فواید و خطرات سلامت مصرف چغندر
چغندر حاوی سطوح بالای عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، که مطالعات نشان داده اند ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان کمک کنند.
خبرگزاری میزان -
به گزارش گروه فضای مجازی ،چغندر سرشار از مواد مغذی سالم است، که از آن جمله میتوان به پنج ویتامین ضروری، کلسیم، آهن، پتاسیم، و پروتئین اشاره کرد. اما این ماده غذایی میتواند عوارض جانبی شگفت انگیزی نیز داشته باشد.
فواید و خطرات سلامت مصرف چغندر
چغندر از جمله سبزیجاتی است که میتوانید با مد نظر قرار دادن برخی ملاحاظات آن را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مد نظر قرار دهید.
مبارزه با سرطان
چغندر حاوی سطوح بالای عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، که مطالعات نشان داده اند ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان کمک کنند. چغندر رنگ قرمز خود را مدیون یک رنگدانه گیاهی به نام بتاسیانین است، که برخی مطالعات اولیه نشان داده اند ممکن است از سلولها در برابر عوامل سرطانزای مضر محافظت کند. همچنین، سطوح بالای فیبری منحصر به فرد که در چغندر یافت میشود، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ پیوند خورده است. به گفته دکتر محمت آز، افزودن یک چهارم فنجان چغندر به رژیم غذایی روزانه میتواند خطر ابتلا به سرطان کلیه را کاهش دهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
چغندر منبع خوبی برای فولات و بتائین است. این مواد مغذی به همراه هم عمل کرده و در کاهش سطوح هوموسیستئین خون که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در نتیجه شکل گیری التهاب و آسیب رساندن به شریانها افزایش دهد، نقش داشته باشند.
تقویت سلامت چشم
برگهای چغندر منبع خوبی برای لوتئین است. این آنتی اکسیدان قوی به محافظت از چشمها در برابر انحطاط ماکولای مرتبط با سن و آب مروارید کمک میکند. همچنین، این ماده غذایی حاوی طیف گستردهای از مواد شیمیایی گیاهی است که میتوانند به بهبود سلامت چشمها و بافتهای عصبی انسان کمک کنند.
تقویت استقامت
نتایج پژوهشهای پژوهشگران بریتانیایی نشان داده است ورزشکارانی که پیش از انجام تمرینات خود ترکیب آب چغندر و اندکی آب سیب را مینوشیدند از استقامت بیشتر و فشار خون زمان استراحت پایینتر نسبت به افرادی که این کار را انجام نمیدادند، برخوردار بودند. به نظر میرسد نیترات موجود در چغندر عامل کلیدی در بهبود استقامت محسوب میشود. مطالعات بیشتر نشان داده اند که ترکیب آب چغندر-سیب میتواند انجام برخی فعالیتها (مانند پیاده روی) را برای افراد سالخورده به کاری کمتر خسته کننده تبدیل کند.
کاهش خطر ابتلا به زوال عقل
چغندر اسید نیتریک تولید میکند، که به افزایش جریان خون در سراسر بدن انسان از جمله مغز، کمک میکند. تصویربرداریهای MRI صورت گرفته روی افراد مسن نشان داده اند که پس از مصرف یک رژیم غذایی با محتوای نیترات بالا که شامل چغندر میشده است، سوژهها افزایش جریان خون به ماده سفید لوبهای پیشانی مغز خود را تجربه کرده اند.
مبارزه با یبوست
فیبر موجود در چغندر به عملکرد روان دستگاه گوارش انسان کمک میکند.
خطر سلامت: مصرف چغندر میتواند موجب تشکیل سنگ کلیه شود
اگر مستعد ابتلا به سنگهای کلیه هستید، شاید بهتر باشد برگهای چغندر را با احتیاط بیشتری مصرف کنید. آنها سرشار از اگزالاتها هستند، که میتوانند کریستالهای کوچکی را شکل داده و به شکل گیری سنگهای کلیه منجر شوند.
خطر سلامت: مصرف چغندر میتواند موجب ابتلا به نقرس شود
چغندر سرشار از اگزالات است که میتواند ابتلا به بیماری نقرس را موجب شود. نقرس یک نوع آرتریت است که به واسطه افزایش بیش از حد اسید اوریک در بدن شکل میگیرد.
خطر سلامت: مصرف چغندر موجب تغییر رنگ مدفوع میشود
اگرچه مصرف چغندر بهبود شرایط اجابت مزاج را در پی دارد، اما میتواند ادرار یا مدفوع را به رنگ صورتی یا قرمز درآورد. در این شرایط جای نگرانی وجود ندارد و نباید آن را با وجود خون در مدفوع یا ادرار اشتباه گرفت.
فواید و خطرات سلامت مصرف چغندر
چغندر از جمله سبزیجاتی است که میتوانید با مد نظر قرار دادن برخی ملاحاظات آن را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مد نظر قرار دهید.
مبارزه با سرطان
چغندر حاوی سطوح بالای عوامل آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است، که مطالعات نشان داده اند ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی انواع سرطان کمک کنند. چغندر رنگ قرمز خود را مدیون یک رنگدانه گیاهی به نام بتاسیانین است، که برخی مطالعات اولیه نشان داده اند ممکن است از سلولها در برابر عوامل سرطانزای مضر محافظت کند. همچنین، سطوح بالای فیبری منحصر به فرد که در چغندر یافت میشود، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ پیوند خورده است. به گفته دکتر محمت آز، افزودن یک چهارم فنجان چغندر به رژیم غذایی روزانه میتواند خطر ابتلا به سرطان کلیه را کاهش دهد.
کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی
چغندر منبع خوبی برای فولات و بتائین است. این مواد مغذی به همراه هم عمل کرده و در کاهش سطوح هوموسیستئین خون که میتواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را در نتیجه شکل گیری التهاب و آسیب رساندن به شریانها افزایش دهد، نقش داشته باشند.
تقویت سلامت چشم
برگهای چغندر منبع خوبی برای لوتئین است. این آنتی اکسیدان قوی به محافظت از چشمها در برابر انحطاط ماکولای مرتبط با سن و آب مروارید کمک میکند. همچنین، این ماده غذایی حاوی طیف گستردهای از مواد شیمیایی گیاهی است که میتوانند به بهبود سلامت چشمها و بافتهای عصبی انسان کمک کنند.
تقویت استقامت
نتایج پژوهشهای پژوهشگران بریتانیایی نشان داده است ورزشکارانی که پیش از انجام تمرینات خود ترکیب آب چغندر و اندکی آب سیب را مینوشیدند از استقامت بیشتر و فشار خون زمان استراحت پایینتر نسبت به افرادی که این کار را انجام نمیدادند، برخوردار بودند. به نظر میرسد نیترات موجود در چغندر عامل کلیدی در بهبود استقامت محسوب میشود. مطالعات بیشتر نشان داده اند که ترکیب آب چغندر-سیب میتواند انجام برخی فعالیتها (مانند پیاده روی) را برای افراد سالخورده به کاری کمتر خسته کننده تبدیل کند.
کاهش خطر ابتلا به زوال عقل
چغندر اسید نیتریک تولید میکند، که به افزایش جریان خون در سراسر بدن انسان از جمله مغز، کمک میکند. تصویربرداریهای MRI صورت گرفته روی افراد مسن نشان داده اند که پس از مصرف یک رژیم غذایی با محتوای نیترات بالا که شامل چغندر میشده است، سوژهها افزایش جریان خون به ماده سفید لوبهای پیشانی مغز خود را تجربه کرده اند.
مبارزه با یبوست
فیبر موجود در چغندر به عملکرد روان دستگاه گوارش انسان کمک میکند.
خطر سلامت: مصرف چغندر میتواند موجب تشکیل سنگ کلیه شود
اگر مستعد ابتلا به سنگهای کلیه هستید، شاید بهتر باشد برگهای چغندر را با احتیاط بیشتری مصرف کنید. آنها سرشار از اگزالاتها هستند، که میتوانند کریستالهای کوچکی را شکل داده و به شکل گیری سنگهای کلیه منجر شوند.
خطر سلامت: مصرف چغندر میتواند موجب ابتلا به نقرس شود
چغندر سرشار از اگزالات است که میتواند ابتلا به بیماری نقرس را موجب شود. نقرس یک نوع آرتریت است که به واسطه افزایش بیش از حد اسید اوریک در بدن شکل میگیرد.
خطر سلامت: مصرف چغندر موجب تغییر رنگ مدفوع میشود
اگرچه مصرف چغندر بهبود شرایط اجابت مزاج را در پی دارد، اما میتواند ادرار یا مدفوع را به رنگ صورتی یا قرمز درآورد. در این شرایط جای نگرانی وجود ندارد و نباید آن را با وجود خون در مدفوع یا ادرار اشتباه گرفت.
منبع:عصر ایران
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *