پارک ملی لار، سرزمین زیباییها
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، دشت لار بزرگ ترین دره ایران است و در مسیر جاده هراز در ۷۰ کیلومتری شرق تهران قرار دارد، این دشت، آب و هوای متغیری دارد و در جای جای آن چشمه های مختلفی دیده می شود و به آن سرزمین هزار چشمه می گویند.
اینجا منطقهای دنج است که در دره ای در حاشیه جنوب غربی تا شمال شرقی کوه دماوند ایجاد شده است، از مهمترین مراکز تفریحی این پارک دریاچه ۲۰ کیلومتری لار است.
در مسیرهای مختلف این پارک میتوانید راهپیمایی کنید و اگر مجوز داشته باشید در دریاچه آن به شنا و یا ماهیگیری مشغول شوید، این پارک که حدود ۳۰ هزار هکتار است در سال ۱۳۵۴ تبدیل به پارک ملی شد و در محدوده آن هیچ منطقه مسکونی دائمی وجود ندارد اما عشایری هستند که ییلاق خود را در این محل می گذرانند.
این پارک از دو اقلیم ارتفاعات فوقانی و مرطوب و سرد تشکیل شده که این باعث شده که بارش برف زیادی داشته باشد و از آنجایی که در این محل گونههای گیاهی و جانوری متنوعی زندگی می کنند تحت حفاظت قرار گرفته است.
چیزی که باعث اهمیت بسیار این پارک شده وجود ماهی قزل آلای خال قرمز است که از گونه های آبی نادر جهان است، در دو طرف این دره رودخانه ها و چشمه های پر آبی هست که زیبایی و جذابیت پارک را بیشتر کرده است.
آب و هوای مناسب، رودخانه های فراوان و پرآب و گیاهان انبوه باعث شده که این محل تنوع جانوری فراوانی داشته باشد، به طور کلی ۱۰۰ گونه مختلف پرندگان شامل فلامینگو، دلیجه، کبک، سارگپه، عقاب، درنا، کبک دری در این پارک زندگی می کنند و از پرندگان منحصربفرد آن عقاب طلایی است که تنها در این منطقه ایران پیدا می شود.
پستاندارانی که در این منطقه زندگی می کنند شامل خرگوش، خرس قهوه ای، گرگ، گراز،کل و بز، قوچ، سمور، میش البرز مرکزی، پلنگ، روباه و گربه وحشی و… هستند.
این پارک زیستگاه امن و مناسبی را برای پرورش پستاندران مثل کل و بز فراهم آورده است، خزندگانی که در این پارک زندگی می کنند شامل مار، مارمولک، قورباغه، افعی، افعی دماوندی، افعی البرزی، بزمجه، لاک پشت هستند.
پوشش گیاهی متنوع این پارک جذابیت خاصی به آن داده است به طوری که در مجموع حدود ۴۰۰ گونه گیاهی در آن شناسایی شده که شامل گون و خرگوشک و آویشن و شنگ، لواش، سیرک، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی و … هستند.
رودخانه های زیادی مثل رود الرم، رود ورا رود، چهل بره، آب سیاه چال در این پارک جریان دارند که آب همه آن ها به سد لار می ریزد و بخشی از آب مخزن آن مورد استفاده مردم تهران قرا میگیرد.