نکته سلامت؛ سندرم سرطان خانوادگی را بشناسید/ صبحانه نخوردن موجب اختلال در ساعت بدن میشود/ راهکارهای طب سنتی برای کاهش تعریق
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سندرم سرطان خانوادگی را بشناسید، صبحانه نخوردن موجب اختلال در ساعت بدن می شود، راهکارهای طب سنتی برای کاهش تعریق و ... را در بسته سلامت امروز بخوانید.
سندرم سرطان خانوادگی را بشناسید
مهر: «سندرم سرطان خانوادگی» ناشی از یک ژن غیرعادی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، تنها ۵ تا ۱۰ درصد تمامی موارد ابتلا به سرطان ناشی از جهش های ژنتیکی هستند. به گفته محققان، ممکن است تعیین اینکه آیا سرطان ناشی از یک جهش ارثی است یا نه، دشوار باشد. سرطان، یک بیماری شایع است که اگر در خانواده ای حداقل دو نفر مبتلا به آن باشند، اتفاق تعجب انگیزی نیست. گاهی اوقات، وجود یک نوع سرطان خاص در یک خانواده به چشم می خورد. بیشتر مواقع به این خاطر است که برخی عوامل خطر مانند مصرف سیگار در بین اعضای آن خانواده مشترک است. همچنین می تواند عوامل دیگر مانند چاقی که در بین خیلی خانواده ها بسیار وجود دارد، احتمال ابتلا به سرطان را بسیار بالا برد. اما در بعضی موارد به دلیل وجود ژنی غیرطبیعی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. حتی اگر مشخص شود که سرطان موجود درخانواده ارثی است، آنچه به ارث می رسد ژن معیوب است، نه خود سرطان . این انجمن عنوان می کند که فاکتورهای زیر می توانند نشان دهنده احتمال وجود سندرم سرطان خانوادگی باشند: چندین نمونه ابتلا به یک سرطان مشابه در بین اعضای خانواده، سرطانی که در اعضای خانواده در سنین جوانی اتفاق می افتد، وجود بیش از یک نوع سرطان در یک فرد، بروز سرطان در هر دو عضو اعضای جفتی بدن، وجود بیش از یک سرطان دوران کودکی در خواهر و برادر، ابتلا به نوعی از سرطان که در جنس مخالف شایع تر است، سرطانی که چندین نسل به آن مبتلا می شوند (نظیر پدربزرگ، پدر و پسر).
تسکین درد مفاصل در زمستان با مصرف زنجبیل
مطالعه جدید نشان می دهد زنجیل با کاهش درد مفاصل و التهاب می تواند به تسکین علائم آرتروز کمک کند. زنجبیل یا زنجفیل به عنوان یک ادویه خوراکی در سراسر دنیا استفاده می شود و دارای فواید متعددی برای سلامت است که از آن جمله می توان به درمان بیماری های شایع نظیر سوءهاضمه، کاهش میزان کلسترول و همچنین پیشگیری از مشکلات جدی تری نظیر سرطان و محافظت در مقابل بیماری آلزایمر اشاره کرد. طبق نتایج یک تحقیق جدید، زنجبیل می تواند به کاهش مواد شیمیایی التهاب زا تولیدشده توسط بدن کمک کند. التهاب یکی از علل اصلی بیماری آرتروز است. محققان همچنین دریافتند این ریشه گیاهی به بدن در تولید اسید سالیسیلیک نیز کمک می کند؛ اسید سالیسیلیک یک ترکیب طبیعی است که در داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) مورد استفاده برای درمان دارویی آرتروز نیز وجود دارد. اسید سالیسیلیک یکی از ترکیباتی است که به تسکین درد مفاصل کمک می کند. به گفته محققان، زنجبیل می تواند فعالیت چندین ماده شیمیایی ایجادکننده التهاب مفاصل را کاهش دهد. زنجبیل یک داروی گیاهی با عوارض جانبی جزیی است. شایع ترین عوارض گزارش شده این گیاه ناراحتی معده و سوزش دهان بوده است. طبق نتایج این مطالعه، افراد دارای مشکل مفاصل که مکمل زنجبیل و ایبوپروفن مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که قرص های دارونما مصرف کرده بودند، شاهد کاهش چشمگیر درد مفصل خود بودند. در حال حاضر هیچ درمانی برای آرتروز وجود ندارد اما برخی داروها و مکمل ها می تواند به کاهش علائم کمک کنند.
صبحانه نخوردن موجب اختلال در ساعت بدن می شود
مطالعه جدید نشان می دهد حذف وعده صبحانه می تواند ساعت درونی بدن را مختل کرده و موجب اضافه وزن شود، حتی اگر فرد در ادامه روز بیش از اندازه مواد خوراکی مصرف نکند. عادات غذاخوردن نامنظم نظیر حذف وعده صبحانه غالبا با چاقی، دیابت نوع۲، فشارخون بالا و بیماری قلبی عروقی مرتبط است اما تاثیر دقیق دفعات وعده غذایی بر ساعت بدن کمتر شناخته شده است. محققان در مطالعه جدید خود به تاثیر صبحانه بر تجلی «ژن های ساعت» که تنظیم کننده گلوکز و واکنش انسولین پس از وعده غذایی در هر دو گروه افراد سالم و دیابتی است، پی بردند. اهمیت ساعت درونی بدن و تاثیر وعده های غذایی بر بدن موضوع جایزه نوبل پزشکی امسال بوده است که به خاطر کشف مکانیسم های مولکولی کنترل کننده ریتم شبانه روزی بدن اعطا شد. مطالعه جدید نشان می دهد مصرف صبحانه موجب آغاز تجلی ژن ساعت چرخه ای منتهی به بهبود کنترل گلوکز می شود. به گفته محققان، ژن ساعت شبانه روزی نه تنها تغییرات شبانه روزی متابولیسم گلوکز را تنظیم می کند بلکه وزن بدن، فشارخون، و تصلب شریان را هم کنترل می کند. محققان تاکید می کنند زمان بندی مناسب وعده های غذا نظیر صرف صبحانه قبل از ساعت ۹ صبح، می تواند منجر به بهبود کل متابولیسم بدن شده، کاهش وزن را کنترل کند و مشکلات مرتبط با دیابت نوع۲ و سایر اختلالات مرتبط با سن را به تاخیر اندازد.
؟؟؟
آنتی بیوتیک سیستم ایمنی بدن را ضعیف می کند
تحقیقی جدید نشان می دهد آنتی بیوتیک ها سیستم ایمنی بدن را تضعیف می کند. محققان دانشگاه MIT و هاروارد طی تحقیقی دریافته اند ممکن است داروها به ضرر بدن انسان عمل کنند و در حقیقت سیستم ایمنی بدن انسان را در مقابله با باکتری ها تضعیف کنند. در همین راستا دانشمندان مشغول ابداع روش های درمانی جدید بی نیاز از دارو هستند مانند موادآنتی میکروبی، نور، باکترهای های مهاجم اما به هرحال آنتی بیوتیک ها هنوز هم نقش مهمی در درمان بیماری ها در آینده دارند. تحقیق جدید برای بررسی شیوه های تاثیرگذاری آنتی بیوتیک در بدن انجام شد. یکی از محققان ارشد این تحقیق می گوید: آنتی بیوتیک ها با سلول های بدن، به خصوص سلول های سیستم ایمنی واکنش نشان می دهند. محققان یک باکتری ای کولای را به موش ها تزریق کردند و سپس با آنتی بیوتیکی معمول به نام «سیپروفلوکساسین» حیوان را درمان کردند. طی این روند آنها متوجه شدند که دارو به طور مستقیم در بافت بدن موش ها تاثیر می گذارد و این امر متابولیک سلول های تحت تاثیر را تغییر می دهد. این تغییرات سبب شد باکتری ای کولای در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم تر شود و همزمان داروها به کاهش تاثیرگذاری سیستم ایمنی بدن منجر شدند. به عبارت دیگر توانایی سلول های سیستم ایمنی برای مقابله با باکتری ها کاسته شد.
نقش 95 درصدی استعمال سیگار در بروز سرطان حنجره
فارس: حنجره یکی از اندام های مهم در تولید و شکل دهی صدا برای ایجاد روابط انسانی بوسیله زبان و گویش است. حنجره به لحاظ آناتومیکی، باعث جدا کردن مسیر عبور هوا به ریه ها از مسیر عبور غذا و مایعات به مری و معده می شود همچنین از نظر پزشکی، سرطان های حنجره جزو بدخیمی های سر و گردن طبقه بندی می شود و به دلیل شباهت مخاط آن به حفره دهانی، زبان، حلق و مری معمولا ریسک فاکتورهای مشابه با آنها دارد. سرطان های سر و گردن حدود 3 تا 5 درصد سرطان های بدن را به خود اختصاص داده و در این میان، سرطان حنجره از لحاظ رده بندی، شایع ترین سرطان این قسمت است. مهمترین آن مصرف دخانیات بوده و تا 95 درصد موارد سرطان حنجره مربوط به این عوامل است. در مورد دخالت عوامل شغلی و تغذیه ای هم فرضیاتی مطرح است که اهم آن ها، تماس با گرد و خاک، پنبه نسوز، موادشیمیایی، فلزات سنگین و کار در صنایع چرم سازی و نساجی است.
علائم اصلی بیماریهای تیروئید چیست؟
جام جم: در مورد تیروئید موضوع مهمی را باید بدانیم و آن این که مشکلات مختلف و متفاوتی میتواند برای این عضو، بیماری ایجاد کند. برخی افراد دچار کمکاری یا پرکاری تیروئید هستند. در برخی بیماران، تیروئید بزرگ میشود که به آن گواتر میگوییم. گواتر ممکن است با کمکاری یا پرکاری تیروئید همراه باشد، ولی جالب این که گاه فرد دچار گواتر است، ولی تیروئید درست کار میکند و لزوما بزرگی تیروئید به پرکاری یا کمکاری تیروئید منتهی نمیشود. تودههای تیروئیدی که به آنها ندول میگوییم نیز خیلی فراوان هستند. بیشتر این تودهها خوشخیم هستند، ولی موارد اندکی بدخیم بوده و باید جراحی شوند. گاهی بیمار دچار تودههای متعدد در تیروئید است که به آن گواتر گرهی میگوییم. وجود گرهها هم ربطی به کم کاری و پرکاری تیروئید ندارد. علائم بیماری کمکاری تیروئید خیلی معمولی است و بیشتر مواقع دیر تشخیص داده میشود. احساس خستگی، احساس سرما، یبوست، چاق شدن، خشکی و سردی پوست، ایجاد پف صورت و بدن و خوابآلودگی زیاد از علائم این بیماری هستند. نکته مهم این که خیلیها پوست خشکی دارند یا دچار خستگی یا یبوست هستند، ولی تیروئید سالمی دارند. گاهی بیمارانی که این علائم را دارند و در بررسی تیروئید متوجه سلامت تیروئید میشوند از ما میپرسند مگر میشود من با وجود داشتن همه علائم کمکاری تیروئید، کم کاری نداشته باشم؟ جواب بله است. مثلا افسردگی، بسیاری از علائم کمکاری تیروئید را تقلید میکند. حتی گاه جوانی که تا چند ماه قبل بخوبی ورزش میکرده است و حالا به دلایلی زندگی ساکنی دارد بسیاری از این علائم را خواهد داشت.
مواد غذایی مفید برای مبتلایان به کبد چرب
مدیکال نیوز تودی: سیر ازجمله موادغذایی اصلی در بسیاری از رژیمهای غذایی است و به نظر میرسد در بهبود مبتلایان به کبدچرب نیز بیتأثیر نباشد. نتایج یک پژوهش نشان داده مکمل پودر سیر در برخی مبتلایان به این بیماری موجب کاهش وزن بدن و چربی کبد میشود. نتایج مطالعات اخیر حاکی از آن است که اسیدهای چرب امگا3 موجب اصلاح میزان چربی کبد و کلسترول HDL در مبتلایان به کبدچرب میشود. البته، اثبات کامل این نتایج هنوز نیازمند انجام تحقیقات بیشتر است. با اینحال، پژوهشگران تأکید دارند مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب امگا3 مانند سالمون، ساردین، گردو و تخم کتان به کاهش چربی کبد کمک میکند. قهوه حاوی کلروژنیک اسید است. این ترکیب خاص را سرشار از خواص آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی میدانند که بویژه در کاهش کلسترول و تنظیم فشارخون نیز مفید است. قهوه همچنین از بدن در برابر ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی محافظت میکند. مصرف چای بهمنظور درمان بیماریها به هزاران سال پیش برمیگردد. در نتایج یک پژوهش مشاهده شد چای سبز موجب کاهش درصد چربی بدن و چربی خون میشود. هرچه میزان آنتیاکسیدان موجود در چای سبز بیشتر باشد، بر تاثیر درمانی این گیاه افزوده خواهد شد. گردو سرشار از امگا3 است. شواهد از این قرارند مصرف منظم گردو موجب بهبود عملکرد کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی میشود.
سلامتی با خوردن غذاهای سالم
چاردیواری: انار بخورید؛ انار تصفیهکننده خون و برای سلامت کبد بسیار مفید است، همچنین مانع از تشکیل پلاکهای دندانی و بروز پوسیدگی دندان میشود. بذر کتان به دلیل داشتن فیبر، برای کاهش سطح کلسترول خون بسیار مفید است. فیبر، مانع جذب کلسترول در جریان خون شده و آن را از بدن دفع میکند. مصرف نارگیل به دلیل داشتن ویتامینها و مواد معدنی مفیدی مثل پتاسیم، منیزیم، کلسیم و فسفر و اسیدهای آمینه سالم همراه کالری نسبتا کم، برای زنان باردار توصیه میشود. فندق به دلیل داشتن مقدار کمی مواد نشاستهای و نیز دارا بودن مواد معدنی زیادی مانند کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سدیم و آهن خوراکی بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت است
چند راهکار طب سنتی برای کاهش تعریق
تعریق همیشگی، یکی از مشکلاتی است که برای افراد، حسابی دردسر درست میکند و افرادی که با این مشکل مواجه هستند، دائما باید حواسشان به لباسشان باشد که مبادا خیس شود یا بوی بدی بگیرد، این مشکل بخصوص برای برخی در کف دست و پا که همیشه مرطوب است هم دردسرساز میشود. برای این دسته از افراد، زمستان و تابستان چندان فرقی نمیکند و هیچ وقت این مشکل دست از سرشان برنمیدارد گرچه در فصول سرد، کمی وضعیت بهتری دارند ولی مشکلشان همچنان به قوه خود باقی است. یکی از کارهایی که برای تعریق زیاد میتوان از آن بهره برد، استفاده از نسخههای ترکیبی طب سنتی است. برای این منظور باید سدر، گل ختمی، پوست لیموترش خشک شده، کتیرا و شاتره را پس از پودر کردن همگی، در آب ریخت و برای مدتی آن را کنار گذاشت تا خیس بخورد. این ترکیب را باید به نقاطی از بدن مالید که تعریق در آنها زیاد است. علاوه بر این، برای رفع تعریق زیاد میتوان مردار سنگ، گل ارمنی و مورد را به نسبت مساوی با یکدیگر ترکیب کرد و با اضافه کردن گلاب یک خمیر بهدست آورد. این خمیر باید به قسمتهایی که تعریق در آنها زیادتر است زده شود و بعد از گذشت 15 تا 20 دقیقه با آب شسته شود. راههای زیادی برای برطرف کردن تعریق زیاد در طبسنتی وجود دارد که یکی از این راهها، کمک گرفتن از غذاها و خوراکیهای مختلف است که میتواند باعث کنترل تعریق شود. برای مثال، مصرف انواع کلم، به کم شدن تعریق در بدن کمک میکند علاوه بر این، استفاده از آب هویج، مرکبات، سیب، نارگیل و... میتواند باعث کاهش تعریق شود. مصرف برخی غذاها، در درمان تعریق زیاد موثر است که در این میان میتوان به استفاده از آش ماش، اشاره کرد.