"کارشناس روسی": ائتلاف ایران، روسیه و ترکیه عامل تعیین کننده در خاورمیانه است
به گزارش سرویس بین الملل ، دیمیتری یگورچنکوف در گفت وگو با رادیو روسی اسپوتنیک گفت: نشست سه جانبه سوچی به مرکز نیروی ژئوپلیتیکی جدید در منطقه خاورمیانه تبدیل شده است.
نشست سوچی روز چهارشنبه هفته گذشته با شرکت رئیسان جمهوری ایران، روسیه و ترکیه در شهر بندری سوچی برگزار و در آن تمام مسائل و موضوعات سوریه با توجه به نتایج نشست های اخیر آستانه با دورنمای ازسرگیری مذاکرات سوری مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
معاون مرکز تحقیقات خاورمیانه انستیتو پژوهش های راهبردی دانشگاه دوستی ملل مسکو گفت: زمانی که حوادث سوریه در سال 2011 آغاز شد و حتی زمانی که روسیه در سال 2015 عملیات ضدتروریستی را در این کشور آغاز کرد، هیچکس تصور نمی کرد که در سال 2017 چنین اجلاس سه جانبه ای برگزار شود. این نشست در واقع به مرکز نیروی ژئوپلیتیک در خاورمیانه تبدیل شده است.
یگورچنکوف گفت: ائتلاف ایران، روسیه و ترکیه با توجه به وضعیت سوریه و درک این واقعیت که مساله سوریه را باید حل کرد و این کشور با نیروی خود قادر به غلبه بر موج گسترده تروریسم، افراط گرایی و جنگ داخلی نیست به وجود آمد.
کارشناس روس معتقد است که چارچوب سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه می تواند، دورنمای بلند مدت داشته باشد.
وی افزود: گروه سه سوچی می تواند پایه خوبی نه فقط برای بهبودی اوضاع سوریه باشد، بلکه مشارکت بین سه کشور و همکاری های اقتصادی آنها گسترش بیابد و به حل برخی مسائل سیاسی هم بپردازد.
یگورچنکوف خاطرنشان کرد: سه کشور ایران، روسیه و ترکیه می توانند در حل مسائل عراق و احتمالا مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی هم با یکدیگر همکاری کنند. زیرا تجربه کاهش اختلافات و جستجوی زمینه های مشترک در چارچوب چنین گفت وگویی امکان ایجاد ارکان برای جستجوی راهکارهای حل مسائل منطقه ای را فراهم می کند. به نظرم این مهم ترین نتیجه نشست سوچی است.
کارشناس روس گفت: بدون شک نشست سوچی در تاریخ دیپلماسی و در کتاب های درسی دیپلماتیک ثبت خواهد شد زیرا توافق درباره مواضع متفاوت روسیه، ایران و ترکیه بسیار پیچیده است. همان طور که ولادیمیر پوتین گفت مهم ترین دستاورد نشست سوچی آمادگی برای کسب توافق و برای جستجوی راهکارهای برای حل مسائل بزرگ فراروی شرکت کنندگان در مذاکرات سوچی بود.