کیش و مات تفنگداران نظامی متجاوز/ تکاوران دریا دلی که هر «غیر ممکنی» را ممکن میکنند
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، اواخر سال 86 بنا بر ابلاغ ستاد کل نیروهای مسلح، سپاه پاسداران مامور به تشکیل یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه برای انجام ماموریتهای خاص میشود. حدود 9 سال پیش (سال 87) در پی ابلاغ فرمانده معظم کل قوا مبنی بر تفکیک وظایف دو نیروی دریایی ارتش و سپاه، ماموریت حراست از تنگه هرمز و خلیج فارس بر عهده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و این نیرو هم با بهرهگیری از تجربه سالهای دفاع مقدس در بکارگیری قایقهای تندرو، دکترین اصلی خود را بر اساس بهرهگیری از توان «یگان تکاوری ویژه نیروی دریایی سپاه» و همچنین استفاده از «شناورهای پر سرعت» و قرار داد.
«سردار محمد ناظری» به عنوان موسس «یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه»، 8 سال مسئولیت فرماندهی این یگان را تا زمان شهادتش در تاریخ 21 اردیبهشت 1395 عهدهدار بود. «سردار ناظری» افسری بود که سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، آموزشهای تکاوری را زیر نظر کلاهسبزهای ارتش دیده بود و در بسیاری از عملیاتهای چریکی سپاه در دفاع مقدس حضور داشت. تکاور دریایی از زبان سردار ناظری عبارت بود از «یک نظامی که هر غیرممکنی را ممکن کند».
سابقه تشکیل
در ابتدای تشکیل یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه، ابتدا تعداد محدودی از بسیجیان، طی فراخوانی انتخاب شدند و 8 تن از افسران تکاور سپاه که زیر نظر سردار ناظری آموزش دیده بودند، برای آموزش آنها بکار گرفته شدند. اما بعدها این روند جذب به صورت سازمان یافتهتری توسط نیروی دریایی سپاه انجام شد.
جذب سخت
بکارگیری فیلترهای سخت و شدید و طاقتفرسا در هنگام انتخاب و جذب نیروها، سبب میشود که بهترینها، راهی «یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه» شوند. یکی از این فیلترها این است که در هنگام ورود فرد به یگان، یک دفترچه مطالعاتی به او داده میشود که در آن قید شده « اگر در اثر سستی در حین آموزش، دچار جرح یا فوت شوید، این اتفاق بر عهده خود داوطلب است. مگر آنکه سستی و کاهلی از جانب مربیهای یگان باشد.»
مدت حضور
نیروهای یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه، معمولا 4 تا 5 سال از زندگیشان را در این یگان هستند. اولویت یک تکاور دریایی، کار اوست. باید رها از همه چیز باشد. از همین رو بیشتر نیروهای یگان ویژه تکاوری نیروی دریایی سپاه را افراد مجردی تشکیل میدهند که هنوز ازدواج نکردهاند. به گفته سردار ناظری « تکاوران یگان ویژه دریایی سپاه، نهایتا 5 تا 6 سال در این یگان هستند.»
زمان ماموریتها
در بسیاری از موارد پیش آمده که ماموریتهای این یگان به یک روز و یک هفته ختم نمیشد بلکه نیروها باید هفتهها و ماهها در دریاها صبح را شب و شب را صبح کنند؛ کمانکه در سالیان گذشته به گفته فرماندهان این نیرو ماموریتهایی بوده که 4 تا 5 ماه یعنی 150 روز، نیروها را درگیر خود کرده است.
ویژگیهای تکاور ندسا
برای یک تکاور دریایی شدن، لزوما احتیاجی به داشتن «قد و بالای رشید» و یا «بازوان ستبر و تنومند» نیست. اولین ملاک، «توانمندی» است. تکاور با توانمندیها و پایداریهایی که از خود نشان میدهد، باید ماموریتهای محوله را به نحو احسن انجام دهد.
توانمندی و پایداری در نگاه سردار ناظری فرمانده سابق تکاوران دریایی سپاه، به این معناست: «در شرایط سخت بتوانی پایدار باشی، خسته نشوی و نبری. پایداری بیشتر از نظر روحی است تا جسمی. باید آدم سخت و مقاومی باشی»
تکاور دریایی سپاه باید بتواند کارهایی که دیگران از انجام آن عاجز هستند را به راحتی اجرا کند. مثلا 10 کیلومتر را به صورت پیوسته شنا کند یا 30 تا 35 کیلومتر را بدون توقف و استراحت پیادهروی کند.
یک تکاور دریایی در شرایط حساس و سخت، خونسرد است. چرا که به تواناییهایش ایمان دارد و مطمئن است که توان غلبه بر هیجانات درونیاش را دارد. این خونسردی به عنوان «شجاعت» نیز تعبیر میشود. تکاور دریایی در شرایط سخت جوی و رزمی، به راحتی تصمیمگیری میکند و از تواناییهایش بهره میگیرد.
سردار ناظری در این رابطه میگوید: «درب هلیکوپتر که باز می شود، پایین دریاست و یک کشتی در حال حرکت. یک طناب هم آویزان است. تکاور باید نترس باشد، باید مهارت داشته باشد و قدرت جسمانی لازم را داشته باشد که وقتی طناب را گرفت برود پایین.»
همین «سختکوشی» و «شجاعت» در کنار «روحیه بالا» و «ایمان به ذات اقدس الهی» تکاوران یگان ویژه دریایی سپاه، موجب میشود این نیروها سختترین ماموریتها را با موفقیت به انجام برسانند. ماموریتهایی همچون کیش و مات کردن و دستگیری ده تفنگدار نظامی متجاوز به آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ 23 دی 1394. ماموریتهایی که تنها از عهده شجاعترین نیروهای دریایی جهان برمیآید.