76 اقدام اساسی در حوزه پیشگیری قضایی- کیفری در کمیسیونهای تخصصی احصا شد/ نگاه علمی به مقوله پیشگیری از وقوع جرم در برنامه چهارم توسعه قضایی
محمود صفری معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، با تاکید بر ضرورت نگاه علمی به برنامه های پیشگیری از وقوع جرم گفت: یکی از مسائلی که در برنامه پنجم پیشگیری از وقوع جرم سازمان قضایی نیروهای مسلح بیشتر به آن توجه شده و در اولویت قرار دارد، پیشگیری قضایی- کیفری است.
صفری افزود: عمدتاً سازوکار پیشگیری قضایی- کیفری چه از نظر سختافزاری و چه نرمافزاری در اختیار سازمان قضایی نیروهای مسلح بوده، بنابراین باید به این قضیه توجه بیشتری میشد.
وی ادامه داد: پیشگیری قضایی- کیفری جزء وظایف ذاتی سازمان بوده و همه ابزار و امکانات این موضوع را در اختیار داریم و اولویت ما پرداختن به این نوع از پیشگیری است.
معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح، اجرای برنامههای پیشگیری از وقوع جرم با همکاری همه دستگاهها را یکی از سیاست های این سازمان برشمرد و تصریح کرد: در پیشگیری باید برنامه جامع یا مدیریت کلان حاکم باشد و سهم هریک از دستگاهها و سازمانهای درگیر مشخص شود تا بتوان با کمک همه نهادها و یگانها موضوعات را پیش ببریم.
وی اضافه کرد: بدین منظور درصدد هستیم تا در مسیر رشد مشارکت و همکاری در اجرای برنامههای پیشگیری از وقوع جرم، زمینههای تعامل سازمانها و یگانهای درگیر را مشخص کنیم.
صفری با تأکید بر لزوم نگاه علمی به برنامههای پیشگیری از وقوع جرم گفت: برای بهرهبرداری از کارهای تجربی انجام شده و ارائه برنامهریزی دقیق علمی، با همکاری مدیران و متخصصان این حوزه، اسناد بالادستی از جمله برنامه چهارم توسعه قضایی، سند چشمانداز بیستساله، سند راهبردی سازمان و برنامه ششم توسعه دولت را مبنای برنامههای پیشگیری از وقوع جرم قرار دادهایم.
وی تصریح کرد: با محوریت اسناد فوق 76 اقدام اساسی در حوزههای مختلف پیشگیری از وقوع جرم ارائه شد همچنین بررسی جایگاه و نقش سازمان قضایی نیروهای مسلح در قوه قضائیه و نیروهای مسلح و ارتقاء سلامت کارکنان سازمان مورد توجه قرار گرفت و به سراسر کشور اعلام شد.
صفری گفت: 984 فعالیت در ذیل این 76 اقدام اساسی، از سراسر کشور پیشنهاد شد که در کمیسیونهای تخصصی همایش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح از پیگیری و بررسی مسائل در شوراهای استانی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح بهتناسب شیوع جرایم در یگانها خبر داد و افزود: متناسب با موضوعات ارائه شده، فرماندهان یگانها در جلسات شورای استانی حضور می یابند؛ بهعنوان نمونه در موضوع مقابله با قاچاقچیان، از ظرفیتهای مرزبانی و بخشهای مرتبط در مقابله با قاچاق استفاده می شود تا به نتایج مثمرثمرتری دست پیدا کنیم.
صفری معاون قضایی و حقوقی سازمان قضایی نیروهای مسلح به اقدامات پیشگیرانه این سازمان در حوزه جرایم مرتبط با قاچاق کالا اشاره کرد و گفت: در این خصوص مسائلی مانند اینکه نیروهای مسلح در مقابله با قاچاق چه مشکلاتی دارند؟ با چه آسیبهایی در مقابله با قاچاق و قاچاقچیان مواجه هستند؟ چه تدابیری اندیشیده شود تا نیروهای مسلح درگیر این جرایم نشوند و چه اقداماتی برای کاهش آسیب ها باید انجام شود؟ در شوراها و مجامع استانی پیشگیری از وقوع جرم نیروهای مسلح، دقیق پیگیری می شود.