تأثیر مصرف نوشابههای گازدار و فست فود در پوسیدگی دندان
به گزارش گروه جامعه ، اسماعیل یاسینی در آستانه برگزاری دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهارداشت: پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی است که فاکتورهای مختلفی در بروز آن دخالت دارند، شکل دندانها (آناتومی)، نوع رژیم غذایی، عدم رعایت بهداشت دندانها، عوامل ارثی، کمبود فلوراید در آب آشامیدنی از جمله علل پوسیدگی دندان به شمار میرود.
وی گفت: روشهای آموزش رعایت بهداشت دهان و دندان در کاهش پوسیدگی دندان بسیارحائز اهمیت است و رسانهها نقش مهمی در این راستا دارند که متاسفانه این نقش در کشور ما کم رنگ است.
دبیرعلمی دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران افزود:همچنین نقش و رسالتی که دندانپزشکان در آموزش بهداشت و پیشگیری برای بیماران خود دارند، بسیار مهم است لازم بوده بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
یاسینی عنوان کرد: متاسفانه رژیمهای غذایی امروزه اکثرا حاوی مواد قندی مضر (ساکارز) هستند؛ همچنین نوشابههای گازدارو فست فودها عامل بسیار مهمی در جهت پوسیدگی دندانی به شمار میروند.
وی با اشاره به اینکه روز به روز شاهد افزایش پوسیدگیهای دندانی در جامعه هستیم، گفت: مهمترین روش پیشگیری، رعایت بهداشت یعنی مسواک زدن صحیح و استفاده از نخ دندان بعد از هر وعده غذایی است همچنین توصیه میشود هر ۶ ماه یکبار به دندانپزشک مراجعه شود.
دبیرعلمی دوازدهمین کنگره انجمن دندانپزشکان عمومی ایران یادآور شد: از دیگر روشهای پیشگیری از پوسیدگی دندان، انجام فیشور سیلانت است که توسط متخصصین دندانپزشکی کودکان و دندانپزشکان عمومی انجام میشود که این روش پس از رویش دندانهای دائمی با توجه به شیارهای عمیق در سطح جونده آنها و عدم امکان تمیز کردن کامل توسط مسواک در این روش دندان با مادهی شیار پوش دندان پوشیده میشود و طی عملیاتی خاص عمل آوری میشود.
یاسینی گفت: همچنین انجام فلورایدتراپی هر ۶ ماه یکبار توسط متخصصین دندانپزشکی کودکان و دندانپزشکان عمومی توصیه میشود. روش دیگر نیز استفاده از فلوراید در آب آشامیدنی به میزان استاندارد است.
وی خاطرنشان کرد: عوامل زیادی در پوسیدگی دندانی نقش دارند که برخی از عوامل مهم در بالا ذکر شد، ولی انچه مسلم است اینکه پیشگیری هزینهای به مراتب کمتر از روشهای درمانی برای بیمار و جامعه ایجاد میکند.