توضیحاتی در رابطه با آیین نامه تعیین گروههاى شغلى و امور اداری و استخدامی قضات
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از معاونت منابع انسانی قوه قضائیه، معاونت منابع انسانی قوه قضائیه نظر به سؤالات همکاران قضایى پیرامون اصلاحیه آیین نامه تعیین گروه هاى شغلى، اعلام کرد:
اگرچه علت اصلی اصلاح آیین نامه، تطبیق آن با قانون جدید آیین دادرسى کیفرى بود و این رویکرد، حداقلِ تغییرات را ایجاب میکرد؛ با وجود این در فرصت پیش آمده پارهای تغییرات در آیین نامه مذکور پیشنهاد و اعمال شد.
غیر از پاره اى اصلاحات عبارتى، مزایاى اصلاحیه به شرح ذیل قابل توجه مى باشد:
١-عدم نیاز قضات به ارائه تقاضاى ترفیع پایه به دادگاه عالى انتظامى و مکلف شدن امور ادارى واستخدامى قضات به ارائه لیست قضات حائز شرایط از حیث سنوات به دادگاه عالى انتظامى با رویکرد تکریم همکاران قضایى
٢-مکلف شدن امور ادارى واستخدامى قضات و مراجع نظارتى به اعلام و بررسى سوابق قضاتى که پس از سه سال توقف، مى توانند به گروه بالاتر ارتقاء یابند حداکثر تاموعد اعطاى گروه. بدیهى است درصورت فقدان مانع، احکام ریالى اعطاى گروه با این اصلاحیه در هنگام انقضاء سه سال توقف قابلیت صدور
١-٣ - تقلیل ساعات آموزش از ٣٠٠ ساعت به ٢٠٠ ساعت موضوع مزایاى خواهد یافت. این ماده نیز با رویکرد رعایت بیش از پیش شأن قضات محترم اصلاح گردیده است.
٣-با رویکرد توجه به قضات محترم شاغل در واحدهاى قضایى که درکم برخوردارى مضاعفى مشغول فعالیت هستند موادى به شرح ذیل اصلاح شده است:
نیم گروه آموزشى تبصره ٣ ماده ٦،
٢-٣- اعطاى مزایاى ٢ گروه شغلى به قضات حائز شرایط بازنشستگى در سه سال اول مازاد بر سى سال خدمت
٣-٣- افزایش مزایاى قضات واحدهاى قضایى درجات ٢ و ٣ استان هاى درجه ٢ موضوع ماده ١٣ آیین نامه
٤-٣- براساس تبصره ١ ماده ١٣ آیین نامه مزایاى ٢ تا ٣ گروه علاوه بر مزایاى مندرج در جدول ماده ١٣ به قضات شاغل در واحدهاى قضایى که به طور مضاعف کم برخوردار مى باشند پرداخت خواهد شد.٥-٣- بر اساس تبصره ماده ١٩ قضات غیربومى شاغل در واحدهاى قضایى مذکور از امتیازات ویژه اى (که متعاقباً دستورالعمل آن توسط معاونت منابع انسانى و با هماهنگى معاونت راهبردى تهیه وبه تصویب ریاست محترم قوه قضاییه خواهد رسید) علاوه بر امتیازات پیش گفته برخوردار خواهند شد.
٤-بر اساس ماده ١٨ بسیارى از قضات که به لحاظ رعایت سقف گروه هاى شغلى از مزایاى آیین نامه بى بهره یا کم بهره مى ماندند، مورد توجه قرارگرفته و از این پس در صورت فوق، مزایاى مذکور محاسبه و به عنوان مزایاى غیر مستمر پرداخت خواهدشد.
٥-به قضاتى که فعالیت علمى وپژوهشى نظیر تألیف وتدریس داشته باشند، میزان ٢٥٠ ساعت از آن به عنوان بخشى از ٣٠٠ ساعت آموزش به عنوان آموزش حین خدمت تلقى و مزایاى تبصره ٣ ماده ٦ پرداخت خواهدشد.
٦-در گروه هاى شغلى ٢ تا ٦ سمت قضایى دادرس اجراى احکام مدنى الحاق گردیده که قضات زن نیز مى توانند آن را تصدى نمایند.
٧-مطابق با قانون آیین دادرسى کیفرى مصوب ٩٤ کلیه سمت هاى قضایى شاغل در سازمان قضائی نیروهاى مسلح هم رتبه قضات دادگسترى شده اند.
٨-با اصلاح تبصره ٤ ماده ٨ امکان ارتقاء دارندگان پایه مادون یازده در صورت داشتن سنوات قضایى لازم (١٨ سال سنوات) به گروه شغلى ٩ و بالاتر فراهم گردید.
٩-قضات شاغل در شهر تهران اعم از محاکم دادگسترى شهر تهران، دیوان عالى کشورو دادسراى آن، دادسرا ودادگاه عالى انتظامى قضات، دیوان عدالت ادارى و قضات مأمور در سازمان هاى تابعه وواحدهاى ستادى مستقر در شهر تهران از تاریخ ١٣٩٦/٩/١ از مزایاى نیم گروه شغلى بهرهمند خواهند شد. (البته به استثناى سمت هاى قضایى احصاء شده در صدر تبصره ٥ ماده ٨ که هم اکنون از مزایاى یک گروه شغلى بهرهمند مى باشند.
١٠-ضمن رفع ابهام از سمت هاى دریافت کننده مزایاى اجراى احکام کیفرى، سمت قضایى معاون اجراى احکام دادستان شهرستان مرکز استان نیز به تبصره ٦ ماده ٨ الحاق گردید تا از مزایاى مذکور بهرهمند شوند.
١١-با اصلاح تبصره ذیل ماده ١٠، حداکثر مزایاى پرداختى به قضاتى که حائز شرایط بازنشستگى بوده و در بالاترین گروه شغلى قرار دارند یا از مزایاى آن بهرهمند مى شوند، از مزایاى ٥ گروه شغلى به ١٠ گروه شغلى اصلاح و افزایش یافته است. بدین ترتیب قضات محترم با ٤٠ تا ٥٠ سال سابقه خدمت بابت هر ٢ سال سابقه خدمت بیشتر از مزایاى یک گروه شغلى بیشتر بهرهمند خواهند شد.
١٢-بر اساس ماده ١٢ اصلاحیه آیین نامه مزایاى ایثارگران محترم از مزایاى یک گروه شغلى به مزایاى دو گروه شغلى افزایش یافته است.
١٣-براساس تبصره ١ ماده ١٢ با تمایز قائل شدن بین قضاتى که در اثر سوء قصد دچار نقص عضو مى شوند با قضاتى که بدین لحاظ کشته مى شوند، حسب مورد مزایاى متعلقه افزایش یافته است.
١٤-با رفع ابهام از تبصره ٢ ماده ١٢، امکان بهره مندى قضات محترم حالت اشتغالى که به همکارى باقوه قضاییه ادامه دهند (چه آنانى که با ابلاغ حالت اشتغال در حال حاضر فعالیت نداشته و هم اکنون آمادگى خود را جهت خروج از حالت اشتغال اعلام نموده وبا لغو ابلاغ مذکور امرقضایى را مجدداً تصدى نمایند وچه قضاتى که بالقوه امکان بهره مندى از مزایاى حالت اشتغال را داشته اند ولیکن تاکنون امر قضا را در تصدى دارند) از مزایاى تا حداکثر ٦٠ ٪حقوق ومزایاى متعلقه از تاریخ اول آذر ماه سال جارى فراهم خواهد شد.
١٥-بر اساس ماده ٢٠ آیین نامه مزایاى کاهش مدت توقف از ٣ سال به ٢ سال قضات شاغل در واحدهاى قضایى کم برخوردار مضاعف، ازتاریخ ١٣٩٤/٧/١ محاسبه و نسبت به قضات مذکور اعمال خواهد شد.
درپایان ودر پاسخ به سؤالات عدیده همکاران قضایى درخصوص افزایش سراسرى حقوق و مزایاى قضات محترم اعلام مى دارد این مهم مستلزم طى تشریفات قانونگزارى از طریق هیئت وزیران و مجلس شوراى اسلامى مى باشد که با تهیه و تدوین لایحه جامع ادارى واستخدامى قوه قضاییه (که در آن افزایش حقوق و مزایاى قضات پیش بینى گردیده است) و ارسال آن به دولت، در حال حاضر در کمیسیون اجتماعى دولت در دست بررسى و نهایى شدن مى باشد تا پس از تصویب در هیئت وزیران به مجلس شوراى اسلامى تقدیم گردد.
با تقدیم احترام به جامعه قضایى کشور امید است با دعاى خیر همه عزیزان امکان خدمت رسانى بیشتر به صاحب منصبان محترم قضایی نصیب و فراهم گردد.
انتهای پیام/