مذاکرات "دولت پاکستان" برای اصلاحات در مناطق قبایلی بینتیجه پایان یافت
به گزارش سرویس بین الملل به نقل از دنیا نیوز، مذاکره دولت پاکستان با رهبران قبایلی برای ادغام مناطق قبایلی در ایالت خیبرپختونخواه یا تشکیل یک ایالت جدید بینتیجه پایان یافت.
اعضای دولت پاکستان به سرپرستی «شاهد خاقان عباسی» نخست وزیر این کشور با رهبران قبایلی دیدار و سعی کردند آنها را قانع کنند.
سرتاج عزیز سرپرست کمیسیون اصلاحات در منطقه فاتا (مناطق قبایلی) سعی کرد رهبران قبایلی را از برنامههای دولت برای ادغام منطقه تحت کنترل آنها در ایالت خیبرپختونخواه یا تشکیل ایالت جدید آگاه کند اما نتوانست نظر جرگه قبیلهای را جلب کند.
ظفرالله معاون نخست وزیر پاکستان در این خصوص گفت: مسئلهای که 70 سال است مذاکره درباره آن نتیجه نداشته را نمیتوان در 7 دقیقه به نتیجه رساند.
وی افزود: دولت و رهبران جرگه قبیلهای مذاکره در خصوص اصلاحات در مناطق قبایلی را ادامه میدهند و امیدواریم در جلسات بعدی بتوانیم به توافقاتی در این زمینه دست پیدا کنیم.
«مولانا فضل الرحمن رهبر» حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل الرحمان برای بررسی موضوع اصلاحات مناطق قبایلی با قمر جاوی باجواه فرمانده ارتش پاکستان ملاقات کرد، نخست وزیر پاکستان نیز در این دیدار حضور داشت.
مولانا فضل الرحمان در پایان این نشست سه جانبه بیان داشت: در این نشست تمامی نگرانی ها در مورد این لایحه و اصلاحات را با ژنرال جاوید قمر باجوه درمیان گذاشتم، طرفین اطمینان دادند که اقدامات لازم جهت حل این نگرانی ها صورت خواهد پذیرفت.
در این نشست که در دفتر نخست وزیری برگزار شد رئیس سرویس امنیت پاکستان و مولانا عبدالغفور حیدری نایب رئیس مجلس سنا حضور داشتند.
خورشید شاه رهبر اپوزسیون در این خصوص گفت که لایحه اصلاحات باید هر چه سریعتر در دستور کار مجلس قرار بگیرد و حقوق شهروندی مردم اعاده شود.
وی تأکید کرد: با توجه به عدم اعتنا به این خواست ، نمایندگان اپوزسیون نیز به نشانه اعتراض صحن مجلس را ترک خواهند کرد.
«ایاز صادق» رئیس مجلس پاکستان به اپوزسیون اطمینان داد که در اسرع وقت این لایحه در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
این خبر در حالی منتشر میشود که فرمانده ارتش پاکستان از اصلاحات در مناطق قبایلی شامل ادغام این منطقه در ایالت خیبرپختونخواه و جریان اصلی حکومت حمایت کرد.
قرار بود پیشنهادهای کمیته اصلاحات فاتا در روندی 5 ساله اجرایی شود و در حوزه سیاسی، مردم این مناطق بتوانند نمایندگان خود را برای انتخابات 2018 مجمع ایالتی پنجاب انتخاب کنند.
در حوزه حقوقی نیز قوانین و مقررات جدید جایگزین نظام سابق حقوقی که به جای مانده از استعمار انگلیس بود، خواهد شد.