استقبال دانش آموزان از طرح‌های نماد و قاضی مدرسه

20:30 - 05 دی 1396
کد خبر: ۳۸۰۷۷۵
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری فارس به اجرای طرح قاضی در مدرسه در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی توسط دادگستری استان فارس گفت: این طرح مورد استقبال دانش‌آموزان و مربیان قرار گرفته و نتایج مثبت در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به همراه داشته است.

لزوم نظارت والدین در استفاده دانش‌آموزان از فضای مجازی/ استقبال دانش آموزان از طرح‌های نماد و قاضی در مدارساحمد رحمانیان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، با اشاره به لزوم نظارت والدین در استفاده کودکان از فضای مجازی اظهار کرد: در بهبود وضعیت اقتصادی، دستگاه‌های دولتی و غیردولتی اقتصادی مسئول هستند و باید با تأکید بر اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به اجرای مفاد آن و برنامه‌ریزی بر روی توان داخلی اقدام کنند، اما در زمینه پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی همه دستگاه دولتی و غیردولتی و کلیه اقشار جامعه مسئول هستند.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس خاطرنشان کرد: آسیب‌های اجتماعی در اثر تخطی از هنجار‌های مقبول اجتماع، عدم پذیرش و پایبندی به آن اتفاق می‌افتد که یکی از راه‌های مقابله با آن ترویج اصول و ارزش‌های اسلامی و ایرانی از قبیل فرهنگ امربه‌معروف و نهی از منکر، عفو، صلح، گذشت، ایثار، کمک به هم نوع، دستگیری مستمندان و فقیران، ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری، حذف اختلافات طبقاتی، پرهیز از تجمل‌گرایی، مصرف‌گرایی و زندگی اشرافی است.

رحمانیان با بیان اینکه نقش مهم خانواده در عدم شکل‌گیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد: والدین علاوه بر رعایت اصول تربیتی و مهارت‌های ارتباطی و آشنایی با دیدگاه‌های اسلام در حوزه خانواده باید بر آن عامل بوده و به فرزندانشان نیز آموزش دهند.

وی با تأکید بر نظارت والدین بر گروه دوستان و همسالان فرزندان خود یادآور شد: کاهش روحیه مسئولیت‌پذیری فردی و اجتماعی کودکان و نوجوانان به دلیل استفاده بیش از حد از فضای مجازی یکی از مهم‌ترین آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس عدم آموزش اخلاقی جوانان را سبب ایجاد اعتیاد به دنیای مجازی دانست و گفت: این نوع اعتیاد سبب انحرافات اخلاقی، شکاف نسلی و افسردگی آن‌ها می‌شود.

وی حساسیت تمام بخش‌های جامعه اعم از دولتی و غیردولتی نسبت به پیشگیری از جرم و آسیب‌های اجتماعی و انجام اقدامات پیشگیرانه را ضروری دانست و افزود: هر کس باید سهم خود در زمینه آسیب‌های اجتماعی را بپردازد و منتظر ابلاغ دستورالعمل‌ها از سوی مراجع بالا نباشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه کنترل فرزندان در استفاده از اینترنت، برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت و تقویت بعد دینی و مذهبی آن‌ها از وظایف والدین است، تصریح کرد: ترویج فرهنگ مشاوره و مراجع به مراکز مشاوره یکی از راه‌کار‌های پیشگیری از آسیب است. شرکت‌های بیمه نیز باید بیمه مشاوره ایجاد کنند تا مردم نگران پرداخت هزینه‌های مادی مشاوره نباشند.

وی خاطرنشان کرد: دولت نیز باید برای رفع تورم، رکود، بی‌عدالتی، ایجاد اشتغال، گسترش فضای کسب‌وکار و جلوگیری از مهاجرت به شهر‌ها به‌ویژه کلان‌شهر‌ها و افزایش حاشیه‌نشینی تدابیر و اقدامات جدی را اجرایی کند.

رحمانیان با اشاره به اجرای چند ساله طرح قاضی در مدرسه در راستای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی توسط دادگستری استان فارس عنوان کرد: این طرح مورد استقبال دانش‌آموزان و مربیان قرار گرفته و نتایج مثبت در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به همراه داشته است.

وی به طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان (نماد) که مهمترین طرح در حوزه پیشگیری رشد مدار در کشور است اشاره کرد و گفت: این طرح مبتنی بر شناسایی، غربالگری، حمایت مادی و معنوی دانش‌آموزان در معرض خطر و آسیب‌دیده بوده و با مشارکت آموزش‌و‌پرورش استان فارس و ۸ دستگاه اجرایی دیگر استان در حال اجرا است.

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان فارس با بیان اینکه تمام محیط‌ها باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرند اظهار کرد: محیط ناسالم زمینه و بستر را برای انحراف و جرم فراهم می‌آورد که در این راستا آموزش و تغییر بینش و نگرش افراد و فرهنگ استفاده از فضای مجازی باید در دستور کار همه بخش‌ها قرار گیرد.

 انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *