کاهش آمار زمین خواری با اقدامات دستگاه قضا/ به صفر رسیدن پروندههای زمین خواری در 12 مرکز استان
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، اینروزها مساله محیط زیست برای جامعه بسیار مهم است؛ به شکلی که توجه و جلوگیری از تخریب آن یکی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب، مردم و مسئولان است. با وجود فعالیت هایی که برخی دستگاههای متولی حفظ اراضی ملی در این زمینه انجام می دهند اما دستگاه قضا در صف مقدم مبارزه با زمین خواری قرار دارد و به عنوان مدعیالعموم در این زمینه ورود کرده و با تخریب ساختوسازهای غیرمجاز و تشکیل پرونده با زمینخواران برخورد قاطعانه دارد.
رییس قوهقضاییه نیز در برخورد با زمین خواری همواره تاکید داشته و برای این موضوع در استانها شعب ویژه برای رسیدگی به پروندههای زمینخواری تشکیل شده است. آیت الله آملی لاریجانی ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ با صدور بخشنامهای به مراجع قضایی سراسر کشور دستور داد که از تعدی و تخریب منابع طبیعی و تغییر کاربری بیرویه اراضی کشاورزی جلوگیری بهعمل آید.
برخورد با زمینخواری و تغییرکاربردی بدون هیچگونه خط قرمزی از سوی دستگاه قضا صورت میگیرد؛ به طوریکه روسای کل دادگستری استانهای مختلف، از توقف رشد زمینخواری با اقدامات انجام شده خبر دادهاند.
سخنگوی قوه قضائیه: رفع تصرف از ۲۰ هزار و ۳۴۱ هکتار از اراضی ملی در شش ماهه امسال
حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژهای، معاون اول و سخنگویقوهقضاییه در یکصد و نوزدهمین نشست خبری خود با اشاره به کاهش آمار زمینخواری باتوجه به اقدامات دستگاه قضا یادآور شد: آمار زمینخواری و تصرفات کم شده است، ولی مبارزه همچنان بطور جد ادامه دارد.
معاون اول دستگاه قضا با اشاره به آمار مبارزه با زمینخواری در ۲۳ استان طی ۶ ماهه نخست سال ۹۶ اظهار کرد: در طول ۶ ماه سال ۹۶ یعنی تا پایان شهریور ۹۶، ۲۰ هزار و ۳۴۱ هکتار از زمینهایی که در طول سالهای مختلف تصرف شده بود رفع تصرف شد و به منابع طبیعی یا دولتی بازگردانده شد.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای ادامه داد: بیش از ۴۷ هکتار اعم از دیوار، ساختمان، بناهای غیرمجازی که در حریمها یا جایی که نباید میساختند ساخته شده بود، قلع و قمع داشتیم.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه: پرونده زمین خواری در 12 مرکز استان به صفر رسیده است
علیرضا ساوری مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاون اجتماعی قوه قضائیه نیز در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمان با بیان اینکه در ۱۲ مرکز استان پرونده زمین خواری تقریبا به صفر رسیده است، گفت: برای جلوگیری از تغییر کاربریها به سمت هشدار و انذار به مالکین دولتی و خصوصی برویم.
معاون دادستان کل:باید به مساله پیشگیری و تجاوز به منابع طبیعی بیش از پیش توجه کنیم
محمدجواد حشمتی، معاون قضایی دادستان کل کشور نیز چندی پیش در دوازدهمین هماندیشی شورای حفظ حقوق بیتالمال هرمزگان گفت: سودجویان برای تصرف و به بهانههای مختلف دست به سندسازی و جعل حرفهای میزنند و در برخی مواقع این اقدام ناشی از عدم مستندسازی زمینهای ملی است.
حشمتی با اشاره به اینکه عدهای به دنبال لطمه زدن به جنگلها، رودخانهها، سواحل، آب و خاک کشور هستند که این امر موجب وارد آمدن خسارتهایی به محیط زیست کشور شده است، میگوید: ما باید به مساله پیشگیری و تجاوز به منابع طبیعی بیش از پیش توجه کنیم و دستگاههای مسئول باید در این باره هماهنگ و همراه باشند.
عضو کمیسیون قضایی مجلس: عملکرد مثبت قوهقضاییه درمقابله با مینخواری
محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگویی با اشاره به اینکه عملکرد قوهقضاییه در مقابله با زمینخواری مثبت است، اظهارمیکند: باید دیگر دستگاههای متولی در این زمینه با قوهقضاییه برای جلوگیری از هرگونه تخریب محیط زیست همکاری لازم را داشته باشند.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی در تمام سال موضوع برخورد با زمینخواری را در دستور کار خود دارند، میگوید: زمینخواران در امان نخواهند بود و با رصد و ورود قوهقضاییه آنها مجازات خواهند شد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با افزایش نظارتهای مسئولان در صدور مجوزها به طور قطع شاهد کاهش ساخت و ساز غیرمجاز در کشور خواهیم بود.