توصیههای پلیس به زائران اربعین حسینی
به گزارش گروه جامعه ، نیروی انتظامی به مناسبت نزدیکی به کنگره عظیم اربعین از مشتاقان اباعبدالله الحسین (ع) که هرساله مانند میلیونها عاشق دیگر با شور و اشتیاقی وصف ناپذیر خواهان حضور در مراسم پیاده روی اربعین هستند، خواست به هشدارها و توصیههای پلیس توجه کنند.
این مراسم با شکوه چند سالی است که به صورت متوالی با حضور مشتاقان میلیونی زوار اباعبدالله الحسین (ع) در کمال آرامش و امنیت خاصی برگزار میشود که البته این امر مرهون مشارکت، مجاهدت و تلاشهای خستگی ناپذیر دستگاهها مسئول نظیر وزارت کشور، نیروی انتظامی، اورژانس، هلال احمر، راهداری و... است.
هر چند برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم، مشتاقان و عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) نیز ملزم به رعایت کردن توصیهها و هشدارهایی که از سوی دستگاههای ذیربط به ویژه نیروی انتظامی ارائه میشود، هستند تا سفری ایمن و سرشار از معنویت و در کمال برنامه ریزی و امنیت را داشته باشند.
۱ - زائران برای خروج از کشور با گذرنامه معتبر که حداقل دارای شش ماه اعتبار است، اقدام کنند و اگر گذرنامه معتبر ندارند به هیچ عنوان به مبادی مرزی مربوطه مراجعه نکنند.
۲- دارا بودن گذرنامه معتبر کفایت نمیکند و فرد متقاضی طبق شرایط و ضوابط در قانون گذرنامه باید از اجازه خروج معتبر در سیستم پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا برخوردار باشد.
۳- رعایت بند ۲ منوط به دارا بودن شرایط و مراجعه به مراجع ذی ربط از قبیل: سازمان وظیفه عمومی ناجا (برای متقاضیان مشمول خدمت وظیفه) و پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا است.
۴- زائران در صورت نداشتن گذرنامه معتبر در نخستین فرصت برای اخذ گذرنامه به دفاتر پلیس +۱۰ در سراسر استانها مراجعه کنند. دراین مورد تأکید میشود از درخواست صدور گذرنامه در روزهای نزدیک به اربعین حسینی (ع) خودداری کنند، چراکه در آن ایام حجم بالایی از درخواستها وجود دارد.
۵- یکی از شرایط اخذ اجازه خروج یا درخواست صدور گذرنامه دارا بودن کارت هوشمند خدمت وظیفه است بنابراین اقدام به هوشمند کردن کارت معافیت یا خدمت برای دارندگان کارتهای قدیمی اجباری است.
۶- اگر احتمال ممنوعیت خروج شخص متقاضی از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی محتمل است، قبل از اقدام به سفر به اداره بررسی صلاحیت پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا و در استانها به مدیریت گذرنامه مراجعه کند تا از وضعیت خروج از کشور خود مطمئن شود.
۷- زائران نسبت به اخذ روادید معتبر از سفارت و نمایندگیهای عراق در داخل کشور اقدام کنند و درخواست خود را به روزهای نزدیک به اربعین حسینی (ع) موکول نکنند.
۸- زائران از اعتماد به افراد ناشناس که با گرفتن مبالغی، پیشنهاد اخذ روادید عراق را در اسرع وقت به آنها میدهند، خودداری کنند، زیرا روادیدهایی که به این گونه افراد تحویل داده میشود، جعلی است.
۹- اتباع خارجی مقیم ایران بجز اخذ روادید کشور عراق بایستی با مراجعه به مدیریتهای ادارههای مهاجرت و گذرنامه استانهای سراسر کشور، روادید خروج و مراجعت دریافت کنند.
۱۰- اتباع خارجی مقیم ایران که دارای کارت آمایش و یا به صورت غیرمجاز در کشور هستند حق خروج از کشور به مقصد عراق را ندارند.
۱۱- نسبت به ثبت نام در سامانه سماح سازمان حج و زیارت برای ساماندهی اعزام به عراق اقدام کنند.
حین سفر
۱- به همراه داشتن گذرنامه و روادید معتبر در هنگام خروج از مبادی مرزی برای اتباع ایرانی و خارجی الزامی است.
۲- تأکید میشود زائران هنگام خروج از گیت گذرنامه در مبادی خروجی مرزی کشور نسبت به ممهور کردن مهر خروج در گذرنامه خود توسط افسر پلیس گیت مرزی اقدام کنند؛ عدم اقدام به این امر تبعات و پیگرد قانونی برای مسافر در بردارد.
۳- بعضا مشاهده میشود، برخی زائران اقدام به استفاده از گذرنامه افراد غیر، جهت خروج از مرز میکنند. این موضوع بجز اینکه برای فرد استفاده کننده از گذرنامه غیر، به عنوان تخلف و تخطی از قانون محسوب میشود برای صاحب اصلی گذرنامه نیز تبعات قانونی به همراه دارد.
۴- گذرنامه در طول سفر به عنوان سند هویتی برای مسافر تلقی میشود لذا حفظ و نگهداری از آن، اهمیت به سزایی دارد و اگر گذرنامه زائر به هر دلیل مفقود شود امکان ورود به کشور پس از طی مراحل قانونی برایش امکان پذیر میشود.
۵- زائر در صورت گم و یا جدا شدن از بستگان و یا فقدان گذرنامه در حین سفر به کنسولگری ایران در عراق مراجعه کند.
۶- زائران به منظور حفظ امنیت جانی و تأمین سلامت فردی و گروهی از مرزهای مجاز اعلامی و در مسیر مشخص شده، تردد کنند.
۷- زائران در هنگام سفر با مأموران و کارکنان مرزی برای تسهیل در تردد در مناطق مرزی همکاری نزدیک داشته باشند.
۸ - زوار بایستی به افرادی که در پوششهای مذهبی، قصد تهییج مردم به عدم رعایت قانون را دارند، توجه نکنند و در صورت برخورد با این گونه افراد، آنان را به مأموران انتظامی و امنیتی معرفی کنند.
۹- زائرانی که دارای روادید دسته جمعی هستند باید همگی به صورت همزمان و با حضور راهنمای گروه که روادید گروهی به نام وی صادر شده به گیتهای کنترل گذرنامه مراجعه کنند.
۱۰- از مراجعه زائران به نقاط صفر مرزی بدون مدرک مسافرتی و یا روادید معتبر عراق خودداری میشود، زیرا علاوه بر جلوگیری از خروج آنان موجب تداخل و کندی فعالیت برای ارائه خدمات به دیگر زائران نیز میشوند.
۱۱- حتی الامکان زنان با محارم خود از مرز خارج شوند.
۱۲- زائران از ایجاد بی نظمی و ترافیک توسط هیئات عزاداری مستقر در کنار جادههای اصلی، خیابانها و ورودی شهرهای منتهی به مرزها خودداری کنند.
۱۳- زائران مسائل شرعی و عرفی مراسم اربعین را رعایت کرده و از اجرای مراسمی، چون قمه زنی و یا استفاده از زنجیرهای خاردار خودداری کنند.
بعد از مراجعت از سفر
۱- ارائه گذرنامه توسط زائران در هنگام ورود به گیت گذرنامه در مبادی ورودی مرزی به کشور برای ممهور شدن مهر ورود در گذرنامه توسط افسر پلیس مستقر در گیت مرزی الزامی است، عدم اقدام به این امر تبعات و پیگرد قانونی برای مسافر در بردارد.
۲- زائران از تجمع و ازدحام در مبادی ورودی خودداری کنند و ضمن حفظ آرامش خود، دیگران را نیز به این امر دعوت کنند.
۳- زائران در مبادی ورودی و خروجی با مأموران کنترل مرزی و نهادهای امنیتی و انتظامی تعامل و همکاریهای لازم را داشته باشند و از بحث و جدل با آنان پرهیز کنند.
۴- زائران زمان بازگشت خود را به کشور مدیریت کرده و به ساعات پایانی مراسم اربعین موکول نکنند.
۵- با توجه به انبوه بازگشتها در برگشت به کشور، زائران نسبت به افراد کهنسال و کودکان اهتمام داشته و به آنان در طول مسیر کمک کنند.