اجرا طرح شرکتهای زنجیرهای توزیع سوخت/ تصدیگری دولت کاهش مییابد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، محمدرضا موسوی خواه در نشست خبری امروز در خصوص شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت گفت: بحث ایجاد شرکت های زنجیره ای از سال 94 و با هدف کاهش تصدی گری های شرکت ملی پخش فرآوده های نفتی و اجرا اصل 44 قانون اساسی در دستور کار قرار گرفت.
وی با تاکید بر اصل 44 قانون اساسی مبنی بر کاهش تصدی گری دولت و واسپاری اقدامات بر عهده بخش خصوصی، افزود: شرکت ملی پخش فرآوده های نفتی با اجرا این قانون تصمیم به راه اندازی و حمایت از شرکت های زنجیره توزیع سوخت دارد تا تنها در این روند نظارت داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی عنوان کرد: روزانه بیش از 200 میلیون لیتر فرآورده های نفتی در سراسر کشور توزیع می شود که در راستای اجرا این طرح و جلوگیری از انحصار و رانت در هر شهرستان 50 درصد، استان 30 درصد و در کل کشور 20 درصد از نازل ها نباید در اختیار یک شرکت قرار گیرد.
موسوی خواه در خصوص سیستم مالی این شرکتها عنوان کرد: تمام ارکان شرکت ها از طریق حسابرس مستقل صورت می گیرد و در این راستا تمام اسناد مالکیت به تایید رسیده و صحت سنجی اسنادی که توسط نهادهای نظارتی برون سازمانی تهیه شده، صورت گرفته است.
وی در خصوص شرکت های زنجیره ای فعال در این طرح گفت: 85 شرکت تقاضا حضور در این طرح را دارند که با فعالیت این شرکت ها شاهد شکل گیری رقابت و در نهایت توانمندسازی این شرکت ها خواهیم بود که در این میان مسئولیت رگولاتوری، نظارت و حفظ حقوق شهروندی بر عهده شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: با اجرا شیوه نامه طرح شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت شاهد مستقل تر شدن شرکت ها فعال خواهیم بود که این امر با گذشت زمان به افزایش رقابت بین شرکت های فعال در این عرصه میانجامد.
موسوی خواه درخصوص پالایشگاه تولید فرآورده های نفتی عنوان کرد: 9 پالایشگاه مشغول به تولید فرآورده های نفتی هستند که پس از تحویل به شرکت ملی پالایش و پخش در سراسر کشور توزیع میشود و پس از اجرا طرح برندینگ پالایشگاههای فرآورده به جایگاههای طرف قرار داد تحویل داده میشوند.
وی در ادامه توضیح داد: اجرا طرح برندینگ بار مالی برای دولت نخواهد داشت بلکه چرخه گردش مالی تغییر خواهد کرد به همین خاطر اخباری در خصوص بار مالی اجرا این طرح با جدیت تکذیب میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با اشاره به اینکه کرایه حمل از بودجه دولت و حق تبخیر و مالیات بر ارزش افزوده از دل فرآوردهها تامین میشود، گفت: در حال حاضر 753 ریال هزینه توزیع، تبخیر و مالیات بر ارزش افزوده به صورت تجمعی توسط این شرکت پرداخت می شود.
موسوی خواه افزود: با اجرا طرح شرکتهای زنجیره ای توزیع سوخت این رقم تفکیک شده و به صورت 40 تومان کارمزد، 42 ریال حق تبخیر و 59 ریال حق تبخیر پرداخت خواهد شد.
وی در ادامه به پرداخت حق نشان اشاره و بیان کرد: مبلغی به عنوان حق نشان با هدف اجرا کهاب، دیسپاچینگ، زیباسازی و ایمن سازی پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در خصوص حضور شرکت های خارجی در این طرح گفت: اگر قوانین اجازه دهد شرکت های خارجی نیز در این طرح حضور خواهند داشت که شرط آن خروج یارانه از آن است.