تجدیدپذیرها اولویت برنامه انرژی ایران/تلاش برای رسیدن به ظرفیت 5هزار مگاواتی
به گزارش گروه اقتصاد ، با هدف آشنایی با دستاوردهای شرکت وستاس دانمارک در زمینه نیروگاههای بادی و مسائل مربوط به اتصال این نیروگاهها به شبکه سراسری برق کشور، همایشی از سوی این شرکت با همکاری شرکت توانیر با حضور سفیر دانمارک در تهران برگزار شد.
در همین راستا فرمد معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر در این همایش گفت: کاربرد نوین انرژی باد به شکل توربینهای بادی جهت تولید برق در ایران سابقهای بیش از ۲۰ سال دارد و در این مدت ضمن همکاری با کشورها و شرکتهای صاحب نام در عرصه ساخت توربینهای بادی به تولید در داخل کشور این توربینها نیز توجه شده است.
وی تصریح کرد: ایران از نصب توربینهای چند ۱۰۰ کیلوواتی به ساخت توربینهای چند مگاواتی دست یافته است.
فرمد با اشاره به هدف تعیین شده در برنامه ششم توسعه کشور مبنی بر توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر جهت رسیدن به ظرفیت ۵ هزار مگاوات اذعان داشت: بخش قابل توجهی از این ظرفیت به توسعه نیروگاهی بادی با مشارکت بخش خصوصی اختصاص دارد.
وی پایین بودن بهای برق و یارانهای بودن آن، ناپایداری در منابع مالی اختصاص یافته به خرید برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر، بالابودن نامتعارف هزینههای خرید برق تضمینی از نیروگاههای تجدیدپذیر، متغیر بودن تولید انرژی حاصل از منابع تجدیدپذیر و وابستگی آنها به شرایط محیطی و همچنین عدم اطمینان به تولید برق حاصل از نیروگاههای تجدیدپذیر در زمان پیک مصرف را از جمله چالشهای جدی در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور برشمرد.
فرمد با اشاره به دور بودن منابع تجدیدپذیر از مراکز مصرف برق اظهار کرد: این موضوع تمرکز شبکههای انتقال برق را جهت اتصال این نیروگاهها به شبکه ضروری میسازد.
وی استفاده از تجربه کشورها و شرکتهای پیشرو در احداث و بهره برداری نیروگاههای تجدیدپذیر را یکی از مهمترین راهکارها جهت مقابله با چالشهای پیشرو دانست و یادآور شد: این همایش فرصت مناسبی برای تبادل نظر و انتقال تجربیات و راه حلهایی است که توسط دانشمندان و صاحبنظران برای رفع این چالشها یافت شده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر نحوه تنظیم و کنترل توان اکتیو و راکتیو نیروگاههای بادی، نحوه مشارکت این نیروگاهها در کنترل فرکانس ها، الزامات و سیستمهای حفاظتی و نحوه عکس العمل این نیروگاهها در صورت بروز اتصال کوتاه در شبکه مجاور، موضوعات مرتبط با کیفیت توان و نحوه مدل سازی و شبیه سازی این نیروگاهها در شبکه خصوصاً در نقاط ضعیف را از جمله موضوعاتی عنوان کرد که در این همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
فرمد خاطرنشان کرد: ایران قصد دارد از دستاوردهای ارزشمند کشورهای پیشرو در عرصه توسعه تجدیدپذیرها استفاده کند و به زودی مشابه آن کشورها در کنار خرید تضمینی برق براساس روش Feed in tariff (تعرفه خرید تضمینی برق) به برگزاری مناقصه برای احداث یک مزرعه خورشیدی ۱۵۰ مگاواتی در یزد اقدام کند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت توانیر در انتها تاکید کرد: این اقدام به واقعی کردن قیمتهای خرید برق از تجدیدپذیرها و ایجاد فضای رقابتی سالم بین دارندگان فناوری تجدیدپذیر منجر خواهد شد.