برداشت چای ترش از سطح چهار هکتار از مزارع شهرستان گناباد استان خراسان رضوی آغاز شده است و تا حدود دو هفته ادامه دارد. چای ترش به علت نیاز اندک به آب، کود و سم گیاهی با صرفه اقتصادی است. چای ترش با نام علمی گل جامائیکا گیاهی یک ساله با بوتههایی به ارتفاع تا سه متر است که برای اولین بار در ایران در منطقه سیستان و بلوچستان کشت شد. نام دیگر آن چای مکی است و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری قابلیت رشد دارد و به آن چای قرمز نیز میگویند که به صورت نوشیدنی سرد یا گرم استفاده میشود. این گیاه سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، ویتامین c. و دارای خواص مفید دارویی است، زیرا موجب کاهش فشار خون، کنترل کلسترول، رفع اختلالات کبدی و صفرا و کاهش استرس میشود. گفتنی است شهرستان گناباد در فاصله ۳۰۰ کیلومتری مشهد مقدس قرار دارد.