تظاهرات صدها فعال حامی فلسطین در پاریس علیه سفر نتانیاهو فرانسه
به گزارش گروه بینالملل ، صدها نفر از فعالان حامی فلسطین در پاریس علیه سفر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به فرانسه تظاهرات کردند. نتانیاهو فردا (یکشنبه) به فرانسه می رود.
به نقل از رویترز، تظاهرات کنندگان پرچم های فلسطین و عکس های امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در دست داشتند. روی عکس مکرون که بعد از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره قدس میزبان نتانیاهو است، نوشته شده بود: همدست.
ترامپ به رغم اعتراض های گسترده جهانی، چهارشنبه گذشته اعلام کرد که قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می شناسد. وی از وزارت خارجه آمریکا هم خواست که روند انتقال سفارت این کشور را از تل آویو به قدس فراهم کند.
نتانیاهو که این تصمیم ترامپ استقبال کرد، یکشنبه با مکرون دیدار می کند. وی همچنین روز دوشنبه در بروکسل با وزرای امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ملاقات خواهد کرد.
«ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه به تلویزیون این کشور گفت که اقدام ترامپ «مغایر قوانین بین الملل» است.
یک منبع نزدیک به ریاست جمهوری ترکیه روز شنبه گفت که مکرون و رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در همکاری با یکدیگر تلاش می کنند تا آمریکا را متقاعد کنند که در تصمیم خود تجدیدنظر کند.
مجمع ملی فرانسه در سال 2014 مصوبه ای غیرالزام آور را گذراند که از دولت می خواست فلسطین را به رسمیت بشناسد. اما دولت فرانسه هنوز رسما اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
شهر قدس که مسجدالاقصی نخستین قبله مسلمانان را در خود جای داده، بخش لاینفک فلسطین بوده و یکی از مهم ترین اماکن سه گانه مقدس اسلامی به شمار می آید و از جایگاه و اهمیت ویژه ای نزد مسلمانان برخوردار است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون مجموعا 8 قطعنامه در مورد قدس صادر کرده است که در این قطعنامه ها بر حفظ نظم و امنیت قدس و محافظت از مقدسات و پرهیز از هتک حرمت مقدسات و شکنجه و آزار ساکنان قدس تاکید شده است و در آن ها هرگز قدس اشغالی به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته نشده است.
اقدام آمریکا در به رسمیت شناختن شهر قدس به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر قدس نقض آشکار قطعنامه ها و معاهده های بین المللی است. قدس شرقی از نظر قطعنامه های سازمان ملل اراضی اشغال شده محسوب می شود.
شورای امنیت سازمان ملل در دسامبر سال میلادی گذشته قطعنامه ای تصویب و تاکید کرد که «هیچ تغییری در مرزهای قبل از چهارم ژوئن 1967 از جمله در رابطه با بیت المقدس به رسمیت شناخته نخواهد شد، مگر اینکه طرف ها در مذاکرات بر سر آن به توافق برسند.»