مهمترین عامل ابتلا به سینوزیت

10:38 - 09 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۳۰۴۳
دبیر اجرایی ششمین کنگره بین المللی راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت در زمینه مهمترین عوامل بروز سینوزیت خبر داد.

چرا گرفتار سینوزیت می شویم؟به گزارش گروه فضای مجازی ،نادر اکبری دیلمقانی دبیر اجرایی ششمین کنگره بین المللی راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت در ارتباط با جراحی های بینی اظهار کرد: جراحی پلاستیک بینی از رایج ترین جراحی های زیبایی است، در جایگاه های بعدی جراحی تیغه بینی یا به اصطلاح انحراف بینی و جراحی های سینوس به دلیل بیماری های مزمن سینوس و پولیپ های بینی بیشترین آمار را به خود اختصاص می دهد.

وی افزود: روش های جراحی در طی سال های اخیر تغییر کرده و روش های باز جراحی تبدیل به روش های آندوسکوپی شده است یعنی امروزه جراحی های تیغه بینی و سینوس ها نیز بیشتر به روش آندوسکوپی انجام می شود.

دبیر اجرایی ششمین کنگره بین المللی راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت با اشاره به مشکلات سینوزیت گفت: ۲ نوع اصلی سینوزیت داریم که اولی شامل سینوزیت های حاد ناشی از باکتری ها یا ویروس بوده و بعدی سینوزیت مزمن است که علت آن کاملا ناشناخته نیست و برخی آن را التهابی و برخی عفونی می دانند اما هیچ کدام از آنها تا کنون ثابت نشده است.

اکبری ادامه داد: مشکل اصلی که ما در حال حاضر در جامعه با آن مواجه هستیم سینوزیت مزمن است، همچنین سینوزیت ناشی از قارچ نیز وجود دارد که ویژگیهای خاصی دارد و در بیماران خاصی به وجود می آیند.

این فوق تخصص بینی، سینوس و جراحی های قاعده جمجمه گفت: سینوزیت های حاد باکتریال معمولا درمان دارویی دارند که در اغلب موارد به این روش درمان جواب می دهند و اگر فرد دچار عارضه شد نیز می توان با درمان دارویی آنها را درمان کرد مگر اینکه در موارد خاصی نیاز به جراحی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه مهمترین عامل بروز سینوزیت در افراد بزرگسال بیماری های تنفسی فوقانی ویروسی و آلرژی است، عنوان کرد: بعد از آن آلرژی از دیگر عوامل بروز سینوزیت است همچنین در کودکان نیز بیماری های ویروسی و آلرژی از دلایل بروز سینوزیت ها بوده و بهترین راه پیشگیری، کنترل این بیماری ها است.

نادر اکبری در پاسخ به این سوال که آلودگی هوا چقدر در بروز مشکلات سینوسیت مؤثر است؟ گفت: یک عامل تنها نمی تواند منجر به بروز سینوزیت شود اما می تواند در همراهی با عوامل دیگر باعث تشدید یا طولانی مدت شدن علائم سینوزیت شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: در هر درمانگاه فوق تخصصی بینی و سینوس شاید از هر 10 بیمار که با شکایت دائم از سینوزیت و بینی مراجعه می کنند حدود 8 نفر از آنها از خلط پشت حلق شکایت دارند و می گویند صبح ها که از خواب بلند می شوند و در تمام مدت روز خلط پشت حلق دارند.

وی ادامه داد: این خلط پشت حلق معمولا عفونی نبوده و به صورت یک ترشح چسبناک سفید که در پشت حلق این افراد وجود دارد، است و به هیچ وجه نیاید برای از بین بردن آن از آنتی بیوتیک استفاده کرد.

همچنین این مسئله ارتباط واضحی با آلودگی هوا دارد و بسیاری از بیماران که به شهرستان می روند و جاهایی که آلودگی کمتر دارد، سفر می کنند، علائم آنها کمتر و در تهران دوباره زیاد می شود.

اکبری در مورد تأثیر آلودگی هوا در بروز سینوزیت گفت: آن چیزی که من و همکاران فوق تخصص مشاهده می کنیم این بوده است که آلودگی هوا نقش موثری در تشدید سینوزیت و طولانی شدن دارد.

 

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *