وضعیت این روزهای ماده پلنگ رودسری(آرزو)
به گزارش گروه فضای مجازی ،اواسط دی ماه سال گذشته آرزو پلنگ ماده چهار ساله رودسر در یکی از انبارهای روستایی از توابع شهرستان رودسر در حالی که قادر به استفاده از دو پای عقب خود نبود زنده گیری شد، این قلاده پلنگ پس از زنده گیری و انتقال به تهران و دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تحت سی تی اسکن قرار گرفت و مشخص شد که ستون فقراتش به علت گیر افتادن در تله سیمی که عموما کشاورزان شمال کشور برای دفع جانوران در مزارع خود مورد استفاده قرار می دهند، به شدت آسیب دیده است.
در بررسی های اولیه اعلام کردند که این حیوان ارزشمند قابل درمان نیست و بهتر است برای رهایی از درد با مرگ خاموش به زندگی آن پایان دهند اما گروهی از دامپزشکان با این نظر مخالف بودند و بر این اساس آرزو را تحت عمل جراحی قرار دادند که بعد از یک دوره نسبتا طولانی این گونه ارزشمند سلامت خود را بازیافت و هفته گذشته در زیستگاه خود یعنی مناطق جنگلی سجیدان رودسر در استان گیلان رها سازی شد.
علی تیموری درباره آرزو گفت: وضعیت عمومی حیوان مساعد است و زمانی که تحت درمان بود سعی شد تمام شرایط زیستگاه طبیعی برای حیوان فراهم شود تا خوی وحشی گری آن از بین نرود.
وی اظهار کرد: بعد از طی دوره درمان و اطمینان از شرایط مساعد آن برای رها سازی در طبیعت ، هفته گذشته با نصب یک ردیاب ماهواره ای در زیستگاه طبیعی خود رها سازی شد و به مدت دو ماه نیز مورد پایش قرار خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عمر باتری ردیاب نصب شده به گردن آرزو حدود دو ماه است که در این مدت تمام حرکات حیوان کنترل می شود و بعد از دو ماه خود به خود از گردن حیوان باز می شود و به زندگی عادی خود ادامه می دهد.
وی با اشاره به سرگذشت این پلنگ اظهار کرد: زمانی که آرزو پیدا شد احتمال می رفت که به ضایعه نخاعی مبتلا شده باشد تصور می شد که راه نجاتی برای پلنگ وجود نداشته باشد؛ در نتیجه یکی از راهکارهای پیشنهادی، تزریق دوز بالای داروی بیهوشی برای ممانعت از درد کشیدن حیوان و خواب ابدی برای آن بود.
مدیرکل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: اما یک مجموعه خصوصی با انجام عمل رایگان جراحی ستون فقرات و نصب پروتز موفق شد برای نجات این گربه سان در معرض انقراض گامی بزرگ بردارد.
وی گفت: بعد از اینکه عمل جراحی با موفقیت به پایان رسید تیم تصمیم گرفت تا حیوان در فضایی نگهداری شود که به شرایط زیستگاه طبیعی آن نزدیک باشد تا به خوردن غذاهای دستی عادت نکند زیرا از همان ابتدا هدف رها سازی حیوان در طبیعت بعد از بهبودی بود بنابراین اگر به غذای دستی عادت می کرد شرایط برای رهاسارزی سخت می شد از این رو محل نگهداری آرزو مرحله به مرحله وسیع تر شد و به طور مداوم مورد معاینه و پایش قرار می گرفت.
تیموری اظهار کرد: در این مدت حیوانات زنده در محل نگهداری آرزو رها سازی می شد تا حیوان با شکار آنها مهارت شکار را از یاد نبرد ، پیش از رها سازی در طبیعت موفق به شکار گراز شده بود.
وی اظهار امیدواری کرد گونه های ارزشمندی مانند پلنگ از گزند حوادث به دور باشند و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی تنوع زیستی کشور برنامه هایی از جمله بیمه کردن پلنگ ها را اجرا کرده است.
منبع:ایرنا