در مواجهه با افرادی که دچار برق گرفتگی شدهاند، چه کنیم؟
به گزارش گروه فضای مجازی ،«جواد مرادی» مسئول روابطعمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه معقولترین کار در برخورد با یک بیمار برق گرفته، قطع کلید کنتور است،
گفت: اگر دسترسی سریع به فیوز امکانپذیر نبود دو شاخه را از پریز بیرون بیاورید یا سیم روکشدار را بکشید تا از پریز خارج شود.
وی ادامه داد: در صورتی که نتوانستید جریان برق را قطع کنید روی یک ماده عایق خشک مثل روزنامه یا یک تخته چوبی یا لاستیکی بایستید و با یک وسیله چوبی بلند مانند جارو منبع برق را از مصدوم دور کنید.
مسئول روابطعمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان زنجان افزود: از بهکار بردن وسایل فلزی یا مرطوب یا از تماس با بدن لخت مصدوم کاملاً خودداری کنید.
همچنین در صورت نداشتن هوشیاری، بیمار را به پهلو بخوابانید و در صورت اشکال در تنفس، راه هوایی بیمار را باز کنید. نبض و تنفس بیمار را کنترل کنید و در صورتی که نبض وجود نداشت بیمار را احیا کنید.
مرادی خاطرنشان کرد: از آنجایی که ولتاژهای بالای برق میتواند اشخاص را پرتاب کند در هنگام حمل بیمار مراقب شکستگیهای گردن، ستون فقرات، اندامها و دیگر اعضای بدن باشید.
این مسئول تصریح کرد: سوختگیهای الکتریکی را ارزیابی کنید. در جستجوی حداقل دو محل سوختگی خارجی باشید، یکی محل تماس با منبع انرژی الکتریکی و دیگری محل تماس با زمین(ورود و خروج جریان برق).
وی ادامه داد: برخی عوارض برقگرفتگی مانند قلبی و کلیوی آغاز تدریجی دارند پس به اصرار بیمار مبنی بر سلامت و نبود مشکل توجه نکرده و حتماً مصدوم را به مرکز درمانی منتقل نمائید یا با اورژانس تماس بگیرید.
مرادی خاطرنشان کرد: در هنگام برقگرفتگی معمولاً دستگاه تنفس زودتر از قلب از کار میافتد و رنگ صورت مصدوم متمایل به آبی میشود. بدین خاطر و پیش از اینکه ضربان قلب متوقف شود، باید تنفس مصنوعی را هر چه زودتر آغاز کنید که این امر نیازمند سرعت عمل، دقت و خونسردی است.
منبع:ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.