پرواز جنگنده ها و بمب افکن های چین، در حریم هوایی دریای جنوبی
به گزارش گروه بینالملل ، وزارت دفاع چین در بیانیه ای آورده است شماری از جنگنده های چین تمرین و رزمایش هایی را در حریم هوایی دریای جنوبی انجام داده اند.
به نقل از روزنامه مردم ، وزارت دفاع چین خاطر نشان کرده است تمرین نیروی هوایی، پرواز جنگنده ها و بمب افکن های این کشور جزو برنامه های مقرر ارتش است.
'شن جینکه' سخنگوی ارتش این کشور اگرچه به زمان برگزاری این رزمایش اشاره نکرد، اما گفت: گشت های هوایی چین تمریناتی را برفراز دریای جنوبی انجام داده و بمب افکن های این کشور هم در منطقه میاکو پرواز کرده اند.
تنگه میاکو منطقه ای در نزدیکی ژاپن و در اقیانوس آرام محسوب می شود که در ماه های گذشته بمب افکن های 'اچ 6 'چین بر فراز این منطقه رزمایش برگزار کرده اند.
این اقدام ارتش چین البته اعتراضات ژاپن را به دنبال داشته و جنگنده های ژاپن از پایگاه های این کشور رهگیری هایی را انجام داده اند اما وزارت دفاع این کشور تایید کرده است که هواپیماهای چین وارد حریم هوایی ژاپن نشده اند.
شن با بیان اینکه بمب افکن های چین در اطراف کانال باشی و تنگه میاکو رزمایش انجام داده اند افزود ارتش چین از سال 2015 میلادی این تمرینات را به صورت مقرر انجام داده است.
دریای جنوبی پهنه آبی است که ارزش تجارت کشتیرانی آن در سال به بیش از پنج هزار میلیارد دلار می رسد و حضور نظامی آمریکا در این منطقه باعث شده است تا تنش ها میان چین و آمریکا در این منطقه افزایش یابد.
روزنامه گلوبال تایمز چین در یکی از گزارش های خود با انتقاد از حضور نظامی آمریکا آورده است چین اگر لازم باشد باید برای حراست از تمامیت ارضی و حق حاکمیت خود در دریای جنوبی باید به زور متوسل شود.
از طرف دیگر وزارت دفاع چین همچنین در بیانیه خود آورده است بر خلاف برخی گزارش های موجود هدف از تمرینات و رزمایش های این کشور فشار بر کره شمالی نیست.
ارتش چین و وزارت دفاع تاکید کرده اند نیروهای پایگاه شمالی این کشور در مراتع هورچین در شمال شرق کشور که با مرزهای کره شمالی نزدیک است، در حال رزمایش هستند.
همزمان 'وو چیان' سخنگوی وزارت دفاع در مصاحبه ای در پکن تصریح کرد نظامیان این پایگاه با انجام این رزمایش در حال آماده کردن خود برای فرا رسیدن فصل زمستان هستند.
وی با اشاره به اینکه رزمایش مذکور در نزدیکی مرز با کره شمالی برگزار شده است گفت این تمرینات مقرر و سالانه است و هدف آن فشار بر هیچ کشوری نیست.
این در شرایطی است که وزارت خارجه چین اواخر ماه نوامبر اعلام کرد این کشور یک پل ارتباطی را که به پل دوستی با کره شمالی معروف است برای بازسازی مسدود کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع چین همه گزینه های نظامی مربوط به کره شمالی را مردود دانست و گفت بر اساس موضع پکن مساله کره شمالی نه با زور و بازوی نظامی بلکه به شکل صلح آمیز باید حل و فصل شود.
به نظر می رسد برگزاری رزمایش مذکور نشانه ای از نگرانی های چین است که مبادا تنش های موجود در منطقه باعث رویارویی نظامی آمریکا و کره شمالی شود.
بخصوص آنکه برخی از نمایندگان کنگره آمریکا هشدار داده اند باید بر این وضعیت مدیریت کرد در غیر این صورت واشنگتن به سمت جنگ با پیونگ یانگ پیش می رود.
چین دارای روابط بسیار نزدیک تجاری در سال های گذشته با کره شمالی بوده اما تحت فشار آمریکا و به دنبال آزمایش های مکرر کره شمالی در زمینه موشکی و اتمی مناسباتش با پیونگ یانگ تیره شده است.
چین از این نگران است که با شروع یک جنگ در منطقه و حتی با تشدید تنش ها در شبه جزیره کره ممکن است شهروندان کره شمالی برای فرار از خطر راهی مرزهای این کشور شوند.