عوامل ناکامی صنعت ماشینآلات و تجهیزات ایرانی در رقابت با رقبای خارجی
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، تولید ماشینآلات و تجهیزات از دیرباز جزء ظرفیت و پتانسیل بالقوه کشور بوده و طی سالیان گذشته صادراتی نیز در این حوزه به کشورهای مختلف صورت میگرفته است، اما این صنعت نیز به مرور دچار افت شد و بازارهای صادراتی خود را از دست داد.
عوامل متعددی در ناکامی این صنعت در رقابت با رقبای خارجی نقش دارند، از جمله عوامل مهم در از دست دادن بازارهای هدف در این حوزه را میتوان به رایزنیها و حمایتهای دولت ترکیه از صادرکنندگان این کشور در کشورهای آفریقا و آسیای میانه ذکر کرد.
همچنین صادرات محصولات بی کیفیت در حوزه ماشین آلات صنایع غذایی، اعتماد بین المللی خصوصا در بازارهای عراق و افغانستان در حوزه ماشین آلات صنایع غذایی ایران را از بین برده است.
از دیگر دلایل از دست دادن بازارهای صادراتی را میتوان به عدم حضور در نمایشگاههای بین المللی به علت پر هزینه بودن نمایشگاههای بین المللی خارج از کشور برای فعالین این حوزه با توجه به شرایط خاص آن عنوان کرد.
مشکل تامین سرمایه در گردش جهت تامین مواد اولیه ساخت سفارشات که منجر به فسخ قراردادها و پرداخت ضرر و زیان به طرف خارجی گردید از دیگر عوامل ناکامی این صنعت در رقابت با رقبای خارجی است.
بالا بودن تعرفه واردات ماشین آلات صنایع کشاورزی برای تجار ایرانی، در قبال کشورهایی که با هم توافقنامه تعرفه ترجیهی دارند که این امر باعث بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات صادراتی در این حوزه و باز ماندن از رقابت با رقبا شده است.
مشکل تامین تضامین بانکی جهت گارانتی ماشین آلات و تجهیزات صادراتی در کشورهای هدف و وجود بحث دلالی در حوزه نمایشگاههای تخصصی ماشین آلات کشاورزی در کشور از دیگر عوامل ناکامی این صنعت است.
همچنین مشکل در واردات قطعات و مواد اولیه و نهادههای مورد نیاز ساخت ماشین آلات و تجهیزات حوزه صنایع غذایی و کشاورزی و وجود رقبای دولتی و عمومی قوی در بازار حوزه ماشینآلات صنایع کشاورزی که عرصه را بر صادرات توسط تولیدکنندگان بخش خصوصی تنگ نمودهاند را میتوان از دیگر مشکلات عنوان کرد.