همدردی گردشگران سوئیسی با زلزلهزدگان کرمانشاه/ گلوی تشنه نخلستانهای شادگان در انتظار آب/ رایزنی برای راه اندازی کنسولگری عمان درچابهار
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، همدردی گردشگران سوئیسی با زلزلهزدگان کرمانشاه، گلوی تشنه نخلستانهای شادگان در انتظار آب، رایزنی برای راه اندازی کنسولگری عمان درچابهار و ... را در بسته خبری «در استانها چه خبر» بخوانید.
موزه موسیقی در سنندج راهاندازی شد
تسنیم: معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان از راه اندازی موزه موسیقی، موزه عکس و خط و اسناد» در سنندج خبر داد. او همچنین گفت که بازارچه صنایع دستی از نیازهای اصلی صنعتگران بوده و ضروری است که در این خصوص شهرداری باید به جد وارد عمل شود.
گلوی تشنه نخلستانهای شادگان در انتظار آب
تالابی که روزی زیست گاهی مطمئن برای جانواران مهاجر بود حالا گونههای بومی آن نیز یکی پس از دیگری در حال انقراضاند و یک قدم به منقرض شدن نزدیکتر میشوند دیگر آبی هم در تالاب وجود ندارد تا دوربین عکاسها را به طبیعت بکر و خدادادی متوجه سازد و دل از آن برباید. محیط زیست شهرستان شادگان چندی است که حال خوشی ندارد و بدنبال آن؛ مردم، کشاورزی و اقتصاد آن منطقه تحت الشعاع این ناخوش احوالی قرار گرفته است. شادگان که در سالیان نه چندان دور قطب اصلی تولید و صادرات خرما بود حالا به شهری تبدیل شده است که کاسبان بازار خرمای آن به علت شرایط بد کشاورزی پیش آمده در سالهای اخیر و پایین آمدن سطح کیفی خرما مجبورند از شهر همسایه یعنی آبادان خرما برای فروش در بازار عرضه کنند. بخش خنافره که در شهرستان شادگان قرار دارد از جمله مناطق دارای زمینهای کشاورزی و نخلستان است که نخلستانهای آن این روزها از کمبود آب رنج میبرند. در فرهنگ عرب زبانان جنوب ایران نخل از این جهت درخت مقدسی است که 20 بار در قرآن کریم به آن اشاره شده است. از دیرباز میان عامه مردم جا افتاده بود که نخل شبیه انسان است، اگر سر نخل بریده و یا کاملا در آب غرق شود نخل میمیرد، تنه درخت نخل اگر سوزانده شود ذغال نمیدهد و واحد شمارشش نیز مانند انسان نفر است. نخل با تمام کمبودهای زمین و نبود آب نیز کنار میآید و در آخر میوه این صبر، استقامت و ایستادگیاش خرما است که در بسیاری از صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد. شهرستان شادگان با تمام ظرفیتهای انسانی موجود در آن همچنان مورد بیمهری مسئولان قرار دارد و هنوز محرومیت در بسیاری از نقاط شهر به وضوح دیده میشود. بافت قدیمی شهرستان، کمبود اشتغال جوانان، نبود مراکز تفریحی مناسب برای ردههای مختلف سنی، کمکاری شهرداری در بسیاری از نقاط شهرستان، کمآبی زمینهای کشاورزی و بسیاری از مشکلات دیگر گریبانگیر این شهرستان است.
برگزاری مراسم دعای توسل در حرم رضوی برای یادبود جانباختگان زلزله کرمانشاه برگزار شد
آستان نیوز: مراسم دعای توسل در حرم رضوی به مناسبت یادبود جانباختگان زلزله کرمانشاه با حضور عموم زائران برگزار شد. در ابتدای این مراسم باشکوه که با حضور عموم زائران بعد از نماز مغرب و عشاء در رواق امام خمینی برگزار شد، توسط قاریان برجسته و بین المللی حرم مطهر رضوی آیاتی از کلام الله مجید قرائت شد. در ادامه این برنامه باشکوه، زیارت امینالله توسط مالکینژاد قرائت شد و پس از آن حجتالاسلام والمسلمین رفیعی به ایراد سخنرانی پرداختند.
همدردی گردشگران سوئیسی با زلزله زدگان کرمانشاه
ایرنا: زوج سوئیسی که برای تفریح و گردش وارد استان همدان شده بودند با شنیدن اخبار و دیدن تصاویر زلزله استان کرمانشاه سفر خود را ناتمام گذاشتند. این افراد برای عزیمت به مناطق زلزله زده ابتدا به هلال احمر شهرستان بهار و سپس به جمعیت هلال احمر همدان مراجعه کردند. آنها پس از دیدن همدردی مردم این استان با زلزله زدگان و جمع آوری و هدیه کالاهای مورد نیاز مردم آسیب دیده کرمانشاه، در این حرکت خداپسندانه شریک شدند. این زوج اقدام به خرید اقلامی نظیر خرما، کنسروجات، پنیر و دیگر اقلام خوراکی کرده و این کالاها را به زلزله زدگان کرمانشاه هدیه کردند.
یک شی تاریخی شبیه به تابوت در همدان کشف شد
این شی شامگاه سه شنبه در حفاری های میدان امام خمینی(ره) شهر همدان در زیر خاک کشف شد و هم اکنون بررسی های علمی و کاوش های باستان شناسی بر روی آن در حال انجام است. قدمت این شی تاریخی هنوز مشخص نشده است و پس از اعلام نظر کارشناسان، گزارش های تکمیلی تهیه و اطلاع رسانی می شود. گفتنی است؛ اواخر مهرماه امسال نیز در جریان احداث پیاده راه میدان امام خمینی (ره) همدان و در حین خاک برداری برای اصلاح تاسیسات زیرساختی برق، یک سرستون سنگی کشف شد که کارشناسان پس از بررسی قدمت آن را به دوران ایلخانیان نسبت دادند. همچنین در مهرماه امسال در محدوده گنبد علویان در کوچه جراحان شهر همدان در حین خاکبرداری برای اصلاح شبکه های آب در عمق 3.20 متری از سطح معبر، یک تابوت سنگی به طول حدود 2متر و عرض 80 سانتی متر و به ارتفاع 50 سانتی متر کشف شد که نتایج کاوش و بررسی از محتویات این تابوت نشان از وجود 2 اسکلت دارد که در مطالعات اولیه بر روی اسکلت های به دست آمده مشخص شد یکی از اسکلتها مربوط به مرد و دیگری مربوط به یک زن است. در این تابوت سنگی نشانه هایی از اسکلت یک زن و یک مرد یافت شد که قدمت آن به دوره اشکانیان باز می گردد و این نتایج نشان از آن دارد که در دوران تاریخی و به خصوص در دوران اشکانیان (بیش از 2000 سال پیش از میلاد) ایرانیان دارای فرهنگ تدفین خانوادگی بوده و ارزش و احترام زیادی برای زنان قائل بودند.
رایزنی برای راه اندازی کنسولگری عمان درچابهار
مهر: با معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی درباره لغو روادید و یا تسهیل در صدور آن و یا راه اندازی کنسولگری عمان در چابهار صبحت شده است. استاندار بسیار تلاش کرده که از هواپیماهای ATR خریداری شده حداقل دو فروند در استان استفاده شود. این موضوع در حال پیگیری است و اکنون این دو فروند هواپیما در فرودگاه هرمزگان مستقر شده اند که می توانند پروازهای داخلی را پوشش دهند اما کافی نیست. باید بتوان در داخل استان ایرلاین راه اندازی کرد. منطقه چابهار هم مجوز ایرلاین خود را گرفته است. راه اندازی سیستم ریلی نیز دنبال میشود اما بازار گردشگری قطعا به دسترسی سریع و انبوه نیاز دارد پس سیاستگذاری سازمان را بر افزایش جاذبه های استان قرار داده ایم و راه های غلبه بر فاصله زیاد افزایش جذابیت های مقصد است. این اتفاقی است که به شدت روی آن کار میشود. به عنوان مثال فعالان گردشگری هفتگی را برای سفر به منطقه «درک» ایجاد کرده اند که با استقبال زیادی روبرو شد. حتی برخی از بومیان منطقه از وجود آن بی اطلاع بودند اما امروزه بسیاری از گردشگران خارجی از این منطقه دیدن می کنند. پس باید روی مدیاهای جدید متمرکز شد ما معتقدیم هر شهروند می تواند خبرنگار و تصویرگر جاذبه های طبیعی باشد. به همین علت نسبت به راه اندازی تورهای آشناسازی تلاش زیادی شده است. ما بلافاصله بعد از ثبت جهانی سفال کلپورگان تور انجمن سفالگران کشور را برگزار کردیم.