۱۰ هزار میلیارد تومان برای نوسازی صنعتی اختصاص یافت
به گزارش گروه اقتصاد ، محمد شریعتمداری در آیین گشایش سیزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات، تجهیزات و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، یکی از مهمترین برنامه دولت دوازدهم را توسعه معادن و صنایع معدنی دانست و اظهار کرد: برای تحقق این هدف جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی موثر است چرا که با وجود داشتن ذخایر معدنی در عرصههای گوناگون اما تعداد معادن در کلاسهای جهانی ما محدود و معدود است .
وی گفت: در زمینه دانش در عرصه معدن و فعالیت های معدنی در رنج هستیم که ایمیدرو و ایدرو با کمک و همکاری خانه معدن و شرکت های معدنی در جهت بالا بردن آموزش، دانش و ارتقای سطح پژوهش در حوزه معدن و صنایع معدنی همت کنند که تاثیرگذاری اهتمام به حضور جوانان و ارتقای آموزش و پژوهش از ماشین الات و تجهیزات در این حوزه مهمتر است.
سیاست دولت در تکمیل زنجیره مواد معدنی برای ایجاد ارزش افزوده
وزیرصنعت، معدن و تجارت تکمیل زنجیره مواد معدنی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر را از سیاستهای دولت معرفی کرد و افزود: ستاد فولاد در این رابطه تشکیل شد تا توازن در عرصه زنجیره تولید فولاد فراهم آید.
وی با اشاره به طرح شعار از سنگ تا رنگ در فولاد مبارکه اصفهان، گفت: باید شبیه این کارخانه برای تکمیل زنجیره فولاد در سراسر کشورعمل کنیم.
شریعتمداری با اشاره به هدفگذاری ۵۵ میلیون تنی ظرفیت فولاد ، تصریح کرد: در دولت دوازدهم بخشی از این هدف گذاری محقق خواهد شد که باید به سمت ایجاد بازارهای صادراتی با ثبات برای صنعت فولاد برویم، همچنین امسال باید به مرز ۹ میلیون تن صادرات فولاد برسیم که رسیدن به صادرات ۱۵ میلیون تنی در این عرصه نیز قابل دسترس است.
فرهنگ ساخت بزرگراههای سیمانی در کشور گسترش یابد
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیتهای سیمان کشور تاکید کرد: باید فرهنگ ساخت بزرگراه های سیمانی در کشور گسترش یابد، همچنین انجام فعالیتهای مشترک با کشورهایی مانند عراق و افغانستان که دوران بازسازی خود را سپری می کنند نیز موثر است.
شریعتمداری با اشاره به رکود در حوزه مصالح ساختمانی گفت: با کمک وزارت راه و شهرسازی باید روشهایی فراهم شود تا صنعت ساخت و ساز رشد یابد و متعاقب آن تولید مواد معدنی مرتبط با ساخت و ساز مثل سیمان رشد پیدا کند.
وی با تاکید بر لزوم افزایش سهم صادرات معدنی در تولید ناخالص داخلی افزود: میزان صادرات مواد معدنی در سال 95 حدود 1.1 میلیارد دلار بوده است که این میزان نسبت به سال 94 حدود 45 درصد رشد داشته است، در سال گذشته ۵.۵ میلیارد دلار ارزش صادرات صنایع معدنی بود که نسبت به سال ۹۴ رشد ۸ درصدی داشت و در پنج ماهه امسال مجموعه صادرات مواد معدنی 764 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشت.
ماشین آلات معدنی در ایران بومی سازی شود
شریعتمداری با تاکید بر اینکه تجهیزات و ماشین آلات معدنی باید در ایران بومی سازی شود، گفت: صاحبان معادن به حمایت صنایع پایه در این بخش بیایند تا بتوانیم صنایع مرتبط با حوزه معدن را در ایران بسازیم و زمینه اشتغال فرزندان این کشور را فراهم کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری سال تولید و اشتغال، تصریح کرد: باید از شعار گرایی بیرون بیاییم و به عمل گرایی برسیم و باید دست کسانی را که پرچم تولید و اشتغال را در این کشور افراشته نگاه می دارند بوسید و بر این بوسه افتخار کرد.
ضرورت نوسازی صنعتی در حوزه معدن
وزیر صنعت،معدن و تجارت با مطرح کردن ضرورت نوسازی صنعتی در حوزه معدن افزود: نوسازی صنعتی در حوزه معدن کمک می کند تا صنایع این حوزه توانایی صادرات را پیدا کنند و به سمت بازارهای جهانی بروند. امسال ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع بانکی برای نوسازی صنعتی کشور در نظر گرفته شده است تا واحدهای صنعتی کوچک و متوسط از این میزان اعتبار با نرخ سود تسهیلات اعطایی استفاده کنند تا قدمهای خوبی در نوسازی صنعتی کشور برداشته شود، همچنین با اجازه مجلس شورای اسلامی ۱.۵ میلیارد دلار برای اشتغال در بخشهای کوچک و روستاها اختصاص دادیم و نام معدن را نیز در کنار سایر شاخههایی که می توانند از این اعتبارات این استفاده کنند، قرار گرفت.