بالانس بودن حجم تجارت شرط اجرایی شدن پیمان پولی دوجانبه
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد درباره ضرورت اجرای پیمانهای پولی و حذف دلار از مبادلات تجاری اظهار کرد: این مسئله در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی و جانبی قابل بحث است.
وی افزود: به دلایل متعدد آمریکا پول خود را جایگزین طلا در سطح جهانی کرده است.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه دلار برای آمریکا از زوایای متعدد مهم است، گفت: آمریکا در قبال چاپ دلار داراییهای جهانی را در اختیار میگیرد، همچنین کشورها به خاطر حجم مبادلاتی که دارند از دلار استفاده میکنند و هم بانکهای مرکزی دنیا و هم سایر بانکها دلار را به عنوان ذخایر قابل اتکا نگه میدارند.
آل اسحاق با اشاره به اینکه سوداگریهای متعددی روی دلار انجام میشود، خاطرنشان کرد: آمریکا با سوءاستفاده از دلار خواستههای سیاسی خود را به سایر کشورها دیکته میکند.
وی ادامه داد: آمریکا با استفاده از دلار روی سر نقل و انتقالات بین المللی قرار گرفته و همه را کنترل میکند و همه را تحت تاثیر قرار میدهد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد: دنیا از این موضوع خسته شده و خواهان خلاص شدن از دست دلار است.
آل اسحاق با بیان اینکه چین این کار شروع کرده است، گفت: ایران نیز به دنبال این است که از این سلطه خارج شود.
وی افزود: برای توافق پیمان پولی بین دو کشور باید حجم تجارت دو طرف در یک سطح برابر قرار داشته باشد یعنی به نوعی باید بالانس باشد، مانند حجم تجارت ایران و ترکیه که در حد برابری است.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: هنگامی که حجم تجارت دو طرف بالانس باشد، میتوان با یک موافقتنامه بانک مرکزی دلار را حذف کرد.
آل اسحاق تاکید کرد: در حال حاضر در حال مذاکره با کشورهای عراق، ترکیه و افغانستان هستیم، اما موفقیت در این مقوله مشروط به بالانس تجاری بین طرفین است در غیر این صورت بانک مرکزی در تسویه دچار مشکل میشود.
وی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان متوجه ضرر و زیان مبادله با دلار باشند عزم جدی به وجود خواهد آمد و راههای فنی و حرفهای آن را میتوانند پیدا کنند.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: اگر بتوانیم دلار را از تجارت خود حذف کنیم مزایای زیادی در مسائل اقتصادی و سیاسی برای کشور به بار خواهد آورد.