کیفیت کم خوابگاه دانشجویی علت گرایش به خانه های دانشجویی/ وجود اعتیاد در خوابگاهها
محمدرضا فراهانی در گفت و گو باخبرنگار جامعه درباره وضعیت تأمین خوابگاههای دانشجویی متأهلی گفت: در حال حاضر ظرفیت و تعداد خوابگاههای موجود محدود بوده و تأمین اسکان برای دانشجویان را با بحران روبرو کرده است. بنابراین نه تنها دانشجویان متأهل، بلکه در تأمین نیاز مجردها هم با مشکل روبرو هستیم.
وی افزود: کمبود خوابگاه یک مشکل انکار ناپذیر است که به دنبال رفع آن تقاضا در تهیه خانههای دانشجویی را با افزایش روبرو کرده است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در شرایط بحران خوابگاه ها، سعی میشود در قبال تقاضای بالای دانشجویان تا حد امکان متقاضی بدون اسکان نماند و این اقدام منجر به کاهش کیفیت و خدمات در خوابگاهها شده است. در بسیاری از مواقع دانشجویان خود با دیدن امکانات کم و شلوغی خوابگاهها اقدام به تهیه خانههای دانشجویی میکنند.
وی عنوان کرد: این یک واقعیت است که برای دانشجویان مجرد به اندازه کافی خوابگاه وجود ندارد چه برسد به این که باید ٣ برابر سرانه آن را به متأهل ها اختصاص دهیم. این در حالی است که از ٢٠٠ هزار دانشجوی مجرد بیش از ٨٠ هزار نفر در خوابگاهها اسکان دارند و چند صد هزار دانشجوی متأهل نیز از این امکان بهرهمند شده اند.البته همچنان به دنبال رفع محدودیت و کمبودها پیگیر رفع مشکل هستیم.
فراهانی در خصوص مصرف موادمخدر در خوابگاههای دانشجویی و نحوه نظارت بر این معضل گفت: مشکل اعتیاد دانشجویان به مواد مخدر را رد نمیکنیم و این معضل قطعا وجود دارد، اما سنجش مشاوره به شدت نسبت به این معضل حساس است و دورههای آموزشی مختلف را برای دانشجویان برگزار میکند تا در صورت رویت آلودگی افراد به مواد مخدر، شرایط به طور دقیق رصد و مداخلات لازم برای رفع اینگونه مشکلات صورت گیرد.