افزایش چشمگیر قیمت دلار و سوخت در "پاکستان"

19:00 - 25 آذر 1396
کد خبر: ۳۷۷۱۵۸
بانک مرکزی پاکستان اعلام کرد نرخ دلار در پاکستان افزایش چشمگیری داشته و طی ۳ روز گذشته با ۷ روپیه افزایش به ۱۱۲ روپیه رسیده است.

به گزارش سرویس بین الملل ، بانک مرکزی پاکستان اعلام کرد نرخ دلار در پاکستان افزایش چشمگیری داشته و طی 3 روز گذشته با 7 روپیه افزایش به 112 روپیه رسیده است.

بر اساس این گزارش از یک سو قیمت دلار افزایش یافته و از سوی دیگر ارزش روپیه پاکستان به شدت در حال کاهش یافتن است.

بانک مرکزی پاکستان همچنین از افزایش قیمت طلا در این کشور خبر داد.

به گزارش روزنامه جنگ، عابد قمر سخنگوی بانک مرکزی پاکستان اظهار داشت: اگر افزایش قیمت دلار افزایش داشته باشد مجبوریم با اعمال سیاست‌های بانکی نرخ آن را تعدیل کنیم.

وی افزود: تا کنون بانک مرکزی پاکستان برای کنترل قیمت دلار در بازار وارد عمل نشده اما با ادامه این روند مجبوریم سیاست‌های خود را اعمال کنیم.

عابد قمر اظهار داشت: تعیین قیمت دلار را به ارتش سپرده‌ایم اما اگر مجبور باشیم برای تعدیل قیمت‌ها در بازار ارز وارد عمل خواهیم شد.

وی افزود: افزایش بدون کنترل واردات تأثیر زیادی بر روی نرخ دلار داشته است که این مسئله باید حل شود.

قیمت دلار در پاکستان روز جمله 105 روپیه بود اما ظرف چند روز گذشته به 112 روپیه رسید که در چنین افزایش قیمتی در نوع خود بی‌سابقه است.

از سوی دیگر افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی قیمت سوخت در پاکستان را نیز افزایش داده است.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که افزایش قیمت دلار و سوخت قیمت کلیه اجناس را در پاکستان افزایش خواهد داد و سبب گرانی در این کشور می‌شود.

به گفته کارشناسان اقتصادی پاکستان می‌توان دلایل مختلفی را برای افزایش دلار در پاکستان ذکر کرد مشکلاتی از قبیل بازپرداخت وام به صندوق بین‌المللی پول و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در پاکستان باعث افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش روپیه در این کشور شده است.

کاهش ذخیره ارزی بانک مرکزی پاکستان یکی از مهمترین دلایل کاهش ارزش روپیه است، زیرا از فوریه سال 2012 که پاکستان باز پرداخت وام خود به صندوق بین‌المللی پول را آغاز کرده است با کمبود ذخیره ارزی مواجه شد.

در‌آمد پاکستان از صادرات کاهش یافته و با اینکه پاکستانی‌های مقیم خارج از این کشور بخشی از این کمبود را جبران می‌کنند اما هیچ چیز نمی‌تواند جای صادرات کالاهای پاکستانی به آمریکا را بگیرد.

بی‌اعتمادی سیاسی و افزایش درگیری سیاسی در پاکستان تأثیر منفی بر اقتصاد پاکستان خواهد داشت.

کمبود برق و گاز نیز تأثیر منفی بر اقتصاد پاکستان خواهد گذاشت.

شاهد حسن صدیقی کارشناس برجسته امور اقتصادی پاکستان در این زمینه معتقد است: ذخیره ارزی بانک مرکزی پاکستان چندان زیاد نیست اما موضوع مهم این است که تقریبا 70 درصد از این مبلغ متعلق به مردم است، به عبارتی می‌توان گفت که مردم پاکستان بیشتر از دولت این کشور ثروتمند هستند و دولت نمی‌تواند با انحصار بر صادرات سطح مالی خود را با مردم برابر کند.

با توجه به این موضوع که مردم حاضر نیستند پول خود را در اختیار دولت بگذارند و مشکلات اقتصادی کشور ادامه می‌یابد، دولت پاکستان باز هم چشم امید به کمک‌های مالی خارجی به ویژه آمریکا و عربستان دوخته است.

تنها در صورتی که امنیت در پاکستان برقرار شود و بتوان صادرات این کشور را افزایش داد می‌توان به آینده اقتصادی کشور امیدوار بود در غیر این صورت پاکستان باید یک بحران دیگر را در سال‌های آینده تجربه کند.

/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *