ضربه بیتدبیری بر پیکر تمدن ۳۰۰۰ ساله/ حضور ۲۷ هزار اصفهانی در طرح ملی حفظ قرآنکریم/ تورهای گردشگری خارجی در اردبیل دایر میشود
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ضربه بیتدبیری بر پیکر تمدن ۳۰۰۰ ساله، حضور ۲۷ هزار اصفهانی در طرح ملی حفظ قرآنکریم، تورهای گردشگری خارجی در اردبیل دایر میشود و ... را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» بخوانید.
تورهای ترکیبی گردشگری خارجی در اردبیل دایر میشود
تسنیم: با بهرهبرداری از راهآهن اردبیل میتوان تورهای ترکیبی گردشگری خارجی در این استان دایر کرد. راهآهن به دلیل سرعت مناسب و فرصت استراحت مسافر یکی از ابزارهای مطلوب برای سفر محسوب میشود و ما امیدواریم با کمک راه آهن اردبیل - میانه به چرخه بینالمللی گردشگری وصل شویم. نزدیکی اردبیل به دو کشور مرزی آذربایجان و ترکیه مزیتی برای راهاندازی تورهای ترکیبی است؛ ضروری است در آینده با فراهم شدن زیرساختهایی مانند راهآهن از این ظرفیت استان برای توسعه گردشگری نهایت استفاده را برد. راهآهن اردبیل میانه یکی از مطالبات جدی مردم این استان است که تاثیر قابل توجهی در توسعه گردشگری به دنبال دارد. راهآهن اردبیل به دلیل کمبود مالی تا به امروز به بهرهبرداری نرسیده است؛ اقدام استاندار اردبیل برای پیگیری این پروژه و افزایش 100 میلیارد تومانی اعتبار آن به نسبت سال گذشته شایسته تقدیر است و امیدواریم خط ریلی استان در مدت زمان کوتاهی به بهرهبرداری برسد.
۲۷ هزار نفر اصفهانی در طرح ملی حفظ قرآنکریم شرکت کردند
اوقاف استان اصفهان در جهت قرآن پژوهی رتبه نخست کشوری را داشته در این راستا باید گفت امسال 27 هزار نفر در استان اصفهان و قریب به 12 هزار نفر در شهر اصفهان در طرح ملی حفظ قرآن شرکت کردند. در مسابقات ما 31 هزار نفر در مرحله شهرستانی و در مرحله استانی 800 نفر شرکت کردند، همچنین 40 نفر به مرحله بین المللی راه یافتند که نفر اول قرائت از شهر کاشان بود و رتبههای خوبی به دست آوردند.
هگمتانه زیر بار آهن خم شد/ ضربه بیتدبیری بر پیکر تمدن ۳۰۰۰ ساله
مهر: تپه هگمتانه این روزها شاید بهنوعی گفته شود حالوروز خوشی ندارد چراکه اجرای طرح شهری وضعیت نهچندان مناسبی را برای آن فراهم کرده تا جایی که کارشناسان میراث فرهنگی ثبت جهانی هگمتانه را درخطر میبینند. آبان ماه امسال بار دیگر آزادسازی حریم تپه باستانی هگمتانه به دغدغه جدی فرهنگ دوستان و اهالی میراث فرهنگی و کارشناسان این حوزه تبدیل شد چراکه در طرحریزی تبدیل شش رینگ تاریخی همدان با مرکزیت میدان امام (ره) به پیاده راه و ادامه آن تا نزدیکی محوطه تاریخی هگمتانه، به دلیل مستقر بودن آهنفروشان در خیابان اکباتان، مشکلاتی برای این افراد به وجود آمد و دسترسی به بازار آهنگران برای کسبه محدود شد و کسبه این بازار به دلیل نداشتن مسیر ماشینرو به استانداری و فرمانداری معترض شدند. در این میان شهرداری همدان برای حل مشکلات یادشده، پیشنهاد داد یک مسیر از داخل سایت تاریخی هگمتانه باز شود که با استقبال روبرو نشد و انتقادهای بسیاری به دنبال داشت اما درنهایت حرف خود را به کرسی نشاند. یکی از فعالان میراث فرهنگی همدان با اشاره به اجرای طرح شهری در خیابان اکباتان همدان که تپه هگمتانه در انتهای آن قرار دارد، می گوید که مسئولان شهری همدان بدون در نظر گرفتن جوانب پیاده راه کردن خیابان اکباتان همدان حالا به مشکل برخوردهاند و برای برطرف کردن مشکل از سایت تاریخی هگمتانه هزینه میکنند و بهجای پیگیری و فکر کردن به یکراه حل منطقی، راهی از عرصه ۴۰ هکتاری هگمتانه برای عبور ماشینها بازکردهاند. پای شورای تامین استان به حل مشکل آهن فروشان همدان بازشد.
وی با بیان اینکه چندی قبل آهنگرها و حلبیسازهای بازار قدیمی همدان به دلیل نداشتن مسیر ماشینرو، به استانداری و فرمانداری معترض شدند و استانداری با آنها همراهی و یک مسیر از داخل سایت تاریخی هگمتانه برای عبور آنها باز کرد و حتی شورای تامین استان نیز در این قضیه واردشده است، گفت که این اقدام یک اتفاق خطرناک برای محوطه تاریخی هگمتانه است. او با بیان اینکه مسیر انتخابشده بخشی از عرصه ۴۰ هکتاری هگمتانه است عنوان می کند در این بخش از محوطه تاریخی هگمتانه هنوز مطالعات باستانشناسی انجامنشده است. وی با اشاره به اینکه میخواهیم این محوطه را ثبت جهانی کنیم و پرونده موقت ثبت جهانی این محوطه ارسالشده، اما به نظر میرسد بار نیسان را باید از روی محوطه عبور دهیم و قید ثبت جهانی و توسعه گردشگری را بزنیم، ادامه می دهد که درست نیست ماشینهایی با بار سنگین از روی بخشی از تپه هگمتانه که هنوز کاوش نشده، عبور کنند. هگمتانه چه در فهرست آثار جهانی قرار گیرد و چه نگیرد عبور ماشینها از داخل محوطه این تپه یک تهدید برای آن است.
آژیر سالنهای ورزشی فرسوده درهمدان به صدا درآمد
سالنهای ورزشی با قدمت بالای ۶۰ سال در همدان وجود دارد؛ بسیاری از این سالنها مستهلک بوده و خدمترسانی به خاطر هزینهبر بودن سالنها امکانپذیر نیست و آسیبهایی که در این زمینه وجود دارد ممکن است دامنگیر افراد شود. از اداره کل نوسازی تقاضا می شود که در ساخت و تعمیر سالنهای ورزشی مساعدت لازم را داشته باشند تا سالنها تعطیل نشوند. باید نگاه ویژهای به احداث سالنهای ورزشی و تعمیر و تجهیز آنها شود. متأسفانه هزینه برق، آب و گاز سالنهای ورزشی بسیار بالاست تا جایی که اگر قرار بر پرداخت آن باشد، اداره کل نیز قادر به پرداخت آن نیست. متأسفانه هیچ اعتباری برای سالنهای ورزشی اختصاص داده نمیشود و این موضوع لنگلنگان مدیریت میشود. باید در زمان احداث و جانمایی با مسئولان تربیتبدنی هماهنگی لازم صورت گیرد. طی ۱۰ سال گذشته بین ۷ تا ۸ میلیون تومان هزینه برای نوسازی سالنهای ورزشی در نظر گرفته میشد اما نزدیک ۱۲ سال است که هیچ هزینهای برای نوسازی این سالنها اختصاص داده نشده است.
اخبار منتشره در فضای مجازی از واگذاری کودکان زلزلهزده صحت ندارد
ایسنا: مدیر کل بهزیستی استان کرمانشاه در خصوص وضعیت کودکان بی سرپرست در مناطق زلزله زده و اینکه برخی از این کودکان به خانواده های بدون فرزند واگذار شدهاند، می گوید که این اخبار کذب بوده و صحت ندارد. هیچ کودک بی سرپرستی در این نقاط رها نشده و سازمان بهزیستی مسئولیت سرپرستی آنها را عهدهدار شده است. پیام ها و اخبار منتشره در فضای مجازی از واگذاری این کودکان صحت ندارد و مردم مراقب کلاهبرداران باشند. این اخبار هیچ رسمیتی ندارد و تنها کلاهبرداران و سودجویان می خواهند از شرایط فعلی زلزله زدگان به نفع خود سوءاستفاده کنند. اینکه در برخی اخبار آمده «کودکان زیادی در زلزله بی سرپرست شده و آماده واگذاری به خانواده های متقاضی فرزند هستند» صحت ندارد و برنامه ریزی های لازم برای تحت پوشش قرار دادن کودکان حادثه دیده زلزله کرمانشاه از سوی سازمان بهزیستی انجام شده است. البته خوشبختانه هیچ کودک زلزله زده ای بدون سرپرست نمانده است و هیچ کودک بی سرپرستی رها نشده است. تنها یک کودک در زلزله اخیر هر دو والد خود را از دست داده بود که او نیز به اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه منتقل شد و تحت پوشش حمایت های همه جانبه این اداره قرار گرفت و وضعیت فعلی او نیز به صورت مستمر توسط کارشناسان سازمان بهزیستی رصد میشود.