ساماندهی «کوله‌بری» در دستور کار وزارت کشور قرار گرفت/ مشمولان استفاده از تخفیف بازرگانی مشخص شد

14:56 - 29 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۹۰۳۷
دسته بندی: سیاست ، عمومی
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت: کوله‌بری با توجه به شانیت و کرامت انسانی هیچگاه مورد نظر مسئولان نظام نبوده است و ساماندهی آن با توجه به نوع نگرشی که مسئولان کشور به مرزبانان واقعی دارند در دستور کار قرار گرفته است.
کوله‌بری هیچگاه مورد نظر مسئولان نظام نبوده است
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، مجید آقابابایی امروز در یک نشست خبری که در وزارت کشور برگزار شد، گفت: کوله‌بری با توجه به شانیت و کرامت انسانی هیچگاه مورد نظر مسئولان نظام نبوده است و ساماندهی آن با توجه به نوع نگرشی که مسئولان کشور به مرزبانان واقعی دارند در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: کوله بری یک اصطلاح قدیمی است که از سال‌ها قبل مرزنشینان ما در مناطق مرزی اصطلاحا از این عنوان استفاده می‌کردند و بامرزنشینان کشور‌های مقابل مراوده داشتند.

آقابابایی عنوان کرد: توجه به موضوع کوله بری به عنوان توقف آن نیست و درحقیقت ساماندهی موضوع در نوع نگرشی است که مسئولان نظام به مرزنشینان به عنوان مرزبانان واقعی کشوردارند.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور تاکید کرد: به چند دلیل وزارت کشور و دستگاه‌های ذیربط به ساماندهی کوله بری ورود کردند، بازداشت‌های موقت مرزی که درسال‌های قبل وجود داشت باعث می‌شد که مرزنشین واقعی سود واقعی را ازاین عمل بدست نیاورد و درحقیقت بهره ور این موضوع کسان دیگری بودند که در قالب‌های مختلف این عمل راانجام می‌دادند ومرزنشینان ما بنابر زحمتی که می‌کشیدند درآمد واقعی و بهره وری اصلی رانمی بردند.

وی عنوان کرد: دلیل دوم بخاطر ورود کالا‌های غیراستاندارد بود، چون دستگاه‌های متولی در این مبادی و جایگاه‌ها استقرار نداشتند و ورود کالا‌های غیر استاندارد به کشور وارد می‌شد و ممکن بود بااستفاده ازاین کالا‌های غیر استاندارد خطرات جانی، بهداشتی و ... برای مصرف کنندگانش درکشور پیش بیاید.

آقابابایی تصریح کرد: دستگاه‌های که مسئول ورود کالا به کشور شناخته می‌شدند در این مسیر‌ها وجود نداشتند و بنا بر اجباری که وجود داشت برخی از دستگاه ها‌ی دیگر در این مسیر بودند و بلحاظ قانونی تعریف حقوقی برای این حضور نداشتند لذا نیاز بود این مسیر قانونمند شود.

مدیر کل مرزی وزارت کشور عنوان کرد: بنابر تاکیدات وزیر کشور که برای کوله بران نگرانی‌های زیادی داشتند آیین نامه‌ای بامحوریت وزارت کشور و همکاری وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت صنعت معدن وتجارت و ستاد مرکزی مبارزه باقاحاق کالا مسیر‌های ١٣ گانه‌ای به عنوان کوله بری در ٤ استان آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان وبلوچستان بود، تنظیم شد.

وی گفت:بعد از ٢ سال جلسات مستمربرای ساماندهی این موضوع گذشن پیش نویس آیین نامه به تایید مسئولان مربوطه در این وزارتخانه‌ها رسید و برای دولت ارسال شد که درنهایت در اول مردادماه سال حاری آییننامه ساماندهی مبادله مرزی در ٤ استان یاد شده به تصویب هیئت وزیران رسید.

آقابابایی خاطرنشان کرد: براساس این آیین نامه وزارت کشور موظف شد به هدایت مرزی در ٤ استان نامبرده بپردازد.
 
وی ادامه داد: باتوجه به ساماندهی جدید در موضوع کوله بری، مدیریت این بازارچه‌های مرزی به عهده گمرک قرارگرفت و براساس تعریفی که برای مرزنشینان در ٤ استان نامیرده شد افرادی که دارای ٣ سال اقامت در فاصله حداکثر ٢٠ کیلومتری از نقطه صفرمرزی در استان‌های آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه بودند و همچنین در فاصله ٥٠ کیلومتر نقطه صفر مرزی در استان سیستان بودند مشمول استفاده ازتخفیف بازرگانی و مشمول آیین نامه هیئت وزیران هستتد.

آقابابایی افزود: ١٣ شهرستانی که در این ٤ استان شامل عمل ساماندهی کوله بری شدند عبارتند از: (سردشت و پیرانشهر در آذربایجان غربی، سروآباد، مریوان، بانه درکردستان، ثلاث بالاجانی سرپل ذهاب، پاوه در کرمانشاه، شهرستان‌های میرجاوه، هیرمند نیمروز و زهک وسراوان در استان سیستان وبلوچستان).

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور یادآورشد: در تعریفی که داریم ١٥ بازارچه مرزی به استناد این آیین نامه ایجاد خواهد شد که در سردشت و سراوان هرکدام دوبازارچه مرزی راه اندازی خواهند شد و درحالیکه ١٣ معبرکوله بری داریم.

وی تاکید کرد: براساس ایین نامه جدید کالا‌هایی که ازلحاظ قانونی مشکل ندارند، وارد می‌شوند و این کالا‌ها حتما از سوی سازمان توسعه تجارت مجوز دارند و کلیه اقلامی هستند که قابل ثبت سفارش بارعایت موارد مربوط به محدودیت فصلی و شرایط نمایندگی وضوابط مقررات صادرات و واردات قابلیت ورود خواهند داشت.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور یاد آورشد: امتیاز بعدی این بازارچه‌های جدید این است که این افراد به معنی کوله بری قدیم عمل نخواهند کرد و باتعریفی که برای گمرک صورت گرفته است در حقیقت یک نوع عمل ترانزیت داخلی است بااین مفهوم که گمرک جمهوری اسلامی مجاز خواهد بود کالا‌های ترانزیتی از سایر مرز‌های کشور را پس از طی تشریفات گمرکی و مجوز‌های قانونی بانظارت عوامل گمرک به غرفه‌ها و انبار‌های بازارچه‌های مشترک مرزی منتقل کنند.

آقابابایی گفت: بنابراین بااستفاده از این ظرفیت این افراد از لحاظ جسمی، روحی و دارای مشکلات خاص در سرما و گرما و باتوجه به طبیعت خشن این مناطق مرزی از این لحاظ آسیب پذیری آن‌ها به حداقل خواهد رسید. همچنین موضوع تردداز مسیرمرز‌های ما به کشور‌های مقابل قطع خواهد شد. این افرادمی توانند ازاین مسیر درآمد بیشتری داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: براساس آیین نامه هیئت وزیران افرادی که در آن ١٣ شهرستان با سابقه سه سال زندگی باضوابط دقیقی که ذکر شد هستند، ازتخفیف سودبازرگانی ماهانه حداکثر ٥ میلیون ریال استفاده کنند که این تخفیف برای هرفرد است.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور بر نگاه دولت و وزارت کشور به مرزنشینان به عنوان مرزبانان واقعی و ارتقا جایگاه اجتماعی و سیاسی آن‌ها تاکید کرد و افزود: فهرست کالا‌هایی که وارد کشور می‌شوند براساس مصوبه کارگروه ساماندهی مبادلات مرزی ۴۱ قلم است و وزارت کشور موظف است که تمامی معابر غیر مجاز را تعطیل کنند و کوله بران را به سمت معابر عمومی هدایت کند.

آقابابایی همچنین درباره افرادی که مجاز به دریافت کارت پیله وری هستند، گفت: نحوه و چگونگی دریافت این کارت توسط مرزنشینان مشخص شده و باید افرادی که حداقل سه سال اقامت در فاصله مرز‌های اعلام شده هستند با معرفی اسامی فرمانداران به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کارت الکترونیک دریافت کنند البته کارت‌های الکترونیک‌های قبلی نیز دارای اعتبار بوده، ولی ساماندهی خواهد شد.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با اشاره به این که هیچ کدام از کارکنان دستگاه‌های دولتی و عمومی غیر دولتی و خصوصی حق استفاده از تسهیلات مقرر از این تسهیلات را ندارند، بیان داشت: تنها کسانی می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند که در حال اشتغال در شرکت‌های خصوصی بوده و یا هیچ شغلی ندارند.

آقابابایی تاکید کرد: براساس کارگروه ویژه مرز پس از یک سال از اجرای این طرح کمیته‌ای در وزارت کشور آن را بازبینی و اشکالات آن را رفع خواهد کرد.

مدیر کل امور مرزی وزارت کشور با بیان این که ۱۱۰ نفر از این منتفع خواهند شد، تصریح کرد: وزیر کشور به استانداران چهارگانه برای ایجاد زیرساخت‌ها و بازارچه‌ها دستور اکید داده است.

وی درباره اقدامات انجام شده برای جلوگیری از سوء استفاده از این کارت‌ها افزود: سامانه خاصی را تعریف کردیم فرایند خدمات کاملا مشخص و تعریف شده است و مدیران ستادی و استانی می‌توانند بر روند صدور این کارت نظارت کنند و گمرک و سازمان توسعه تجارت می‌توانند مبادلات صورت گرفته از طریق آن را کنترل کنند.

اقابابایی در پاسخ به سوالی درباره بسته شدن مرز تمرچین و پرویزخان به دلیل اتفاقات اقلیم کردستان نیز گفت: در حال تعامل با دولت عراق هستیم که البته باید از سمت اقلیم اطمینان داشته باشیم و اتفاقاتی که دیروز و امروز در اقلیم کردستان رخ داده است باعث بسته شدن این مرز شده است.

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور درپایان گفت: وزارت کشور باید از تردد امن ایرانیان و تجار ایرانی به عراق اطمینان داشته باشد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *