نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی/ غبطه به تمدن ۷ هزار ساله ایران/ فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی

14:25 - 14 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۴۶۹۹
نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی (ره)، غبطه به تمدن ۷ هزار ساله ایران، فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی و ... را در بسته اخبار برگزیده میزان بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی (ره)، غبطه به تمدن ۷هزار ساله ایران، فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی و ... را در بسته اخبار برگزیده میزان بخوانید.

فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی

مهر: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر پایه عملکرد علمی یا «یورَپ» ویرایش ۲۰۱۷ خود را درباره جایگاه موسسات جهان منتشر کرده است که نام ۲۲ موسسه ایرانی در میان ۲۵۰۰ موسسه برتر جهان به چشم می‌خورد. «یورپ» از نظام‌های رتبه‌بندی جهانی برپایه عملکرد علمی است که موسسه‌های جهان‌تراز را شناسایی و جایگاه آنها را نسبت به یکدیگر ارزیابی می‌کند. شمار مقاله‌ها، شمار استنادها، شمار کل انتشارات، بهره‌وری علمی، تأثیر پژوهشی، و همکاری جهانی ۶ سنجه کلیدی نظام «یورَپ» برای ارزیابی موسسه‌های آموزش عالی است. بر پایه گزارش سال ۲۰۱۷ نظام رتبه‌بندی «یورَپ»، «Harvard University» پیشگام موسسه‌های جهان است و «University of Toronto»، «University of Oxford»، «Pierre & Marie Curie University-Paris VI»، «Stanford University»، «University College London»، «MIT»، «Johns Hopkins University»، «University of Cambridge»، و «University of California Berkeley» نیز در جایگاه‌های دوم تا دهم هستند. پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با پشتیبانی دبیرخانه شورای‌عالی عتف، با راه‌اندازی سامانه «نما» (جایگاه علم، فناوری، و نوآوری ایران در جهان) نتایج نظام‌های گوناگون ارزیابی علم، فناوری، و نوآوری را پایش می کند.

 نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی/ غبطه به تمدن ۷ هزار ساله ایران/ فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی


غبطه به تمدن ۷هزار ساله ایران

ایسنا: سفیر کره در ایران می گوید که ما قدری مایوس هستیم از این‌که تمدن ایران کهن است و در قیاس با دو هزار سال تمدن کره جنوبی، تمدنی هفت هزار ساله دارد، از سوی دیگر زیبایی آثار ایران در مقابل آثار کره جنوبی بسیار چشم‌نواز و زیباست.او آثار باستانی کره جنوبی که در موزه ملی ایران به نمایش در آمده‌اند را یک نوع خوشامد گویی از مردم کره جنوبی به مردم ایران دانست که از دوستان صمیمی خود استقبال می‌کنند. «سیله»، یکی از معروف‌ترین امپراطوری‌های کهن است که به مدت هزار سال حکومت می‌کرد. آرامگاه‌های بزرگ سیله، در قرن چهار تا شش ساخته شده و از این آرامگاه‌ها اشیای نفیس آسیای غربی شامل فارس که از کیان‌جو چندین هزار کیلومتر فاصله دارد، کشف شد که مردم را شگفت زده می‌کردند. اشیای بیگانه که در سیله پیدا شد، ثابت می‌کند که در قدیم «سیله» با کشورهای غربی دور افتاده به هر روش ارتباط برقرار می‌کرد، بنابراین گمان می‌رود در اواخر قرن هفتم سیله شبه جزیره را متحد کرد از آن به بعد توسط جاده ابریشم رونق پیدا کرده و فرهنگ و مردم فارس به سیله وارد شدند. نام سیلا را بیست‌و دومین پادشاه سیلا انتخاب کرد که مفهومش نعمت هر روزه برای چهار جهت است، هدف سیلا بنای حکومتی با ساختار نعمت بود. کوروش کبیر نیز به دلیل نعمت و بخشش‌اش معروف شد. نمایشگاه «سیلا» و «پارس» که بر اساس تفاهم‌نامه همکاری در سال گذشته (۲۰۱۶) بین موزه ملی ایران و موزه ملی کره منعقد شده بود جمعا ۱۰۲ نوع و ۱۴۴ عدد شی شامل چهار گنج ملی و شش گنج نمایش داده می‌شود. این اقدام فرصت خوبی برای معرفی این فرهنگ و تبادل اطلاعات بین ایران و کره است و امیدوارم همکاری‌های بین این دو موزه گسترش پیدا کند. با پایان این آئین، نمایشگاه «سیلا و پارس، یک خاطره مشترک» که ۱۴۴ شیء تاریخی و نفیس کره جنوبی از شهر جهانی «کیانگ‌جو» را شامل می‌شود، توسط سفیر ایران در کره جنوبی و علی‌اصغر مونسان، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افتتاح شد، این نمایشگاه تا ۲۴ آذر در گالری بخش دوران اسلامی موزه ملی ایران برپاست.

نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی (ره)

آزادگان سرافراز عضو جدایی ناپذیری از تاریخ دوران دفاع مقدس هستند. ایثار و مقاومت آنها در اسارتگاه‌های دشمن بعثی برای تمامی ملت ایران درس صبر و ایثار است. بی‌شک یکی از خاطرات فراموش نشدنی آزادگان مرتبط به نامه‌هایی است که در آسایشگاه‌های دشمن به دست آنها می‌رسید. در این میان تعدادی از آزادگان نامه‌هایی را برای امام (ره) نوشته بودند که در کمال ناباوری جوابیه این نامه‌ها به دست‌شان در اردوگاه دشمن رسیده بود. تأثیر این نامه‌ها آنقدر زیاد بود که تا مدتی بچه‌ها آن نامه‌ها را دست به دست می کردند و برای تبرک مدتی نزد خود نگه می‌داشتند. شاید اگر عناصر منافقین در امر بازنگری و تغییر در نامه‌ها با عراقی‌ها همکاری نمی‌کرد یا به عبارت بهتر دخالتی نداشتند، عراقی‌ها هرگز توان دسترسی به اسرار اسراء را نداشتند و قادر به رمز گشایی نامه‌های اسارت نبودند. یکی از جمله نامه‌هایی که یکی از اسرا به اسم «قبادمهدی قاسمی» به امام خمینی (ره) نوشته است چنین متنی دارد که در زیر به مرور آن می‌پردازیم:

فرستنده: قاسمی قباد مهدی

محل اسارت: عراق
گیرنده: سرهنگ سرداری
آدرس: خوزستان ـ شوشتر ـ بخش گتوند ـ برادر عزیز سرهنگ سرداری

متن نامه: «خدمت برادر عزیزم سرهنگ سرداری، سلام علیکم. امیدوارم تحت توجهات ولی عصر امام زمان(عج) حالتان خوب باشد. برادر جان، از شما می‏‌خواهم سلام مرا خدمت همان کسی که، برایش چوب(سلاح) به دست می‌‏گیرید، برسانید. از قول من، به ایشان بگو، تقاضایی دارم و آن این است که این نامه را خدمت پدرم حاج نایب (نایب امام زمان ـ امام خمینی«ره»))، ببری، و هر طور شده به او برسانی. پدر جان! سلام علیکم. از خداوند تبارک و تعالی، طول عمر، صحت و سلامت، عافیت و تندرستی را برای شما مسئلت دارم. خداوند یک بار دیگر چشمان مرا به دیدن شما منور کند. پدر جان! هر وقت نهج البلاغه می‏‌خوانم، بلافاصله خصوصیات و صفات شما به ذهنم می‌‏آید. دیشب هم مثل گذشته، نزدیک غروب در گوشه زندان اسارت، نهج‌البلاغه خواندم و به یاد شما افتادم و بی‏‌اختیار اشک‌هایم سرازیر شد و تا می‏‌توانستم گریه کردم؛ آن هم، تنها به خاطر دوری از شما. پدر جان! اسارت را، با تمام جوانبش می‏‌گذرانیم و به یاری خداوند تا هر وقت قضا و قدر الهی حکم کند، مقاوم و پا برجا ایستاده‏‌ایم و تنها مشکل، دوری شماست. آرزو می‏‌کنیم یک بار دیگر چهره نورانی [شما را] ببینم. پدر جان! اگر ممکن است چند کلمه‏‌ای برایم بنویسید. امیدوارم لیاقت آن را داشته باشم تا در آن دنیا، شفاعت مرا بکنید. (فرزند شما مهدی قاسمی ۶۵/۷/۳۰)».

غول ژاپنی در تهران!

مشرق: حضور خودروی پرقدرت «نیسان 370Z» در خیابان های تهران با پلاک گذر موقت.

نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی/ غبطه به تمدن ۷ هزار ساله ایران/ فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی


گردشگران مفقود شده در کویر مرنجاب پیدا شدند

ایرنا: برهان و مسعود باقری و هادی جلیلوند سه گردشگری هستند که پس از نزدیک به سه ساعت عملیات جست و جو در منطقه رمل های اتوبوسی (20 کیلومتری کاروانسرای مرنجاب) در سلامت کامل پیدا شدند. خودروی این مسافران به علت نقص فنی در منطقه متوقف شده بود و با توجه به نبود پوشش آنتن تلفن های همراه، برای ساعت ها در کویر مرنجاب سرگردان مانده بودند. این مسافران روز پنجشنبه با یک دستگاه خودروی پاترول وارد منطقه کویری مرنجاب (واقع در شهرستان آران و بیدگل) شدند که آخرین بار هم روز گذشته در منطقه ریگ بلند دیده شده بودند. جست و جوی مسافران ناپدید شده توسط گروه های امداد و نجات و جست و جوی هلال احمر، میراث فرهنگی و راهنمایان گردشگری بومی آغاز و با مرکز استان نیز برای امداد هوایی هماهنگ شده بود که خوشبختانه در کمتر زمان ممکن پیدا شدند.

نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی/ غبطه به تمدن ۷ هزار ساله ایران/ فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی


موزه و تورهای گردشگری هدفمند در انتظار پاسارگاد

در کنار ساخت موزه پاسارگاد، نگاه مسئولان حوزه میراث فرهنگی کشور در دولت دوازدهم به شکل گیری تورهای گردشگری هدفمند به این منطقه است و علاوه بر این از سرمایه گذاری در ایجاد اقامتگاه برای گردشگران در این منطقه استقبال و حمایت شده است. معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اواخر مهرماه امسال در بازدید از مجموعه تاریخی پاسارگاد فارس گفته که ظرفیت های این آثار ثبت شده در میراث جهانی یونسکو باید با تعریف تورهای هدفمند گردشگری معرفی شود. حضور گردشگران در محوطه‌ها و سایت‌های تاریخی باید برنامه‌ریزی درست و اجرای اقدامات مناسب به ماندگاری در این محوطه‌ها منجر شود، ایجاد اقامتگاه برای گردشگران به‌منظور افزایش ماندگاری آن‌ها در محوطه‌های آثار تاریخی ایجاد اشتغال و درآمدزایی را نیز به دنبال خواهد داشت. حفظ و نگهداری از این آثار تاریخی اولویت ماست اما باید در عین حفاظت و نگهداری و رعایت استانداردها، معرفی این آثار به گردشگران را با اجرای برنامه‌ها و اقدامات مناسب در دستور کار قرار دهیم.

نامه رمزآلود یک اسیر به امام خمینی/ غبطه به تمدن ۷ هزار ساله ایران/ فهرست ۲۲ دانشگاه ایرانی در یک نظام رتبه بندی جهانی



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *