سفر سال ۹۷ گرانتر میشود/ از فعال بودن گسل ماهدشت تا ورود سامانه بارشی جدید به کشور/ عکسی که در تاریخ ماندگار شد
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، از فعال بودن گسل ماهدشت تا ورود سامانه بارشی جدید به کشور، عکسی که در تاریخ ماندگار شد و ... را در بسته اخبار برگزیده بخوانید.
گسل ماهدشت همچنان فعال است
میزان: با توجه به اطلاعات دستگاههای شتابنگار و لرزهنگار به نظر میرسد هنوز گسل ماهدشت فعال است و منطقه زلزلهزده هنوز لرزهخیز بوده و به ثبات نرسیده است اما مردم نگران نباشند. توصیه ما به شهروندان استانهای البرز و تهران این است که کماکان هوشیاری خود را حفظ کنند. با توجه به سابقه تاریخی زلزلههایی که در منطقه البرز و تهران در سالیان گذشته رخ داده است برداشت کلی این است که روزهای انتظار و سپریکردن بحران حاصل از زلزله احتمالی ممکن است طولانی شود. به همین دلیل باید صبور باشیم و ارایه نتیجه نهایی را به برداشتهایی که در روزها و هفته آتی از دستگاههای شتاب نگار میگیریم، موکول کنیم.
ورود سامانه بارشی جدید به کشور
بر اساس بررسیهای نقشههای هواشناسی، پیش بینی میشود از بعد از ظهر امروز سامانه بارشی جدید وارد بخشهایی از شمال غربی کشور شود. این سامانه بارشی در برخی از نقاط به صورت برف بوده اما این بارشها به طور پراکنده هستند. امروز دوم دی ماه، در برخی از ساعات شاهد وزش شدید باد در استانهای اردبیل، آذربایجان شرقی، گیلان و زنجان خواهیم بود و در این شرایط توصیه میشود شهروندان به نکات ایمنی توجه داشته باشند. هوای شهر تهران امروز نیمه ابری است و در برخی از ساعات وزش باد پیش بینی میشود. در خنکترین شرایط، دمای هوای شهر تهران ۹ درجه سانتی گراد است و بیشینه دما نیز ۱۹ درجه پیش بینی میشود.
راز شلوارک پوشیدن شاهزاده 3 ساله انگلیس در زمستان
باشگاه خبرنگاران: در سرمای فصل زمستان همه مردم برای گرم کردن خود در مقابل سرما از لباسهای بلند و ضخیم استفاده می کنند اما شاهزاده جورج کمبریج فرزند ویلیام که سومین نتیجه الیزابت دوم ملکه انگلیس است، همیشه مجبور بوده در هر زمان از سال حتی زمستان نیز با شلوارک در انظار ظاهر شود. علت این امر رسوم خاندان سلطنتی است که جورج بنا بر آن ناچار به استفاده از شلوارک است. به گفته ویلیام هانسون یک کارشناس آداب و رسوم انگلیسی، این امر جورج را از کودکان متولدشده در خانوادههای عادی متمایز میسازد. او همچنین به این موضوع اشاره کرد که کودکان اشرافی می بایست با شلوارک در همه جا ظاهر شوند چراکه شلوار تنها مختص پسران جوان و مردان مسن است، با توجه به این رسم قدیمی شاهزاده جورج خردسال فعلا باید از سرما رنج ببرد و چاره ای جز رعایت قوانین سلطنتی ندارد.
سوغاتیهای جام جهانی روسیه
مشرق: بر اساس گزارش منتشر شده از سوی روسها، انتظار میرود بیش از یک میلیون توریست خارجی در مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸ حضور داشته باشند. حضور این تعداد توریست سود قابل توجهی برای صنعت توریسم روسیه خواهد داشت.
سوغات فرنگ در سفره ایرانی
مهر: سالهاست جشن شب چله بین ایرانیان برگزار میشود، اما تفاوت یلدای امسال حضور ناخوانده عروسکهای بابانوئل است؛ حضوری که کارشناسان آن را نمونهای از ناآگاهی عنوان میکنند. ما ایرانیها شاید در محله خود، یک بازار بیشتر نداشته باشیم اما این زمان است که نامهای متفاوتی به این بازارها میدهد. چند روزی بازار محل تبدیل میشود به بازار عید نوروز، چند روزی بساط بازار چهارشنبهسوری پهن میشود و اینروزها هم اسم بازارمان، بازار یلدا یا چله شده است. هر منطقه از ایران، آداب و رسوم خاص خودش را درمورد مناسبهای ملی پیاده میکند؛ نمیتوان ادعا کرد که در سراسر کشور یکنوع خوراکی برای شب یلدا در خانوادهها تهیه میشود یا برای نوعروسها و نودامادان خریدهای یکسانی صورت میگیرد. آن قدیمها چیزی که در خرید خوراکیهای شب چله اهمیت زیادی داشت، این بود که تمام خوراکیها رنگ قرمز داشتند، مثل چغندر قرمز، هندوانه، سیب قرمز. بابانوئل یا پاپانوئل یک شخصیت تاریخی و داستانی در فرهنگ عامیانه کشورهای غربی و مسیحی است. نام بابانوئل با جشن کریسمس آمیخته شده است. بابانوئل عمدتاً یک پیرمرد چاق با ریش سفید بلند و لباس قرمز است. معمولاً او یک کیسه پر از هدیه به همراه دارد که در روز کریسمس یا شب قبل از آن، برای بچهها میآورد. آندسته از خانوادههایی که برای نوعروس و نودامادشان عروسک بابانوئل هم میخرند، از فرهنگ و ملیت و دین سرزمینشان ناآگاهی محض دارند. حالا همین بابانوئل به شب یلدا ما مسلمانان آمده است. به طوری که از هر ۵مغازهای که لوازم شب یلدا میفروشد، دو مغازه را میتوان دید که عروسکهای بابانوئل را بر ویترین خود در معرض دید مردم قرار داده است؛ بابانوئلی که از سرزمین مسیح سر از شب چله ایرانیان و مسلمانان درآورده است.
سفر سال ۹۷ گرانتر میشود
ایسنا: افزایش نرخها در بخش مالیاتها، بنزین و حاملهای انرژی، نرخ خدمات سفر را حتما افزایش خواهد داد که باعث میشود گردشگری داخلی متاثر شود و از این جریان آسیب ببیند. شاید مردم مسافرت را حذف نکنند، اما یقینا کیفیت خدمات کاهش مییابد و چادرخوابی و اقامت در خانههای اجارهای رواج بیشتری پیدا میکند. احتمالا واحدهای خدماتی گردشگری برای این که مشتریهای خود را در سال آینده از دست ندهند و گرفتار افزایش قیمت نامتعارف نشوند، کیفیت خدمات را پایین نگه دارند که با این کار، استاندارد سفرهای داخلی نیز بیشتر از این زیر سوال میرود. مالیاتهای سنگینی که به واحدهای اقامتی متحمل شده، ۳۰ تا ۳۵ درصد نرخ اقامت را گرانتر کرده است. برای همین است که ما از متولیان و تصمیمگیران درخواست کردهایم از حجم این مالیاتها و عوارضها کم کنند تا نرخ تمام شده خدمات برای مصرفکننده نیز کمتر شود. فعالیت مدارس و خانههای اجارهای در پذیرش گردشگر آنقدر تقویت و حمایت شده که در برخی شهرهای کوچک، اجازه ادامه فعالیت به هتلها را نمیدهند. البته مساله ما فقط قیمت نیست، بیشتر به ضوابط و محدودیتهایی که در خانههای اجارهای رعایت نمیشود و هتلها مجبورند آنها را اجرا کنند، مربوط میشود. خانههای اجارهای نه مالیات میدهند و نه مشمول جریمه دیرکرد بیمه و عوارض میشوند و نه اداره اماکن به خاطر پذیرش مسافران بدون هویت آنها را بازخواست میکند. متاسفانه در آییننامههای دولتی هم این واحدها حمایت میشوند. این شرایط رقابت ناسالمی را پدید آورده که صنعت هتلداری را بویژه در شهرهای کوچک و کممسافر در معرض تهدید قرار داده است.
عکسی از ال کلاسیکو که در تاریخ ماندگار شد
رئال مادرید در سال 1960 پس از پنج قهرمانی در اروپا از این رقابت ها حذف شد. این اتفاق در دیدار برابر بارسلونا و در مرحله یک هشتم نهایی رخ داد. بازی رفت که در سانتیاگو برنابئو برگزار شد با نتیجه دو بر دو به پایان رسید. در دیدار برگشت بارسا در نوکمپ دو بر یک پیروز شد. عکسی که از دومین گل گرفته شده بود در اغلب روزنامه های جهان منتشر شد. در این تصویر ویسنته دروازه بان کاتالانی رئال مادرید از سمت چپ به سمت راست جهش کرده بود و اورایستو، مهاجم برزیلی بارسلونا از سمت چپ به راست پریده بود، در وسط عکس توپ سفید و درخشان دیده می شد و نشان می داد که اواریستو پیش از ویسنته به آن رسیده و با سر به توپ ضربه زده است. توپ در مسیر دروازه قرار داشت. این تصویر پایان حکمرانی مادرید در یک دیدار جنجالی بود. یک روز پس از ال کلاسیکو روزنامه اکیپ مطلبی را منتشر کرد و نوشت: تلویزیون همه چیز را نشان داد. اشتباهات داوری در نتیجه دیدار بارسلونا و رئال مادرید تاثیر گذار بود. داور بازی رفت الیس نام داشت. او به شدت سفیدپوشان را عصبانی کرد چون پنالتی که به نفع بارسلونا اعلام کرد صحیح نبود و خطا روی کاسیچ بیرون از محوطه جریمه رخ داده بود.
بزرگترین پل شیشه ای جهان در چین آماده بهره برداری شد
ایرنا: طولانی ترین پل شیشه ای جهان در شهر «شی جیاژوانگ» استان «هبی» چین تکمیل شد و از فردا یکشنبه آماده بهره برداری است. در ساخت این پل که دارای 488 متر طول و 2 متر عرض است از 1077 پنل شیشه ای شفاف با ضخامت 4 سانتیمتر استفاده شده است. این پل در ارتفاع 218 متری بین دو صخره شیب دار کشیده شده است و وزن آن حدود 70 تن است. با وجود این که طراحی این پل بگونه ای است که توانایی تحمل حدود دو هزار نفر را دارد، اما قرار گرفتن بیشتر از 500 نفر روی این پل مجاز نیست.