شکست سیاست یکجانبه گرایی حقوق بشر غربی در مواجهه با ایران / سیاستهای اتحادیه اروپا تحت تاثیر صهیونیستها است
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، استفاده نمایشی از مفاهیم حقوق بشر در جهت کسب سود سیاسی حداکثری یکی از شگردهای اتحادیه اروپا در تلاشی ( البته ناموفق ) برای تحمیل خواستههای خود به جمهوری اسلامی ایران بوده و هست، اما غرب باید بداند جمهوری اسلامی هرگز زیر بار این شگردها حتی با وجود تحریم ها و قطعنامه های سیاسی نخواهد رفت و بر مواضع دینی و اصولی خود پایند است.
تحریم هایی که اروپا علیه ایران تمدید کرد
شورای اتحادیه اروپا، تحریمهای اعمالشده علیه ایران به بهانههای ادعایی حقوق بشر را به مدت یکسال دیگر تمدید کرد! این خبری بود که اوایل سال جاری از سوی رسانه های داخلی و خارجی منتشر شد. این تحریم ها که به مادر تحریم ها یا سیاهچاله تحریم ها معروف شده از هفته گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران به اجرا درآمد. اعمال تحریم های بیشتر به بهانههای مختلف از جمله برنامه موشک های بالستیک ایران، تحریم های ادعایی مرتبط با تروریسم،تحریم های بیشتر در رابطه با اشخاص حقوقی و تحریم های تسلیحاتی، که اتحادیه اروپا با هماهنگی آمریکا قرار است آنها را علیه جمهوری اسلامی ایران پیاده کند.
این در حالی است که اتحادیه اروپا از سویی ادعای گفتگو و توسعه روابط اقتصادی و تجاری و سیاسی با ایران را دارد، اما در عین حال برنامه تحریم ایران را نیز در دستور کار خود قرار می دهد! رفتار اروپایی ها در برخورد با جمهوری اسلامی این ضرب المثل را تداعی می کند که دم خروس را باور کنم یا... !
اتحادیه اروپا در حالی جمهوری اسلامی را به نقض حقوق بشر متهم می کند که در مواجهه با نقض حقوق بشر در یمن، عراق ، سوریه ، میانمار، بحرین و عربستان سکوت کرده و ضمن انفعال در این رابطه همواره سیاست دوپهلویی را در پیش گرفتهاند.
بخش اول و دوم این گزارش را می توانید اینجا و اینجا ملاحظه فرمایید.
نظر دبیر ستاد حقوق بشر درباره دلیل واقعی تحریم ها
دکتر محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر درباره اعمال تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران می گوید: وقتی از سوی دشمن تیری به سوی ما رها شد، باید دقیقاً بدانیم که به کجا میخورد و چه جاهایی را هدف قرار داده است. پیش از این ایران از نظر توانمندی هستهای در حال رشد و پویایی بود. هسته ای را بهانه کردند. پس از برجام بنا نبود که تحریمها ادامه یافته و یا تحریمهای جدیدی هم به آن اضافه شود. توانمندی هسته ای ما بهانه ای برای آمریکا و غربی ها بود. اکنون پس از توافق هسته ای معلوم شد که تحریمها ربطی به هستهای نداشته است. جمهوری اسلامی همواره از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در معرض تعرضات مختلف از سوی غربی ها بوده است.
لاریجانی می افزاید: حقوق بشر نیز در این میدان تهاجم قرار دارد، بنابراین نباید فکر کنیم که مساله حقوق بشر یک میدان مجزا است. تمام مسائل درباره ایران به این دلیل است که دید آنها نسبت به ایران مثل عربستان بود که می خواستند از ایران استفاده کنند چون ایران روی پای خود ایستاد و سیاست استقلالی را در پیش گرفت مورد توجه و هجمه اروپا و آمریکا قرار گرفته است به این دلیل که آنها نمی خواهند ما استقلال داشته باشیم و روی پای خودمان بایستیم.
سیاست های اتحادیه اروپا تحت تاثیر صهیونیستها است
اقدامات اروپایی ها علیه جمهوری اسلامی ایران و همراهی اتحادیه اروپا در قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تحریم ها چیزی جز اطاعت بی چون و چرای آنان با سیاست های رژیم صهیونیستی و آمریکا نیست.
از نظر ملت ایران و ملتهای آزاده جهان سپاه پاسداران مولود مشروع و خلف انقلاب اسلامی است و به همین دلیل است که اروپایی ها نیز همگام با صهیونیستها و آمریکا دست به چنین اقدامی زده اند زیرا نمی توانند همراهی و همدلی با ملت های تحت ستم خود را ببینند. لذا اتحادیه اروپا تحت تاثیر فشار اسرائیل است و به این ترتیب به خواسته های آنان نمی تواند پاسخ رد بدهد. اگر بنا به مبارزه با تروریسم باشد این اتحادیه باید پیش از هر اقدام و حرف دیگری رژیم کودککش اسرائیل را در لیست تروریستی خود قرار دهد زیرا این رژیم تاکنون هزاران زن و مرد و کودک فلسطینی را به شهادت رسانده و عامل بی ثباتی در منطقه است.
قطعنامه های تحریمی علیه ایران در حوزه حقوق بشر ناعادلانه است
قطعنامه های تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر ناعادلانه و غیرموجه است چرا که اگر تحریم ها و موضوع گیری های غربی علیه ایران مبنایی داشته باشد! در مواجهه با خطرناک ترین گروه های تروریستی جهان که دست پروده آمریکا و خود اروپاست از جمله القاعده، داعش، النصره و احرار الشام نیز نباید سکوت کنند که عامل اصلی فجایع سوریه، عراق، یمن و آفریقا هستند جنایاتی که انسان از یادآوری و مرور آن هم شرم می کند.
آیا از نظر اتحادیه اروپا این موضوعات نقض حقوق بشر به حساب نمی آید؟ آیا آنها لازم نمی دانند در این خصوص تحریمی عملی وضع کنند؟ اقدامات اروپایی ها و همپیمانانشان در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران چه نامی جز غرض ورزی سیاسی می تواند داشته باشد؟ آنها ما را متهم به نقض حقوق بشر می کنند در حالی که تنها جمهوری اسلامی در منطقه توانسته امنیت واقعی را برای شهروندان خود برقرار کند و نظامی قدرتمند و مردم سالار بر مبنای اسلام را با انتخاب خود مردم در ایران مستقر کند.
متاسفانه یا خوشبختانه به کارگیری استانداردهای دوگانه حقوق بشری از یکسو و تخلفات آشکار در این زمینه در غرب از سوی دیگر که شامل نژادپرستی، اسلام هراسی و بیگانه هراسی است ، عملا اعتبار و آبرویی برای ادعاهای حقوق بشری غرب باقی نگذاشته است. جمهوری اسلامی ایران بعد از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال 1357 تا به امروز، یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم و مورد هجوم گروهک های تروریستی بوده و در این مدت، دهها هزار انسان بیگناه به دست آنان شهید و یا به شدت مجروح شده اند.
گروهک های تروریستی تمام اقشار جامعه را از زن و مرد، کودک، پیر، و مسئولین و دانشمندان را هدف قرار دادهاند. بیشترین ترورها که مصداق جنایت علیه بشریت است، توسط گروهک تروریستی منافقین در ایران انجام شده است. این گروهک از همان آغاز انقلاب اسلامی با انجام انفجار در مراکز شلوغ شهرها، ترور مسئولان کشور، حمله به افراد با اسلحه و چاقو، آدمربایی و شکنجه مردم و خیانت به کشور از طریق جاسوسی برای رژیم بعث صدام، به نوعی شروع به کشتار مردم بیگناه کرد؛ به طوری که از 17 هزار شهید ترور در ایران، 12000 نفر توسط عوامل این گروهک به شهادت رسیدهاند حال روابط حسنه اروپا با منافقین در این بین چه توجیهی می تواند داشته باشد؟!
این در حالی است که آذر ماه سال گذشته برخی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، با اعطای مصونیت قضایی به گروهک منافقین و پهن کردن فرش قرمز برای حضور آنها در جلسات و نشست هایشان و حمایت مادی و معنوی از آنان بار دیگر چهره معاندانه خود را آشکار ساختند. آیا چنین رفتاری درقبال گروهکی که هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشیده برخورد دوگانه با مساله حقوق بشر نیست؟
گفتگوهای حقوق بشری باید پرده از روی فریبکاری ها بردارد
در حالی که آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه در جلسه مسئولان قضایی پیشنهاد گفتگو با کشورهای اروپایی را در حوزه حقوق بشر مطرح کرده است ، اما در عین حال شرطش را طرفینی قرار داده یعنی اینکه این گفتگوها باید دوطرفه باشد نه اینکه فقط ایران مورد سوال قرار گیرد.
رئیس قوه قضائیه همچنین تاکید کرد: ما نسبت به اروپا بحث داریم. باید در نحوه رفتارشان با بشریت از آنها و در مورد این اسلامهراسی سوال کنیم. در رابطه با این کشف حجاب اجباری در مدارس و دانشگاهها در کشور فرانسه سوال داریم. در فرانسهای که اگر به هولوکاست به گوش چشمی اظهار مخالفت شود باید به زندان رفت. آیا این حقوق بشر است؟ غرب در حقوق بشر رفتاری دوگانه دارد و از آن استفاده ابزاری میکند. کشورهای آمریکایی و اروپایی چه موضعی در رابطه با بحرین گرفتهاند؟ آن رهبر انقلابی و صلحطلبی که اهداف حقوق بشر را مطرح میکند و میگوید هر بحرینی یک حق رای داشته باشد شما جلوی او را گرفتهاید. در فلسطین هزاران کودک و زن و مرد بی پناه بمباران میشوند. آیا مسلمانان حقوق بشر ندارند؟
بنا به گفته دبیر ستاد حقوق بشر نیز گفتگوهای حقوق بشری ایران و اروپا باید پرده از روی این فریبکاری ها بردارد و اروپایی ها باید جمهوری اسلامی ایران را به عنوان بزرگترین دموکراسی منطقه مد نظر داشته باشد.
و اما نتیجه گیری ...
اگر بخواهیم خوشبینانه به روابط اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی ایران بنگریم، اروپایی ها باید نگاه از بالا، و خودمحور دانستن در سنجش شرایط حقوق بشری را تعدیل کنند. چرا که نتیجه این نگاه توأم با سوگیری عدم ثمربخشی گفتگوها و طولانیشدن آن خواهد شد. همانطور که در گزارش آمده است رویکرد حقوق بشری اتحادیه اروپا با ایران بر اساس نوعدوستی و عقلانیت نبوده بلکه تنها مبنی بر منفعت یکجانبه و کسب قدرت بیشتر در روابط سیاسی است. استفاده نمایشی از مفاهیم حقوق بشر در جهت کسب سود حداکثری یکی از شگردهای اتحادیه اروپا در تحمیل ناموفق خواستههای خود به جمهوری اسلامی ایران بوده و هست. گرچه جمهوری اسلامی نیز هرگز زیر بار این شگردها حتی با وجود تحریم ها نرفته و نخواهد رفت.
مقامات جمهوری اسلامی در هر سطوحی تحریم ها را محکوم می کنند، چرا که نگاه پشت این تحریم ها از بنیان غلط است. نمی توان با ابزارهای غربی همه چیز را سنجید. اشکال غرب در این است که خود را مرکز قرار می دهد و بر اساس معیارهای خود دیگران را مقایسه می کند. این تفکر در نظر دارد فرهنگ غرب را به عنوان فرهنگ رایج در جهان مسلط کند و سایر فرهنگ ها را نادیده بگیرد که با اساس و اصول تنوع فرهنگی در جهان هم مغایرت دارد. اتحادیه اروپا که در گذشته مجموعهای از کشورهای استعمارگر بودند، امروز در قالب نظام سرمایهداری خود را داعیهدار حقوق بشر و حافظ حقوق ذاتی و فطری انسانها در سراسر جهان میدانند !
جمهوری اسلامی ایران بیش از سه دهه گذشته در برابر این قدرت های استعماری با تکیه بر عقلانیت و صلح جویی به خوبی ایستاده است ، همچنان نیز این راه را ادامه دارد تا غربی ها بدانند که با هیچ حربه ای جمهوری اسلامی ایران تسلیم زور ، فشار و البته تحمیل خواسته های غیر اصولی حقوق بشری آنان نخواهد نشد.