هشدار؛ ۶۰ درصد مبتلایان به HIV از وضعیت خود خبر ندارند/ خطر زوال عقل مجردها را تهدید میکند/ فناوری جدیدی که دشمن شنوایی است
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، 60 درصد مبتلایان به HIV از وضعیت خود خبر ندارند، خطر زوال عقل مجردها را تهدید می کند، فناوری جدیدی که دشمن شنوایی است و ... را در بسته سلامت میزان بخوانید.
ارتباط بیماری لثه با سرطان مری
هلث دی نیوز: نتایج یک تحقیق نشان میدهد باکتری بیماری لثه احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش میدهد. در این بررسی سلامت دهان ۱۲۲ هزار نفر در آمریکا برای مدت ۱۰ سال تحت کنترل قرار گرفت و مشاهده شد وجود دو نوع باکتری مرتبط با بیماری لثه خطر ابتلا به سرطان مری را بالا میبرد. در این بررسی آمده است به طور خاص وجود باکتری دهان به نام Tannerella forsythia با افزایش ۲۱ درصدی احتمال ابتلا به تومورهای سرطان مری همراه است. محققان در بررسیهای پیشین به وجود ارتباط بین بیماری لثه و خطر فزآینده ابتلا به بیماری قلبی پی برده بودند. هرچند برخی محققان بر این باورند نمیتوان ارتباط بین بیماری لثه و تومورهای سرطان مری را تایید کرد. سرطان مری هشتمین سرطان شایع و ششمین عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان است. سرطان مری بسیار کشنده است و نیاز فوری جهت پیشگیری از آن و تشخیص به موقع بیماری وجود دارد. محققان آمریکایی براساس بررسی جدید خود اظهار داشتند؛ برخی باکتریهای دهانی به بروز این سرطان بسیار کشنده کمک میکند هرچند برخی باکتریها دارای تاثیرگذاری حفاظتی هستند.
درمان «پسوریازیس» با عصاره وانیل
مدیکال نیوز تودی: پزشکان در بررسیهای خود به ترکیبی دست پیدا کردند که میتواند گزینه مناسبی برای درمان و پیشگیری از ابتلا به پسوریازیس باشد. پزشکان در این بررسی دریافتند شکل ترکیبی و ساختگی از عصاره وانیل به نام وانیلین میتواند در درمان پسوریازیس موثر باشد. در این بررسی پزشکان تایوانی تاثیر دوز بالایی از وانیلین را برای مدت یک هفته روی موشهای مبتلا به پسوریازیس آزمایش کردند که به کاهش چشمگیر التهاب پوست منجر شد درحالیکه این اثرگذاری در موشهایی که این ترکیب را دریافت نکرده یا دوز پایینی مصرف کرده بودند مشاهده نشد. پسوریازیس بیماری مزمنی است که از فعالیت بیش از حد سیستم ایمنی ناشی میشود که تولید سلولهای پوستی جدید را تسریع میکند و موجب التهاب میشود. این وضعیت موجب قرمزی و خارش پوست بخصوص در ناحیه آرنج، زانو، دستها و پاها میشود. درمانهای موضعی میتواند به کاهش التهاب در مبتلایان به پسوریازیس خفیف و متوسط کمک کند. هر چند در افرادی که شدت این بیماری بیشتر است ترکیبی از درمانهای موضعی و خوراکی همچنین نور درمانی توصیه میشود.
قهوه ریسک بیماریهای کبدی را کاهش می دهد
مهر: طبق گزارش کالج لندن مصرف قهوه بر بیماری مزمن کبد، سرطان کبد و سیروز کبدی تاثیر دارد. سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: بیماری کبدی در حال افزایش است و بررسی این موضوع حائز اهمیت است که چقدر قهوه به عنوان یکی از معروف ترین نوشیدنی های جهان و رژیم غذایی بر بیماری تاثیر دارد. طبق توصیه محققان، قهوه موجب کاهش ریسک بیماری های کبدی شده و لازم است بیماران به اطلاعات رژیم غذایی و توصیه های متخصصان مراقبت از سلامت دسترسی داشته باشند. بررسی چندین مطالعه نشان می دهد مصرف قهوه در مقابل عدم مصرف قهوه با کاهش ۴۰ درصدی ریسک سرطان کبد مرتبط است اگرچه به نظر می رسد این رابطه به میزان دوز مصرفی وابسته است. تحقیق محققان آمریکایی و ایتالیایی نشان می دهد مصرف قهوه با کاهش ریسک سیروز کبدی بین ۲۵ تا ۷۰ درصد مرتبط است. تحقیق دیگر رابطه معکوس بین مصرف قهوه و ریسک بیماری مزمن کبدی را با میانگین کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصد در افرادی که کمترین میزان مصرف قهوه را دارند و بالغ بر ۶۵ درصد در افراد دارای بالاترین میزان مصرف قهوه نشان می دهد. سرپرست تیم تحقیق از انجمن کبد بریتانیا، در این باره می گوید: بیماری کبدی یک قاتل خاموش است که غالبا هیچ علامتی ندارد. محققان دریافتند قهوه موجب پیشگیری و در برخی مواقع کُند کردن روند پیشرفت بیماری کبدی می شود.
تاثیر مصرف غذاهای آماده در ابتلا به سرطان
افراد باید از مصرف غذاهای آماده، گوشتهای فرآوری شده و نمک برای پیشگیری از ابتلا به سرطان خودداری کنند. همچنین اضافه وزن و چاقی چه در دوران کودکی و چه در بزرگسالی نیز زمینه را برای ایجاد سرطان فراهم میکند بنابراین افراد باید وزن مناسب داشته باشند، پیادهروی کرده و از مصرف غذاهای مضر و سرطانزا پرهیز کنند. سالها طول میکشد تا موادغذایی که وارد بدن شده است دچار تغییرات و سبب بروز سرطان شوند بنابراین رژیم غذایی نامناسب و مصرف زیاد از مواد گوشتی و پروتئینی نقش مؤثری در ابتلای افراد به سرطان دارند. چاقی و اضافه وزن نیز تأثیر چشمگیری در ابتلای افراد به سرطان دارد بنابراین اشخاص باید حتماً به تناسب اندام خود توجه ویژهای داشته و فعالیت بدنی داشته باشند. پرهیز از استعمال سیگار، قلیان و دخانیات نیز در پیشگیری از سرطان بسیار مهم است متأسفانه باوری بین مردم رایج شده است که تصور میکنند که استعمال قلیان ضرر کمتری نسبت به سیگار دارد، در حالی که این باوری اشتباه است. در ایران شیوع سرطان آن طور که میگویند خیلی بالا نیست بیماران سرطانی در هر ۱۰۰ هزار نفر محاسبه میشوند و با محاسباتی که سازمان بهداشت جهانی انجام داده است ما در رده چهارم قرار داریم در این محاسبات عدد یک بالاترین رده و عدد ۵ پایینترین رده است.
60 درصد مبتلایان به HIV در ایران از وضعیت خود خبر ندارند
ایرنا: ویروس ایدز یک عفونت مزمن است و افراد در معرض خطر، معمولا افرادی هستند که در اجتماع به حاشیه رانده شدهاند. بنابراین اطلاعرسانی برای پیشگیری و درمان به موقع باید متناسب و در راستای کنترل این عفونت گسترده تر شود. واقعیت این است 60 درصد از مبتلایان به ویروس ایدز هنوز از وضعیت خود اطلاع ندارند. یکی از عوامل آن انگی است که به فرد زده میشود و عامل دیگر ضعف آموزش و اطلاع رسانی است. به همین علت در برنامه نوین کنترل و درمان ایدز که دوماه پیش ابلاغ شده است رویکرد آموزشی نیز برای مردم تدوین شده است. در بند 9 مصوبه چهاردهمین جلسه شورای عالی سلامت به برنامه استراتژیک ایدز اشاره شده و بر هدف کاهش 20 درصدی مرگ و میرهای منتسب به ایدز تاکید شد و وزارتخانه های مختلفی به عنوان شرکای وزارت بهداشت ملزم به همکاری شدند.
خطر زوال عقل مجردها را تهدید می کند
ایسنا: دانشمندان انگلیسی دریافتند که افراد مجرد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به دمانس عقلی قرار دارند. پزشکان کالج لندن در آزمایش خود وضعیت زندگی و سلامتی۸۰۰ فرد را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند افراد مجرد ۴۲ درصد بیشتر از متاهلها در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند. همچنین در این تحقیق مشخص شد افرادی که ازدواج کردهاند اما شریک زندگی خود را از دست دادهاند، ۲۰ درصد کمتر از مجردها در معرض دمانس عقلی قرار میگیرند. به عقیده محققان انگلیسی، نتایج این تحقیق بیانگر شیوه فعال افراد متاهل در زندگی روزمره خود است. آنها بیشتر از مجردها عادتهای بد خود را ترک میکنند و برای داشتن طول عمر بیشتر و زندگی سالمتر به خوردن غذاهای مفید و رژیم غذایی درست روی میآورند.
فناوری جدیدی که دشمن شنوایی است
باشگاه خبرنگاران جوان: در هر گوش انسان حدود 17 تا 18 هزار سلول عصبی وجود دارد که این سلولهای حساس شنوایی کار رساندن امواج صوتی را به پرده گوش بر عهده دارند. سلولهای حساس شنوایی قابل جایگزینی نیست و مانند سایر اعضای بدن زادو ولد نمیشوند به همین دلیل استفاده بیش از حد از هندزفری به قیمت از دست رفتن شنوایی تا آخر عمر افراد میشود. باتوجه به اینکه هندزفری نزدیک گوش بوده؛ انتشار صدای بلند از درون آن باعث صدمه جدی به سلولهای شنوایی و پرده گوش شود و هنگامی که صدا بیشتر از حد مجاز باشد؛ گیرندههای صدا در گوش میانی دچار آسیبهای جدی میشود. اگر 85 دسی بل صدا به میزان 8 ساعت در روز به وسیله گوش انسان شنیده شود کاهش شنوایی همچنین کاهش حساسیت گوش و پیرگوشی به دنبال خواهد داشت.