4 نکته طلایی برای مصرف آنتی بیوتیک
به گزارش گروه فضای مجازی ، در ادامه به موارد نیاز و عدم نیاز به آنتی بیوتیک در خصوص عفونت های رایج و آسیب های بالقوه مصرف این دارو می پردازیم.
مقاومت آنتی بیوتیکی یک مشکل رو به رشد در سرتاسر جهان است. عامل اصلی این مشکل مصرف بیش از حد و نادرست این دارو است. در ادامه به موارد نیاز و عدم نیاز به آنتی بیوتیک در خصوص عفونت های رایج و آسیب های بالقوه مصرف این دارو می پردازیم.
اگر دچار سرماخوردگی یا آنفلوانزا شده اید، آنتی بیوتیک به شما کمک نخواهد کرد
آیا می دانید سرماخوردگی، آنفلوانزا، اغلب گلودردها، برونشیت و بسیاری از عفونت های گوش و سینوس به واسطه ویروس ها به وجود می آیند؟ آیا می دانستید آنتی بیوتیک ها در مقابله با ویروس ها اثربخشی ندارند؟ این موارد صحت دارند. برای اکثر قریب به اتفاق عفونت های دستگاه تنفسی آنتی بیوتیک ها موثر نبوده و کاربرد ندارند.
آنتی بیوتیک ها عفونت های باکتریایی را درمان می کنند نه عفونت های ویروسی چون:
سرماخوردگی یا آنفلوانزا
بیشتر سرفه ها و برونشیت
بیشتر گلودرد ها
آبریزش بینی
مصرف آنتی بیوتیک در عفونت های ویروسی موجب این موارد نمی شود:
درمان عفونت
ممانعت از ابتلای افراد دیگر به بیماری
بهتر شدن بیمار
آنتی بیوتیک ها می توانند بیش از آنکه مفید باشند آسیب وارد کننداستفاده از آنتی بیوتیک زمانی که عفونت ویروسی دارید ممکن است بیش از منافع، مضرات داشته باشد:
مصرف آنتی بیوتیک خطر دچار شدن به عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک در آینده را افزایش می دهد.
آنتی بیوتیک ها باعث از بین رفتن باکتری های مفید در روده و نهایتا جایگزینی و رشد باکتری های مضر چون کلستریدیوم دیفیسیل می شوند.
آنتی بیوتیک ها یکی از هر 5 مراجعه به بخش اورژانس بابت عوارض جانبی دارو را به خود اختصاص می دهند. همچنین این دارو شایعترین عوارض جانبی دارو در افراد کمتر از 18 سال را شامل می شود.
بسیار اهمیت دارد که از آنتی بیوتیک، تنها در عفونت های باکتریایی استفاده شود زیرا ممکن است شما و فرزندتان را در معرض خطر عوارض جانبی و البته مقاومت آنتی بیوتیکی قرار دهد.
منبع: بهداشت نیوز