ارتباط ویتامین B و ابتلا به سرطان
گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه یک چیز خوب نیز میتواند مضر باشد و این مساله به نظر میرسد در مورد ویتامینهای B. نیز صادق است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، ویتامینهای B. برای بدن بسیار مفید هستند. به عنوان مثال، ویتامین B۱۲ به حفظ سلامت عصبی کمک میکند و از دو بیماری مغزی جدی یعنی آلزایمر و پارکینسون پیشگیری میکند.
ارتباط ویتامین B و ابتلا به سرطان
ویتامین B۱۲ و فولات نشان داده اند که علائم اسکیزوفرنی را کاهش میدهند، و ویتامین B۱۲ با سلامت بهتر استخوان پیوند خورده است.
اما گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه یک چیز خوب نیز میتواند مضر باشد و این مساله به نظر میرسد در مورد ویتامینهای B. نیز صادق است.
مطالعهای جدید مصرف دوزهای بالا از مکمل ویتامین B. با خطر افزایش یافته یک بیماری جدی، یعنی سرطان ریه، که زندگی انسان را در معرض تهدید قرار میدهد، پیوند خورده است.
پیش از مصرف مکمل فکر کنید ...
پژوهشگران دانشگاه اوهایو به تازگی دریافتند که مصرف دوزهای بالا از مکملهای ویتامینهای B۶ و B۱۲ به مدت ۱۰ سال یا بیشتر میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان را افزایش دهد.
خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که به مدت ۱۰ سال ۲۰ میلی گرم ویتامین B۶ یا ۵۵ میکروگرم ویتامین B۱۲ مصرف کرده بودند، ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر بود.
به طور خاص، خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که سیگار میکشیدند و دوز بالا از ویتامین B۶ دریافت میکردند سه برابر بیشتر بود، و این خطر برای افراد سیگاری که دوز بالای ویتامین B۱۲ دریافت میکردند چهار برابر بیشتر بود؛ و این نخستین باری نیست که دوزهای بالا از ویتامینهای B. با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان پیوند خورده اند.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ انجام شد نیز نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در افراد مبتلا به بیماری قلبی که مکمل اسید فولیک و ویتامین B۱۲ مصرف میکردند ۲۱ درصد بیشتر بود؛ و بار دیگر بیشترین میزان خطر با سرطان ریه مرتبط بود.
البته باید به این نکته توجه داشت که در هر دو مطالعه ذکر شده مصرف بیش از اندازه ویتامینهای B. با خطر ابتلا به سرطان پیوند خورده اند. به عنوان مثال، مردانی که در مطالعه دانشگاه اوهایو مورد بررسی قرار گرفتند، ۱۱ برابر مقدار توصیه شده ویتامین B۶ و ۲۳ برابر مقدار توصیه شده ویتامین B۱۲ را برای دوره زمانی ۱۰ ساله مصرف کرده بودند.
هر دو مطالعه یادآوری خوبی برای حفظ احتیاط در زمینه مصرف مکملها محسوب میشوند.
بسیاری از مکملهای ویتامین B. موجود در بازار حاوی دوزهای بیش از میزان توصیه شده این ویتامینهای سالم و مفید هستند.
چه میزان ویتامین B مصرف کنیم؟
بدن و مغز برای ارائه عملکرد درست و سالم به میزان کافی از ویتامین B. نیاز دارند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که همانند بسیاری دیگر از ویتامین ها، مصرف منطقی مکملها بهترین گزینه محسوب میشود.
میزان بیش از اندازه کم میتواند مشکل آفرین باشد، اما آشکار است که میزان بیش از اندازه زیاد نیز با برخی پیامدهای جدی گره خورده است. دوز توصیه شده ویتامین B۶، ۱.۳ تا ۱.۷ میلی گرم در روز و دوز توصیه شده برای ویتامین B۱۲، ۲.۴ میکروگرم در روز است.
یکی دیگر از نکات مهمی که مطالعه دانشگاه اوهایو نشان داد خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان در نتیجه مصرف مکملهای ویتامینهای B۶ و B۱۲ به صورت مستقل و نه در قالب یک مولتی ویتامین یا مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین بوده است. در نتیجه، این روشها امنترین گزینهها برای دریافت ویتامینهای B. به میزان کافی و بدون افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند؛ و برای اطلاع زنان باید به این نکته اشاره داشت که ظاهرا خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان برای آنها اعمال نمیشود. اما این به معنای آن نیست که میتوانند بیش از اندازه ویتامینهای B. را مصرف کنند. به گفته پژوهشگران، پژوهشهای بیشتری در این رابطه باید صورت بگیرند.
از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامینهای B. میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیر تهیه شده از دامهای تغذیه شده با علف
- تخم مرغ
- برنج قهوهای
- ماهی
- حبوبات
- مرغ
- بوقلمون
- قارچ
- گوشت گاو تغذیه شده با علف
- دانههای کدو تنبل
- چغندر
- سبزیجات برگدار سبز تیره
- پاپایا
- پرتقال
- طالبی
- موز
اگر به هر دلیلی تصمیم به مصرف مکمل ویتامینهای B۶ و B۱۲ گرفته اید، پیش از این کار با پزشک خود مشورت کنید.
ارتباط ویتامین B و ابتلا به سرطان
ویتامین B۱۲ و فولات نشان داده اند که علائم اسکیزوفرنی را کاهش میدهند، و ویتامین B۱۲ با سلامت بهتر استخوان پیوند خورده است.
اما گاهی اوقات مصرف بیش از اندازه یک چیز خوب نیز میتواند مضر باشد و این مساله به نظر میرسد در مورد ویتامینهای B. نیز صادق است.
مطالعهای جدید مصرف دوزهای بالا از مکمل ویتامین B. با خطر افزایش یافته یک بیماری جدی، یعنی سرطان ریه، که زندگی انسان را در معرض تهدید قرار میدهد، پیوند خورده است.
پیش از مصرف مکمل فکر کنید ...
پژوهشگران دانشگاه اوهایو به تازگی دریافتند که مصرف دوزهای بالا از مکملهای ویتامینهای B۶ و B۱۲ به مدت ۱۰ سال یا بیشتر میتواند خطر ابتلا به سرطان ریه در مردان را افزایش دهد.
خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که به مدت ۱۰ سال ۲۰ میلی گرم ویتامین B۶ یا ۵۵ میکروگرم ویتامین B۱۲ مصرف کرده بودند، ۳۰ تا ۴۰ درصد بیشتر بود.
به طور خاص، خطر ابتلا به سرطان ریه در مردانی که سیگار میکشیدند و دوز بالا از ویتامین B۶ دریافت میکردند سه برابر بیشتر بود، و این خطر برای افراد سیگاری که دوز بالای ویتامین B۱۲ دریافت میکردند چهار برابر بیشتر بود؛ و این نخستین باری نیست که دوزهای بالا از ویتامینهای B. با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان پیوند خورده اند.
مطالعهای که در سال ۲۰۰۹ انجام شد نیز نشان داد که خطر ابتلا به سرطان در افراد مبتلا به بیماری قلبی که مکمل اسید فولیک و ویتامین B۱۲ مصرف میکردند ۲۱ درصد بیشتر بود؛ و بار دیگر بیشترین میزان خطر با سرطان ریه مرتبط بود.
البته باید به این نکته توجه داشت که در هر دو مطالعه ذکر شده مصرف بیش از اندازه ویتامینهای B. با خطر ابتلا به سرطان پیوند خورده اند. به عنوان مثال، مردانی که در مطالعه دانشگاه اوهایو مورد بررسی قرار گرفتند، ۱۱ برابر مقدار توصیه شده ویتامین B۶ و ۲۳ برابر مقدار توصیه شده ویتامین B۱۲ را برای دوره زمانی ۱۰ ساله مصرف کرده بودند.
هر دو مطالعه یادآوری خوبی برای حفظ احتیاط در زمینه مصرف مکملها محسوب میشوند.
بسیاری از مکملهای ویتامین B. موجود در بازار حاوی دوزهای بیش از میزان توصیه شده این ویتامینهای سالم و مفید هستند.
چه میزان ویتامین B مصرف کنیم؟
بدن و مغز برای ارائه عملکرد درست و سالم به میزان کافی از ویتامین B. نیاز دارند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که همانند بسیاری دیگر از ویتامین ها، مصرف منطقی مکملها بهترین گزینه محسوب میشود.
میزان بیش از اندازه کم میتواند مشکل آفرین باشد، اما آشکار است که میزان بیش از اندازه زیاد نیز با برخی پیامدهای جدی گره خورده است. دوز توصیه شده ویتامین B۶، ۱.۳ تا ۱.۷ میلی گرم در روز و دوز توصیه شده برای ویتامین B۱۲، ۲.۴ میکروگرم در روز است.
یکی دیگر از نکات مهمی که مطالعه دانشگاه اوهایو نشان داد خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان در نتیجه مصرف مکملهای ویتامینهای B۶ و B۱۲ به صورت مستقل و نه در قالب یک مولتی ویتامین یا مصرف مواد غذایی سرشار از این ویتامین بوده است. در نتیجه، این روشها امنترین گزینهها برای دریافت ویتامینهای B. به میزان کافی و بدون افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند؛ و برای اطلاع زنان باید به این نکته اشاره داشت که ظاهرا خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان برای آنها اعمال نمیشود. اما این به معنای آن نیست که میتوانند بیش از اندازه ویتامینهای B. را مصرف کنند. به گفته پژوهشگران، پژوهشهای بیشتری در این رابطه باید صورت بگیرند.
از جمله منابع غذایی خوب برای ویتامینهای B. میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شیر تهیه شده از دامهای تغذیه شده با علف
- تخم مرغ
- برنج قهوهای
- ماهی
- حبوبات
- مرغ
- بوقلمون
- قارچ
- گوشت گاو تغذیه شده با علف
- دانههای کدو تنبل
- چغندر
- سبزیجات برگدار سبز تیره
- پاپایا
- پرتقال
- طالبی
- موز
اگر به هر دلیلی تصمیم به مصرف مکمل ویتامینهای B۶ و B۱۲ گرفته اید، پیش از این کار با پزشک خود مشورت کنید.
منبع:عصر ایران
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *