"پاکستان" باید به هر قیمت طالبان را پای میز مذاکره بکشاند

12:03 - 08 آبان 1396
کد خبر: ۳۶۲۳۹۲
نماینده ویژه آمریکا در جنوب آسیا گفت: اسلام‌آباد باید با اقدام عملی علیه تروریسم ظرف چند هفته به هر قیمت که شده طالبان را به پای میز مذاکره بیاورد.

به گزارش سرویس بین الملل ، آلیس ویلز نماینده ویژه آمریکا در جنوب آسیا گفت: اسلام‌آباد باید با اقدام عملی علیه تروریسم ظرف چند هفته به هر قیمت که شده طالبان را به پای میز مذاکره بیاورد.

وی افزود: پاکستان باید ظرف چند هفته آینده تکلیف خود را برای ایفای نقش در زمینه مبارزه با تروریسم مشخص کند.

به گزارش نوای وقت، ویلز تأکید کرد: پاکستان باید تصمیم بگیرد که در جنگ مبارزه با تروریسم با آمریکا همکاری خواهد کرد یا خیر.

ویلز تأکید کرد: پاکستان را از سیاست آمریکا برای مبارزه با تروریسم آگاه کرده‌ایم و منتظر اقدامات عملی این کشور در کمترین زمان ممکن هستیم.

وی تصریح کرد: اگر پاکستان حاضر به همکاری با آمریکا نباشد واشنگتن بدون کمک این کشور برای مبارزه با تروریسم وارد عمل خواهد شد.

«رکس تیلرسون»، وزیر امور خارجه امریکا نیز که در حال بازدید از کشورها منطقه است نیز گفته بود: در صورتی که پاکستان مخفی‌گاه تروریست‌ها در خاک خود را از بین نبرد، آمریکا خودش برای نابودی این مراکز دست به کار خواهد شد.

این خبر در حالی منتشر می‌شود که پاکستان بعد از سفر تیلرسون به اسلام‌آباد اعلام کرد به نیروهای آمریکایی اجازه عملیات در خاک این کشور داده نمی‌شود و آنها باید اطلاعات مربوط به حضور شبه‌نظامیان را ارائه کنند تا ارتش پاکستان در این زمینه وارد عمل شود.

وزیر امور خارجه آمریکا در حالی وارد خاک پاکستان شد که مقام های این کشور استقبال سردی از او به عمل آوردند.

اخیرا واشنگتن فشارها را بر پاکستان به دلیل آنچه که حمایت این کشور از شبه‌نظامیان طالبان با دادن پناهگاه‌های امن به آنها خوانده افزایش داده است.

بعد از آزادی خانواده آمریکایی از چنگ شبکه حقانی با اینکه ابتدا واشنگتن از پاکستان برای همکاری در این زمینه تشکر کرد اما بار دیگر دو کشور دچار اختلاف شده‌اند.
سازمان سیا اعلام کرد که خانواده گروگان گرفته شده آمریکایی از ابتدا در پاکستان نگهداری می‌شدند و این کشور می‌توانست قبل از این مدت طولانی یعنی 5 سال آنها را آزاد کند.

اسلام آباد واشنگتن را تهدید و اعلام کرده است اگر آمریکا بازهم بخواهد در داخل خاک پاکستان حملات پهپادی انجام دهد با واکنش سخت اسلام آباد روبرو خواهد شد.

علاوه بر این پاکستان نه دخالت هند و نزدیک شدن بیش از اندازه افغانستان به این کشور را خواهد پذیرفت و نه اجازه می‌دهد آمریکا یا هر کشور دیگری در مورد منافع مشترک اسلام آباد و پکن به خصوص کریدور اقتصادی چین و پاکستان صحبت کند.

وزیر دفاع آمریکا چندی پیش گفت: قبل از اینکه ترامپ به گزینه‌هایی روی آورد که مربوط به حمایت پاکستان از تروریسم است بار دیگر همکاری با این کشور در خصوص افغانستان را امتحان خواهیم کرد.

چندی پیش ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بعد از تعیین استراتژی خود در افغانستان گفت: پاکستان با ادامه اقدامات خود در پناه دادن به افراط‌گرایان در آینده بسیار ضرر خواهد کرد زیرا این کشور به تروریست‌هایی پناه می‌دهد که با واشنگتن می‌جنگند.

سخنان ترامپ واکنش شدید پاکستان و لغو دیدار مقامات 2 کشور را به دنبال داشت.

کارشناسان پاکستانی معتقدند سفر تیلرسون به پاکستان چندان دستاوردی برای آمریکا نداشته است و بی‌اعتمادی بین دو کشور همچنان ادامه دارد.

/انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *