شورحسینی در شهری که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد/ کوچ اجباری، سرنوشت اشیای قدیمی روستای نی مریوان

12:45 - 09 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۳۱۵۳
شورحسینی در شهری که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد، کوچ اجباری، سرنوشت اشیای قدیمی روستای نی مریوان و ... را در بسته خبری «در استان‌ها چه خبر» امروز میزان بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، شورحسینی در شهری که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد، کوچ اجباری، سرنوشت اشیای قدیمی روستای نی مریوان و ... را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» امروز میزان بخوانید.

کوچ اجباری، سرنوشت اشیای قدیمی روستای نی مریوان

ایرنا: فاتح ارژنگی علاقه مند به تاریخ و فرهنگ روستایی است که 21 سال از عمر خود را صرف جمع آوری بیش از 2 هزار و 500 شی تاریخی و قدیمی از روستاهای اورامانات کردستان کرده و اکنون در انتظار یاری مسئولان و هم روستایی های خود برای یافتن مکانی مشخص به منظور نگهداری این مجموعه است. با وجود اینکه عمده آثار این مجموعه دار مربوط به دوران معاصر در بخش های معرفی آداب و سنت های مردم محلی، ابزار آلات مربوط به مشاغل منطقه و وسیله های جنگی و دفاعی است اما به گواه نظر کارشناسان میراث فرهنگی در این مجموعه آثاری از دوران میترایی، اشکانی، ساسانی و مادها نیز یافت می شود. فاتح ارژنگی متولد 1352، دیپلمه ریاضی و دانشجوی زبان و ادبیات فارسی است و کشاورزی را شغل خود معرفی می کند و باور دارد، علاقه به آثار تاریخی مهمترین انگیزه‌اش برای خریداری و جمع آوری این مجموعه 2 هزار و 500 قطعه ای است.
وی در پاسخ به اینکه مهمترین علت جمع آوری اشیای قدیمی در آغاز کار چه بود؟ گفته که دهه 70، سال های عبور زندگی روستایی ایران از سنت به مدرنیته بود و به آن دلیل مردم، بسیاری لوازم قدیمی زندگی خود را به علت عدم استفاده دور می انداختند یا با انبار کردن در گوشه ای، آنها را به فراموشی می سپردند. علاقه مندی به آثار تاریخی باعث شد با مشاهده بی مهری به لوازم زندگی گذشتگان سال 1375 جمع آوری این اشیا را شروع کنم تا علاوه بر حفاظت از فرهنگ بومی منطقه، آنها را در مجموعه ای برای عموم به نمایش بگذارم. پس از پنج سال برای اولین بار توانستم در خانه قدیمی پدری در روستای نی مریوان که از روستاهای هدف گردشگری در جوار زریبار بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران است، مجموعه را به نمایش در آورم و در سال 1390 نیز با هماهنگی بخشداری این آثار به محل دهیاری روستا منتقل شد. هم اکنون فرصت نمایش آثار در دهیاری، به علت تغییر و تحولات انجام گرفته (تغییر دهیار) از من گرفته شد و با پیگیری های انجام شده از طریق فرمانداری و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مریوان قرار است مجموعه را به فرهنگسرای شهرداری در شهر مریوان منتقل کنم. این آثار متعلق به فرهنگ روستاهای اطراف است و با توجه به اینکه روستای نی در کنار دریاچه واقع است می توان با تهیه محلی مناسب، آثار را در همان روستا به نمایش در آورد و گردشگران را به حضور در روستا ترغیب و تشویق کرد. بخشداری مرکزی سال قبل تسهیلاتی برای احداث سفره خانه ای در روستا و گنجاندن مجموعه در این محل مصوب کرد اما به علت اقساط بالای آن و برخی باورهای محلی نتوانستم از این تسهیلات استفاده کنم. این مجموعه دار آثار تاریخی و مردم شناس حوزه روستایی کردستان تعیین محل مناسب برای نمایش آثار خود در قالب یک موزه را از بزرگترین حسرت های خود دانست. اینکه بضاعت مالی برای ایجاد و احداث یک موزه ندارم حسرت همیشگی ام است ولی انتظار دارم مسئولان برای این هدف یاری ام کنند.

شورحسینی در شهری که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد/ کوچ اجباری، سرنوشت اشیای قدیمی روستای نی مریوان


برخورد با ساخت و سازهای غیر منطبق با بافت تاریخی روستاهای اردبیل تشدید می‌شود

تسنیم: جلسات متعددی درباره وضعیت بافت سنتی روستاها با حضور دستگاه‌های متولی تشکیل شده و برخی مصادیق ساخت و ساز غیر مجاز شناسایی شده است. از جمله اینکه اخیرا وضعیت روستای نمونه گردشگری کزج در کمیته روستاهای هدف گردشگری بررسی شد و عدم انطباق برخی ساخت و سازها با بافت سنتی روستا محرز شده است. بافت سنتی روستاها منطبق بر طرح هادی است و هر کجا ساخت و سازی مغایر و غیر منطبق با بافت سنتی باشد، نیازمند برخورد جدی است. مقرر شده دهیاری‌ها از ساخت و سازهای خارج از بافت سنتی شکایت کرده و در کمیسیون ماده 99 مسکن روستایی نسبت به بررسی و حتی تخریب ساخت و ساز غیر مجاز اقدام شود. در روستای کزج بنیاد مسکن استان نیز با ارائه تسهیلات در خصوص بهبود ساخت و ساز منطبق با بافت سنتی روستاییان حمایت خواهد کرد. علاوه بر این فرمانداری خلخال بازنگری طرح هادی روستای کزج را ظرف مدت سه ماه متقبل شده است. به منظور ممانعت از ساخت و سازهای غیرمنطبق با بافت سنتی کارگاه آموزشی با حضور دهیاران، بخشداران، نمایندگان جوامع بومی محلی و کارشناسان مرتبط با حوزه روستایی تشکیل‌ می شود. در صورتی که ساخت و ساز غیرمجاز و غیرمنطبق با بافت سنتی و تاریخی روستا باشد به طور قطع با این موارد برخورد می‌شود.

شورحسینی در شهری که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد

ایسنا: با حضور پیر غلامان حسینی شهر شباب و مسئولان شهری وروستاهای اطراف شهر شباب خیمه استقبال از زائران حسینی برپاشد. چند روزی است که موج شدید زائران کربلای معلا نشان از استقبال بی نظیر از این همایش بی مثال را می‌دهد. شهر شباب در شمال غربی استان ایلام و با فاصله 35 کیلومتری از شهر ایلام و 132 کیلومتری ازپایانه مرزی مهران قرار دارد. شهر نوپای شباب که به‌واسطه قرار گرفتن در کوریدور ایلام حمیل کرمانشاه دارای جایگاه ویژه ای است، همه روزه شاهد تردد مسافرین فراوانی است که این مسیر را برای مقصد خود به سمت حرم دوست انتخاب می‌کنند. شهرداری شباب درچندسال اخیر با دستانی خالی اما پر مهر و به همت مردم پرتلاش و ارادتمندش به خاندان عصمت و طهارت از هیچ کوششی جهت ارائه خدمت به زائران فرو گذار نکرده است. شهر شباب تنها موقعیت شهری در استان ایلام است که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد و شهرداری در جهت ساماندهی به ترافیک تمهیداتی را اندیشیده است. معاون فنی شهرداری شباب گفته که شهرداری حدود 50 درصد از مسیر جاده راه کربلا را بلوارگذاری و تعریض کل مسیر را جهت بهبود ترددانجام داده است.

بورس داغ فلافل فروشی آخرین فرصت شغلی برای جوانان بیکار هرمزگانی

راه دانا: افزایش آمار بیکاری در هرمزگان حکایت از بحرانی بزرگ در این استان دارد که با وجود صنایع بزرگ و فعالیت های گسترده اقتصادی روزانه بر جمعیت جامعه بیکاران افزوده می شود و خانواده های بسیاری را با رنجش خاطر و نگرانی از آینده نامعلوم جوانانشان مواجه ساخته است. اخیرا رشد قارچ گونه دکه های فلافلی در خیابان های بندرعباس، طنزی مزحک و جلوه ویژه از واقعیتی پنهان در پایتخت اقتصادی کشور است، حکایتی که در همهمه باید و نباید های صاحب نظران بر بهداشتی بودن و نظارت های اماکن ها پنهان مانده حجم بالای جوانان جویای کار با دستان خالی است که برای کسب درآمدی ناچیز وارد این عرصه شدند. حرفه ای که سرتاپای سرمایه آن دومیلیون هم نمی شود و دکه هایی که با چهارتکه آهن و ایرانیت بر روی هم سوار شده اند تنها دارایی فلافل فروش ها را شامل می شود. رقابت داغ فلافل فروشی در شب های بندر فرصتی است که نصیب هر کسی نمی شود چرا که دست های پشت پرده نیز اجازه هر فردی را در این زمینه نمی دهند. اگر در سطح شهر گشتی بزنیم دکه‌های فروش فلافل زیادی را در کوچه و خیابان خواهیم دید و حتی در بعضی محلات شاهد هستیم که اشخاصی حیاط خانه خود را به محل فروش فلافل تبدیل کردند که در این بین خیابان های محدوده 22بهمن در منطقه دو بندرعباس مهم ترین پاتوق فلافل فروشی بندرعباس است. نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد، بندرخمیر، قشم و ابوموسی در مجلس شورای اسلامی گفته که هرمزگان با وجود داشتن ظرفیت‌های بسیار خوب از جمله در زمینه صنعت، کشاورزی، شیلات و گردشگری اما فاقد یک نقشه راه در زمینه اشتغال است که باید نقشه راه اشتغال استان هرمزگان با در نظر گرفتن تمامی این ظرفیت‌ها تدوین شود.

شورحسینی در شهری که بزرگراه کربلا از وسط آن می‌گذرد/ کوچ اجباری، سرنوشت اشیای قدیمی روستای نی مریوان


برچسب ها: اشتغال جنگل ابر

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *