طرح ترسیب کربن ایران جزء 10 پروژه برتر توسعه آسیا و اقیانوسیه شد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، فرهاد سرداری در جریان بازدید خبرنگاران از پروژه های طرح ترسیب کربن در استان یزد گفت: به دنبال گسترش تخریب سرزمین و فقر در جهان کنواسیون مبارزه با بیابان زدایی و کاهش آثار خشکسالی در سال ۱۹۹۰ تشکیل شد.
وی با بیان اینکه ایران جزو اولین کشورهایی بود که به این کنوانسیون پیوست، افزود: حدود ۱۷۰ کشور عضو کنوانسیون مذکور هستند.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه کنوانسیون مربوطه آن زمان به کشورهای عضو اعلام کرد که باید در این زمینه یک اقدام ملی تدوین کنند ادامه داد: ایران در سال ۸۰ این برنامه را نوشت و تدوین کرد.
سرداری با بیان اینکه دبیرخانه کنوانسیون ملی مبارزه با بیابان زدایی در سازمان جنگل ها قرار دارد گفت: این برنامه باید به گونه ای تدوین می شد که قابل اجرا باشد و به این منظور نیاز به اجرای پایلوت داشت که پروژه پایلوت آن در قالب طرح ترسیب کربن اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه برخی اظهار می کنند اقداماتی مانند ایجاد شغل و رفع فقر که در این پروژه دنبال می شود، ربطی به سازمان جنگل ها ندارد و این سازمان باید موارد مربوط به منابع طبیعی، کاشت نهال و ... را دنبال کند، اذعان داشت: همانطور که قبلا اشاره شد دبیرخانه کنوانسیون مبارزه با بیابان زدایی در سازمان جنگل هاست و زمینه هایی که ما کار می کنیم علاوه بر این موارد، مواردی مانند ایجاد شغل و رفع فقر و ... را نیز در بر می گیرد.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها با اشاره به اینکه کمیته ملی مقابله با بیابان این اقدامات را انجام می دهد، تصریح کرد: در واقع ما ابتدا زیرساخت ها را فراهم می کنیم و بعد اهداف مورد نظرمان را عملیاتی می سازیم.
سرداری با بیان اینکه پروژه ترسیب کربن یک مدل پنج سرمایه ای است گفت: ایجاد سرمایه های اجتماعی، فیزیکی، مالی، انسانی و محیطی در این زمینه دنبال می شود؛ طرح های مشابه که در سالیان گذشته اجرا می شدند به دلیل اینکه فقط به سرمایه فیزیکی توجه داشتند با شکست رو به رو شدند اما این طرح به دلیل توجه به پنج سرمایه مذکور نتایج مطلوبی را تاکنون به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه در بخش بهمن شهرستان ابرکوه استان یزد پروژه طرح ترسیب کربن در ۱۱ روستا اجرا می شود، گفت: ۳۰۰ میلیون تومان سرمایه در صندوق توسعه پایدار روستاها موجود است.
مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل ها در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه طرح ترسیب کربن در حال حاضر در ۱۸ استان کشور و ۲۳ سایت اجرا می شود، گفت: اجرای این طرح از اوایل سال ۸۳ در کشور شروع شده و پیش بینی ما این است که اگر روند کار به شکل کنونی پیش رود تقریبا در سه سال آینده تمام استان های کشور و در حدود ۱۰ سال آینده تمام شهرستان های کشور دارای یک پایلوت در زمینه طرح ترسیب کربن خواهند بود.
سرداری با تاکید بر اینکه برنامه گسترش طرح ترسیب کربن در دستور کار قرار دارد، گفت: امسال از سوی دفتر عمران سازمان ملل (UNDP) پروژه طرح ترسیب کربن ایران جزو ۱۰ پروژه برتر توسعه آسیا و اقیانوسیه انتخاب شد.
وی افزود: اخیرا نام پروژه طرح ترسیب کربن به مدیریت مشارکتی منابع و توسعه پایدار روستایی تغییر یافته است.