همه چیز درباره احکام خواندن سوره سجده دار در نماز
به گزارش گروه فضای مجازی ، چهار آیه در قرآن کریم وجود دارد که هنگام خواندن آنان، بایستی سجده کرد، که حکم شرعی مربوط به خواندن این آیات در نماز را در ادامه بخوانید:
حضرت آیتالله خامنهای
سؤال: اگر کسی در نمازش عمداً یا سهواً یکی از سورههای سجده دار را بخواند حکم نمازش چیست و چه وظیفه ای دارد؟
جواب: در نماز واجب، خواندن سورههای سجده دار جایز نیست و اگر عمداً یا سهواً یکی از آن سورهها را بخواند تا به آیه سجده برسد، باید بنابر احتیاط واجب سجدهی تلاوت را بجا آورد و برخیزد و اگر سوره تمام نشده، آن را تمام کند و نماز را به آخر برساند، سپس نماز را اعاده کند. و اگر قبل از رسیدن به آیهی سجده متوجه شد، احتیاط واجب آن است که سوره را رها کند و سوره دیگری بخواند و نماز را تمام کند و سپس نماز را اعاده نماید.
آیتالله مکارم شیرازی
هرگاه در نماز واجب، یکی از چهار سورهای را که آیه سجده دارد عمدا بخواند، بنابر احتیاط واجب باید سجده را بجا آورد سپس برخیزد و حمد و سوره دیگری بخواند و نماز را تمام کند و بعد اعاده نماید.
سؤال: اگر كسى در حال سجده نماز باشد و آیه سجده دار بشنود وظیفه اش چیست؟
جواب: اگر در سجده است سجده دیگر لازم نیست و نمازش صحیح است.
سؤال: اگر در غیر نماز در حال سجده باشیم و در این حال آیه سجده دار بشنویم، آیا همان سجده کفایت می کند یا باید سجده دیگر به جا آورده شود؟
جواب: هرگاه در غير نماز در حال سجده آيه سجده را بخواند يا به آن گوش فرا دهد، بايد سر از سجده بر دار د و دوباره سجده كند.
آیت الله العظمی سیستانی
واجب است که پس از خواندن آیه سجده، سجده نماید ولی اگر سجده را بجا آورد نمازش بنابر احتیاط باطل میگردد و لازم است که آن را دوباره بخواند مگر اینکه سهوا سجده کند و اگر سجده را بجا نیاورد، میتواند نماز را ادامه بدهد اگر چه در ترک سجده گناه کرده است.