هشدار؛ ظروف شیشهای زنگ خطری برای سلامتی! / بو کردن سیب روشی برای کاهش وزن/ غذاهای تند ریسک حمله قلبی را کاهش میدهند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ظروف شیشهای زنگ خطری برای سلامتی!، بو کردن سیب روشی برای کاهش وزن، غذاهای تند ریسک حمله قلبی را کاهش می دهند و ... را در بسته سلامت امروز میزان بخوانید.
بهترین روغنهای گیاهی برای درمان تبخال
مدیکالنیوز تودی: علاوه بر داروهای ضد ویروسی مطالعات متعددی در مورد روشهای خانگی و ترکیبهای موجود در برخی روغنها و افشرههای گیاهی انجام گرفته که نشاندهنده تاثیر آنها در درمان تبخال است. افشرهها نسبت به داروهای دیگر فوائدی دارند. به طور مثال، معمولا آنها نسبت به داورهای ضد ویروسی عوارض جانبی کمتری دارند. افشره اسطوخودوس از سالهای دور در درمان انواعی از مشکلات همچون حساسیت پوستی و کبودی کاربرد داشته است. اگرچه ممکن است این روغن روی ویروس تاثیری نداشته باشد اما در کاهش درد ناشی از تبخال موثر است. طبق نتایج یک بررسی افشره روغن نعناع میتواند فعالیت ویروسهای هرپس سیمپلکس نوع یک و دو را متوقف کند. در این بررسی آمده است اسانس نعناع میتواند در درمان عفونتهای مکرر هرپس موثر باشد. اگرچه روغن گل داوودی مخصوص درمان ویروس هرپس سیمپلکس نیست، تحقیقات نشان میدهد این روغن دارای تاثیر ضد التهابی قوی است که میتواند علائم این عارضه را تسکین دهد. روغن اکالیپتوس هم به دلیل خواص ضد التهابی در درمان تبخال مفید است. بررسیها نشان میدهد روغن اکالیپتوس میتواند التهاب را کاهش دهد. با کاهش التهاب، اکالیپتوس فرآیند درمان تبخال را تسریع میکند. تاثیر روغن گل میخک روی ویروس هرپس و ویروسهای دیگر از جمله هپاتیت C بررسی شده است. گل میخک روی ویروسهای هرپس سیمپلکس تاثیر ضد ویروسی و آنتی میکروبی دارد. همچنین درد مرتبط با تبخال را کاهش میدهد.
غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان موجب کاهش ریسک دیابت نوع۲ می شود
مهر: مطالعه جدید نشان می دهد افرادی که غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مصرف می کنند، با کاهش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ روبرو هستند. این مطالعه اثبات کرده است که میوه، سبزیجات، شکلات تلخ، آلو بخارا، بلوبری، توت فرنگی، فندق و نوشیدنی های داغ نظیر قهوه و چای به قدر کافی حاوی آنتی اکسیدان موردنیاز برای کنترل دیابت هستند. سرپرست تیم تحقیق در موسسه تحقیقاتی پزشکی فرانسه، در این باره می گوید: این ارتباط بعد از در نظرگرفتن تمام فاکتورهای پرخطر ابتلا به دیابت نظیر سیگار کشیدن، سطح تحصیلات، فشارخون، کلسترول بالا، سابقه خانوادگی دیابت و از همه مهم تر شاخص توده بدنی همچنان وجود داشت. محققان در این مطالعه بالغ بر ۶۴,۲۲۳ زن را در یک مدت ۱۵ ساله مورد مطالعه قرار دادند. تمام شرکت کنندگان در زمان شروع مطالعه فاقد دیابت بودند. محققان یک پایگاه داده برای محاسبه میزان مصرف آنتی اکسیدان رژیمی توسط هر شرکت کننده براساس پاسخ خودشان ایجاد کردند. محققان دریافتند ریسک ابتلا به دیابت با افزایش میزان مصرف آنتی اکسیدان در بین شرکت کنندگان کمتر می شود.
کاهش ریسک سرطان لوزالمعده در زنان با رژیم غذایی کم چرب
به گفته محققان، رژیم غذایی کم چرب ریسک سرطان لوزالمعده (پانکراس) را در زنان مسن کاهش می دهد. در مطالعه جدید بیش از ۴۶ هزار زن چاق و دارای اضافه وزن در رده سنی ۵۰ تا ۷۹ سال که رژیم غذایی پرچرب داشتند حضور داشتند. این آزمایش بالینی بین سال های ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۸ انجام شد. شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که چربی کمتر و میوه، سبزیجات و غلات بیشتر مصرف می کردند (گروه مداخله) و گروه دیگر رژیم غذایی عادی خودشان را دنبال کردند (گروه مقایسه). این آزمایش تا سال ۲۰۰۵ ادامه داشت. بعد از ۱۵ سال پیگیری وضعیت این افراد، ۹۲ مورد سرطان لوزالمعده در گروه مداخله و ۱۶۵ مورد در گروه مقایسه شناسایی شد. به گفته محققان، این ارقام به معنای ۳۵ درصد در گروه مداخله و ۴۱ درصد در گروه مقایسه است. سرپرست تیم تحقیق از دانشکده پزشکی بایلور تکزاس، در این باره می گوید: براساس مطالعات مشاهده ای قبلی، ما می دانیم که رژیم غذایی نقش مهمی در ریسک ابتلا به سرطان لوزالمعده در مردان و زنان دارد. اما تاکنون هیچ آزمایشی در مورد تاثیر تغییر رژیم غذایی بر اصلاح این ریسک انجام نشده بود. تجزیه و تحلیل نشان می دهد رژیم غذایی کم چرب به خصوص در کاهش ریسک سرطان لوزالمعده در زنان چاق و دارای اضافه وزن بعد از یائسگی موثر است. با این حال محققان در این مطالعه دریافتند رژیم غذایی کم چرب تاثیری بر کاهش ریسک بیماری در زنان دارای وزن عادی می شود.
غذاهای تند ریسک حمله قلبی را کاهش می دهند
طبق نتایج مطالعات جدید، افرادی که غذاهای تند مصرف می کنند احتمالا نمک کمتری مصرف کرده و فشارخون پایین تری دارند، از اینرو با کاهش ریسک حملات قلبی و سکته روبرو هستند. محققان چینی می گویند افرادی که غذاهای تند مصرف نمی کنند احتمالا به طورمیانگین ۱۳.۴ گرم نمک در روز مصرف می کنند. درحالیکه میانگین مصرف روزانه نمک برای افراد مصرف کننده غذاهای تند تنها ۱۰.۳ گرم است. نتایج نشان داد فشارخون سیستولیک (عدد بالا) برای افراد عاشق غذاهای تند در مقایسه با افراد دارای کمترین تمایل به غذاهای تند و فلفلی، ۸ mmHg پایین تر بود. فشارخون دیاستولیک (عدد پایین) برای گروه عاشق غذاهای تند ۵ mmHg پایین تر بود. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پزشکی ارتش چین، در این باره می گوید: مطالعه ما نشان می دهد لذت بردن از طعم تند فلفل شیوه موثری برای کاهش مصرف نمک و فشارخون است و ارتباطی با نوع و میزان غذا ندارد. محققان در این مطالعه از تکنیک های تصویربرداری برای بررسی دو منطقه مغز شرکت کنندگان، یعنی اینسولا و قشر اوربیتوفرنتال مغز که در درک طعم شوری نقش دارند، استفاده کردند. آنها دریافتند مناطق تحریک شده بواسطه نمک و فلفل باهم همپوشانی دارند و فلفل موجب افزایش فعالیت مغز در مناطق فعال شده از طریق نمک می شود. به گفته محققان، این افزایش فعالیت مغز موجب حساسیت بیشتر افراد به نمک شده و بدین ترتیب آنها می توانند از غذای بدون نمک هم لذت ببرند.
کاهش درد استخوانها و مفاصل را با این فرمول طبیعی تجربه کنید
عصرایران: استخوان ها و مفاصل مسئولیت پشتیبانی از بدن را بر عهده دارند. آنها به یکدیگر متصل شده و حرکت را تسهیل می کنند. با این وجود، تنش و درد که به طور مرتب می توانند تکرار شوند، مشکلی شایع در رابطه با استخوان ها و مفاصل محسوب می شوند. در بیشتر مواقع، این شرایط به واسطه واکنشی التهابی که از سیستم ایمنی بدن ناشی می شود، شکل می گیرد. شکل گیری درد در استخوان ها و مفاصل می تواند ناشی از فرسایش آنها به واسطه افزایش سن باشد. اما بیماری یا آسیب دیدگی می توانند درد در استخوان ها و مفاصل را در افراد جوان نیز ایجاد کنند. به هر دلیلی که شکل گرفته باشند، این قبیل دردها می توانند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی، به ویژه زمانی که فرد را از انجام وظایف روزانه زندگی خود ناتوان می سازند، تحت تاثیر قرار دهند. خوشبختانه، با نظارت بر رژیم غذایی می توان اطمینان حاصل کرد که مواد مغذی ضروری برای تقویت استخوان ها و مفاصل در اختیار بدن قرار می گیرند. یک نوشیدنی طبیعی که در واقع یک شیک محسوب می شود از شیر بادام، هویج، و زردچوبه تهیه می شود و یک روش درمانی قدیمی است که به واسطه ویژگی های ضدالتهابی و ضددرد خود شناخته شده است. این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است. مصرف آن با التهاب و دردی که استخوان ها و مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهند، مبارزه می کند. میزان قابل توجه کلسیم، ماده معدنی که به حفظ تراکم استخوانی در سطوح مطلوب کمک می کند، یکی از دلایل تمایز این نوشیدنی است. افزون بر این، به لطف محتوای بالای پتاسیم و منیزیم، این نوشیدنی برای کاهش سدیم اضافی موجود در بدن نیز مناسب است. سدیم می تواند موجب التهاب در بافت های همبند شود. شیر بادام یک نوشیدنی گیاهی است که به عنوان جایگزینی طبیعی برای شیر مورد استفاده قرار می گیرد و برای افرادی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند، توصیه می شود. شیر بادام حاوی کلسیم، ویتامین E، و اسیدهای چرب امگا-3 است، که به بهبود گردش خون و فرآیندهای التهابی کمک می کنند. با گنجاندن شیر بادام در رژیم غذایی خود می توانید به تقویت استخوان ها کمک کنید و همچنین درد عود کننده در مفاصل را کاهش دهید. آنتی اکسیدان های موجود در هویج برای پیشگیری از پیری زودرس اندام های بدن بسیار مهم هستند. سطوح بتاکاروتن و همچنین ویتامین های C و E موجود در هویج به حفظ وضعیت خوب رباط ها و تاندون ها و پیشگیری از انحطاط مفاصل کمک می کنند. افزون بر این، هویج برای گردش خون انسان خوب است، که برای اکسیژنرسانی به سلول ها در تمام بافت های بدن اهمیت دارد.
استفاده از ظروف شیشهای، زنگ خطر بزرگی برای سلامتی!
ایسنا: نتایج مطالعات نشان میدهد که ظروف تزئینی ممکن است زیبا به نظر برسند اما استفاده از آنها برای سلامتی مضر است. محققان اظهار کردند: رنگ استفاده شده در شیشه، حاوی سطوح بالقوه سمی سرب و کادمیم است که منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مختلفی میشود. محققان دانشگاه پلیموث، 197 آزمایش بر روی ظروف شیشهای نو و دست دوم انجام دادند و دریافتند که در 139 مورد سرب و 134 مورد کادمیم در سطح شیشه دیده میشود. غلظت سرب در لبه لیوان، گاهی بیش از هزار بار، بالاتر از حد مجاز است. پژوهشگر ارشد این بررسی عنوان می کند که عناصر خطرناک در رنگ و لعاب شیشههای تزئینشده، پیامدهای بسیاری برای سلامتی انسان و محیطزیست دارند. موضوع جالب اینجاست که سطح بالای سرب و کادمیم در خارج و لبه ظروف هم یافت میشوند. بروز اثرات خطرات استفاده از این ظروف برای سلامتی پس از یک دوره طولانیمدت مشاهده میشود بنابراین صنایع شیشهسازی باید در اینباره اقدام فوری انجام دهند. محققان توصیه میکنند که باید جایگزینهای ایمن برای این محصولات پیدا شود تا برای سلامتی هم خطری نداشته باشند.
چند را ه عجیب برای کاهش وزن و لاغری
مجله سلامت: مطالعات انجام شده نشان میدهد که بو کردن سیب سبز میتواند اشتهای شما بین دو وعده غذایی را سرکوب کند. اصلا لازم نیست سیب را گاز بزنید، بو کردن آن به تنهایی کافی خواهد بود. این روش با موز نیز کار میکند. اگر حس گرسنگی زیادی دارید و به خاطر کاهش وزن دوست ندارید، غذای زیادی بخورید، موز یا سیب را بردارید و بو کنید. زنان فرانسوی یک ترفند ساده برای کنترل غذای مصرفی خود دارند. آنها یک روبان پارچهای را دور شکم خود و زیر لباس میپوشند. زمانی که روبان تنگتر میشود متوجه میشوند که باید دست از غذا خوردن بکشند و سیر شدهاند. اینکار به آنها کمک میکند به طور آگاهانه جلوی مصرف زیاد غذا را بگیرند. قبل از این که خوردن وعده غذایی خود را آغاز کنید، از آن عکس بگیرید و به آن نگاه کنید. همان طور که عکس را بررسی میکنید، متوجه مواردی خواهید شد که قبلا آن را ندیدهاید. ممکن است سس زیادی به سیبزمینی آماده شده اضافه کرده باشید. این یک ترفند ساده است که به شما کمک میکند به صورت آگاهانه جلوی ورود کالری اضافی به بدن را بگیرید. این ترفند نیز همانند گزینه قبلی عمل میکند و باعث میشود در مورد غذایی که میخورید هوشیارتر باشید. یک مجله غذایی خوب بگیرید و هر چیزی که در روز مصرف میکنید را در آن یادداشت کنید. در پایان هر روز به مقدار غذایی که مصرف کردهاید نگاه کنید و راههایی برای بهبود عادتهای غذایی خود بیابید. خوردن غذا جلوی آینه میتواند به شما کمک کند حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهید. در این صورت در مورد چیزی که میخورید، آگاهتر خواهید بود. شمعهایی که بوی وانیل دارند میتوانند اشتهای شما را کمتر کند. افرادی که عاشق خوردن شیرینی و مواد شیرین هستند باید از این شمعها بعد از مصرف وعده غذایی خود استفاده کنند تا اشتهای خوردن این مواد را نداشته باشند.
ترفندی جالب برای رهایی از استرس
ایرنا: محققان دانشگاه گرانادا واقع در اسپانیا دریافتند قرار گرفتن در معرض نور آبی پس از تجربه فشارهای روانی، موجب تسریع رهایی از استرس و بازیابی آرامش می شود. در این تحقیقات، منظور از فشار روانی، فشارهای کوتاهمدت و حاد ناشی از روابط اجتماعی است. محققان این تحقیقات را با کمک 123 داوطلب 18 تا 37 ساله به انجام رساندند. برای این منظور پس از این که داوطلبان در معرض فشارهای روانی موردنظر قرار میگرفتند، آنها را در دو دسته مجزا درون اتاقی قرار دادند که آرامش خود را بازیابند. در این اتاق تنها یک لامپ LED قرار داشت. برای دسته اول از داوطلبان در این اتاق ابتدا به مدت 10 دقیقه نور سفید و سپس 10 دقیقه نور آبی روشن شد. برای دسته دوم ابتدا نور آبی و سپس نور سفید روشن شد. در طول مدت آزمایش نشانههای زیستی داوطلبان شامل ضربان قلب و فعالیت مغز مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت معلوم شد سرعت بازیابی آرامش گروهی که ابتدا در معرض نور آبی قرار گرفتند در مقایسه با گروه دیگر بسیار بالاتر بوده است. در واقع این گروه ظرف مدت 1.1 دقیقه آرامش خود را به دست آوردند در حالی که اعضای گروه دیگر برای بازیابی آرامش به 3.5 دقیقه زمان نیاز داشتند.