نقش برجسته رسانهها در ارتقای آگاهیهای مردم نسبت به مسائل عدالت
معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: یکی از رسالت های مهم رسانه، آگاه سازی، نشر اخبار صحیح و آگاهی به مردم در مسائل مرتبط با عدالت است.
به گزارش گروه حقوقی و قضایی ، به نقل از روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان، حجت الاسلام و المسلمین "هادی صادقی" در اختتامیه جشنواره قلم و عدالت گفت: خداوند آنقدر برای قلم ارزش قائل است که به آن سوگند خورده است لذا باید ارزش قلم را بیش از گذشته بشناسیم و پاس بداریم.
وی افزود: اصحاب رسانه اهل نشر معرفت، فرهنگ و خبر و آنچه حق است، هستند و از سوی دیگر عدالت آمال همه مردمان است و هیچ برههای از تاریخ نبوده که مردم خواهان عدالت نباشند و انتهای تاریخ قرار است با عدالت به پایان برسد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: در تمام ملتها موعود جهانی قرار است بیاید و عدالت را برپا کند و مطبوعات و سایر رسانهها رسالت مهمی دارند.
وی بیان کرد: مطبوعات پیشگامان رسانه هستند و درخشیده اند و با آمدن رسانههای جدید همچنان ارزش مطبوعات محفوظ است و اکنون با رسانههای دیجیتال دیگر رسانهها در انحصار یک جمع حرفهای نیستند و با این تکثر، فضای رسانهها آشفته شده و مهمترین علت، غیرحرفهای شدن تولید است که موجب تولید و انتشار پیامهای نادرست و ناصواب فراوانی شده و به جرات میتوانیم به ۱۰ درصد پیامها اعتماد کنیم و این یک خطر بزرگی برای رسانه هاست و رسالت آنها را خطیرتر میکند.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی اظهار کرد: رسانههای حرفهای باید در سالم سازی محیط پیام تلاش کنند تا مسئله وثوق به اخبار رسانهها به کلی از بین نرود که در حال حاضر وضعیت مناسبی نیست.
وی با اشاره به ۱۵ کارکرد برای رسانه اظهار کرد: قریب به نیمی از این کارکردها به مسئله عدالت مربوط میشود و یکی از اولین کارکردها آگاهسازی، نشر اخبار صحیح و آگاهی به مردم و در مسائل مرتبط با عدالت این امر خیلی اهمیت دارد.
معاون فرهنگی قوه قضائیه بیان کرد: اگر بخواهیم مردم بیشتر به عدالت روی بیاورند اولا باید از حقایق آگاه باشند و مفهوم عدالت یعنی حق هر کس را به او بدهید و رسانهها باید به دنبال حقیقت باشند.
وی با اشاره به اینکه دومین مسئله فرهنگسازی است، تصریح کرد: فرهنگسازی یکی از کارکردهای با اهمیت رسانه است، همچنین کارکرد بعدی رسانه آموزش است.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی با بیان اینکه شناخت، حفظ و به پاداشتن حق نیاز به فرهنگسازی دارد که بخش مهمی از آن به دوش رسانه هاست که البته رسانهها قدرتهای متفاوتی دارند، افزود: رسانه میتواند در خدمت باورهای شر یا خیر قرار بگیرد و میتوانند زیست جهانی نورانی و آکنده از حقایق خلق کنند و یا برعکس زیست جهانی آکنده از مسائل نادرست و غلط.
معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به اینکه قدرت رسانه در هیچ یک از این مسائل قدرت رسانه مطلق نیست، بیان کرد: رسانهها اسوه سازی و قهرمان سازی و الگودهی میکنند و این الگوها میتوانند حق یا باطل باشند.
وی با اشاره به کارکرد ارزش آفرینی رسانه گفت: رسانه ارزشهایی را خلق یا تعطیل میکنند، همچنین رسانه ذائقههای جدیدی آفریده و نسلهای جوان و نوجوان را از جدیت به امور غیرجدی کشانده اند که این خطرناک است.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با بیان اینکه کارکرد دیگر، نقش نظارتی رسانه است که در سالم سازی محیط و دستگاههای دولتی و غیردولتی میتوانند نقش ایفا کنند که این در راستای عدالت است، اضافه کرد: دستگاه قضائی با رسانههایی که میخواهد همکاری کند برای اینکه مشتری این نهاد کم شود و اگر این اتفاق بیفتد رسانهها موفق هستند و زمانی که مردم را با حقوق یکدیگر و تکالیفشان بیشتر آشنا کند و با فرآیندهای قضایی آشنا شوند، پیشگیری میشود و نقش پیشگیرانه رسانهها نقش بزرگی است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه عنوان کرد: رسانه باید از نقش نظارتی و انتقادی رسانهها مراقبت کرد و آن را جدی گرفت که کمک به برقراری عدالت و شان دستگاه قضاء است.
وی خاطر نشان کرد: اگر اقتدار دستگاه قضایی شکسته شود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود. اگر بخواهیم جامعه سامان پیدا کند، باید کاری کنیم دستگاه قضایی روز به روز قویتر شود.
وی تصریح کرد: نمیگویم همه کار دستگاه قضاء بی عیب و نقص است، اما باید در برابر قاضی که ممکن است اشتباه هم بکند، تسلیم بود، اما نقد علمی اشکال ندارد، نقد غیراز اهانت وزیر سوال بردن و تضعیف یک قوه است. شان قاضی و دستگاه قضاوت راباید محترم دانست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *