۴ راهکار ساده برای داشتن هضم و گوارش بهتر
آیا تا به حال فکر کردهاید چرا وزن کم نمیکنید یا احساس نفختان حتی پس از خوردن مقادیر مختصر غذا برطرف نمیشود؟ در این صورت، احتمالا نیاز به تقویت آنزیمهایی دارید که مسئول هضم غذا هستند.
خبرگزاری میزان -
نوشیدن آب گرم به جای مایعات سرد
امی شاپیرو، کارشناس تغذیه توصیه میکند هنگام غذا خوردن از نوشیدن مایعات سرد اجتناب شود. به گفته این کارشناس تغذیه با ورود غذا به دهان، آنزیمهای گوارشی بزاق آزاد میشوند. ترکیب شدن این آنزیمها با مایعات بویژه مایعات سرد باعث میشود این آنزیمها قادر به تجزیه غذا قبل از ورود آن به معده نباشند. در نتیجه، غذا در سیستم گوارشی به درستی هضم نمیشود و نفخ ایجاد میشود. نوشیدن مایعات گرم باعث میشود شکسته شدن و هضم غذا سریعتر صورت بگیرد. مایعات گرم همچنین به حرکت رودهای بهتر کمک میکنند و مانع ایجاد نفخ میشوند.
به گفته شاپیرو، لاکتوز و کلمها دو مورد از موادغذایی رایجی هستند که سیستم گوارش نمیتواند آنها را براحتی تجزیه کند. کلمها به دلیل داشتن فیبرهای غذایی و قندهای خاص اگر به مقدار زیاد مصرف شوند ممکن است هضم دشواری داشته باشند. هضم لاکتوز، قندی که عمدتا در محصولات لبنی یافت میشود نیز ممکن است برای دستگاه گوارش دشوار باشد؛ بنابراین بهتر است در میزان مصرف این مواد غذایی دقت شود.
هضم غذا از دهان آغاز میشود. شاپیرو میگوید جویدن درست و آهسته غذا با کاستن از میزان هوای بلعیده شده باعث میشود از ایجاد نفخ و گاز جلوگیری شود. همچنین بزاق دهان حاوی آنزیمهای گوارشی است که به شکستن مواد غذایی قبل از ورود آنها به معده کمک میکنند. در نتیجه، هضم غذا و جذب تمام مواد مغذی آن برای معده آسانتر میشود.
مصرف مواد غذایی تقویت کننده هضم غذا
خوردن غذاهایی که به طور طبیعی دارای آنزیمها هستند، هضم را آسانتر میکند. به گفته شاپیرو، برخی مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، زنجبیل، دانه رازیانه و زیره سبز که دارای خواص ضد اسپاسمی هستند برای هضم مفید هستند و به آرامش سیستم گوارش کمک میکنند. افزون بر این، این مواد با کمک به آزاد شدن بزاق، شیرههای گوارشی و صفرا در هضم بهتر پروتئینها و دیگر ترکیبات مواد غذایی نقش دارند.
به گزارش گروه فضای مجازی ، چند مورد به شما در داشتن هضم بهتر کمک میکند:
نوشیدن آب گرم به جای مایعات سرد
امی شاپیرو، کارشناس تغذیه توصیه میکند هنگام غذا خوردن از نوشیدن مایعات سرد اجتناب شود. به گفته این کارشناس تغذیه با ورود غذا به دهان، آنزیمهای گوارشی بزاق آزاد میشوند. ترکیب شدن این آنزیمها با مایعات بویژه مایعات سرد باعث میشود این آنزیمها قادر به تجزیه غذا قبل از ورود آن به معده نباشند. در نتیجه، غذا در سیستم گوارشی به درستی هضم نمیشود و نفخ ایجاد میشود. نوشیدن مایعات گرم باعث میشود شکسته شدن و هضم غذا سریعتر صورت بگیرد. مایعات گرم همچنین به حرکت رودهای بهتر کمک میکنند و مانع ایجاد نفخ میشوند.
پرهیز از مواد غذایی دیر هضم
به گفته شاپیرو، لاکتوز و کلمها دو مورد از موادغذایی رایجی هستند که سیستم گوارش نمیتواند آنها را براحتی تجزیه کند. کلمها به دلیل داشتن فیبرهای غذایی و قندهای خاص اگر به مقدار زیاد مصرف شوند ممکن است هضم دشواری داشته باشند. هضم لاکتوز، قندی که عمدتا در محصولات لبنی یافت میشود نیز ممکن است برای دستگاه گوارش دشوار باشد؛ بنابراین بهتر است در میزان مصرف این مواد غذایی دقت شود.
آهسته غذا خوردن
هضم غذا از دهان آغاز میشود. شاپیرو میگوید جویدن درست و آهسته غذا با کاستن از میزان هوای بلعیده شده باعث میشود از ایجاد نفخ و گاز جلوگیری شود. همچنین بزاق دهان حاوی آنزیمهای گوارشی است که به شکستن مواد غذایی قبل از ورود آنها به معده کمک میکنند. در نتیجه، هضم غذا و جذب تمام مواد مغذی آن برای معده آسانتر میشود.
مصرف مواد غذایی تقویت کننده هضم غذا
خوردن غذاهایی که به طور طبیعی دارای آنزیمها هستند، هضم را آسانتر میکند. به گفته شاپیرو، برخی مواد غذایی مانند گوجه فرنگی، زنجبیل، دانه رازیانه و زیره سبز که دارای خواص ضد اسپاسمی هستند برای هضم مفید هستند و به آرامش سیستم گوارش کمک میکنند. افزون بر این، این مواد با کمک به آزاد شدن بزاق، شیرههای گوارشی و صفرا در هضم بهتر پروتئینها و دیگر ترکیبات مواد غذایی نقش دارند.
منبع:جام جم آنلاین
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *