساز و کارهاییرا ایجاد می کند که شهر را لطیف کرده و زمینه های حقوق شهروندان را فراهم کند.
وی با تاکید بر لزوم شفافیت بودجه سال 97 شهرداری تهران تصریح کرد: بودجه شهرداری تهران باید به طور شفاف با شهروندان در میان گذاشته شود تا مردم نیز از موضوعات با خبر شوند.
مسجد جامعی با بیان اینکه " هویت بخشی صرفا بر اساس هویت تاریخی نیست"گفت: بیش از 120 روستا، وارد مجموعه تهران امروز شده اند و باید در رابطه با هویت یابی این مناطق اقدام شود.
همچنین آرش حسینی میلانی نیز در این جلسه اظهارکرد: مشکلی که در کشور با آن مواجه هستیم این است که برنامه ها آنطور که باید اجرایی نمی شود.
وی افزود: در حوزه هایی مانند فضای سبز، هسته و بدنه خوبی وجود دارد و اینها باید در تنظیم برنامه ها نقش داشته باشند.
عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با اشاره به پراکندگی موضوعات محیط زیستی در شهر تهران اذعان کرد: در مباحث محیط زیستی با پراکندگی قابل توجهی مواجه هستیم و باید برای اصلاح این اتفاق برنامه ریزی شود.
همچنین الهام فخاری در این جلسه گفت: در برنامه سوم شهرداری، باید توجه ویژه ای به ظرفیت زیستی شهر تهران صورت گیرد.
وی افزود: اولویت مهم ما، باید ساماندهی وضعیت بحرانی مدیریت بحران و محیط زیست باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران با اشاره به فراموش شدن حقوق برخی از اقشار جامعه اظهارکرد: برخی از گروه ها از جمله توان یابان، کودکان،سالمندان و... در برنامه های گذشته جایی نداشته اند و اکنون باید در
برنامه ها مورد توجه قرار گیرند.
به گزارش میزان، ناهید خداکرمی نیز در این جلسه تصریح کرد: تحرک و نشاط اجتماعی در برنامه های شهرداری تهران نباید فراموش شوند.
وی با تاکید بر لزوم برند سازی برای تهران اذعان کرد: باید در شهر تهران اقدام به برند سازی شود و برای بازار تهران، طبعیت و ... پایتخت برندهای خاص در نظر گرفته شود.
عضو کمیسیون سلامت شورای شهر تهران تهیه پیوست سلامت را در برنامه سومشهرداری الزامی دانست و بیان کرد: باید تمام برنامه های ما در شهرداری دارای پیوست سلامت باشد و تهیه این پیوست الزامی است.